ΑρχικήΟχήματαΣτολή για ιπτάμενη ηλεκτροκίνητη πτήση της BMW: η πρώτη πτήση από τον...

Στολή για ιπτάμενη ηλεκτροκίνητη πτήση της BMW: η πρώτη πτήση από τον Peter Salzmann

Η BMW δημιούργησε ένα πραγματικά περίεργο εγχείρημα που φέρει την ονομασία electrified wingsuit, μαζί με τον Αυστριακό Peter Salzmann. Η γερμανική μάρκα έχει αναπτύξει μια στολή εξοπλισμένη με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, σε συνεργασία, όχι μόνο του αυστριακού εμπειρογνώμονα σε αυτό το ακραίο άθλημα, αλλά και της BMW i και της Designworks. Το αποτέλεσμα αυτής της εργασίας είναι μια νέα στολή για ιπτάμενη πτήση με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με έλικες ικανούς να παράγουν 7,5 kW ο καθένας για περίπου 5 λεπτά. Οι δύο ηλεκτρικοί προωθητηρες είναι κατασκευασμένοι από ελαφριά δομή ινών άνθρακα και αλουμινίου και περιστρέφονται με ταχύτητα 25 χιλιάδων περιστροφών ανά λεπτό. Το σύνολο τροφοδοτείται από μια μπαταρία 50V.

Αυτό το πρωτότυπο εξελιγμένο πτητικό μέσο ολοκληρώθηκε χάρη στις συνεδρίες δοκιμασιών που διεξήχθησαν στην πλατφόρμα του BMW Group Aerodynamics Testing Center στο Μόναχο. Η πρώτη πτήση έχει ήδη πραγματοποιηθεί και έχει τελειώσει με επιτυχία. Όλο αυτό το μεγαλείο φανερώνεται σε δύο βίντεο που μοιράστηκε η BMW μέσα από το επίσημο κανάλι της στο YouTube και μάλιστα αρκετός κόσμος γράφει κάτω στα σχόλια, θετικά πράγματα για αυτήν την περίεργη πρωτοβουλία που θέλησε να κάνει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Peter Salzmann πήδηξε από ένα ελικόπτερο από ύψος στα 3.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας μαζί με δύο άλλα άτομα, ωστόσο, οι συνταξιδιώτες σε αυτή την πτήση φορούσαν την συμβατική στολή του συγκεκριμένου αθλήματος. Χάρη στον ηλεκτρικό κινητήρα, ο Αυστριακός μπόρεσε να επιταχυνθεί γρηγορότερα από τους άλλους δύο, κάτι που του επέτρεψε να πετάξει πάνω από το βουνό, ενώ οι σύντροφοι του το έπραξαν μεν, αλλά πιο αργοπορημένα. Τελικά, στο τέλος της πτητική πορείας, οι τρεις επαγγελματίες στο Wingsuit άνοιξαν το αλεξίπτωτο και προσγειώθηκαν.

Η παρουσίαση της στολής για ιπτάμενη ηλεκτροκίνητη πτήση είναι μέρος των καινοτομιών που θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης #NEXTGen 2020 κατά την οποία θα παρουσιαστεί επίσης το νέο ηλεκτρικό iNEXT.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166