Nissan Micra 1.2 80 PS, δοκιμάζοντας τις αρετές του

Nissan Micra 1.2 80 PS, δοκιμάζοντας τις αρετές του

Ευέλικτο και οικονομικό

Με πιο σοφιστικέ εμφάνιση, νέο 3κύλινδρο κινητήρα και πιο προσεγμένο εσωτερικό το νέο Micra παραμένει ίσως ο πιο χαρακτηριστικός εκφραστής των αυτοκινήτων πόλης.

Μαζί με τις αλλαγές στο μηχανικό τομέα και την αισθητική, η είδηση που βγαίνει από το Micra είναι ότι στη νέα του γενιά θα αποτελεί ένα «παγκόσμιο» αυτοκίνητο, υπό την έννοια ότι θα πωλείται ίδιο και απαράλλαχτο στις αγορές των 160 χωρών που δραστηριοποιείται εμπορικά η Nissan. Η επιλογή αυτή των Ιαπώνων έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη τους στο προϊόν, αλλά και τη νέα αγοραστική τάση για μικρά οικονομικά αξιόλογα αυτοκίνητα πόλης. Και το Micra καλύπτει με το παραπάνω αυτό το τρίπτυχο.

Στο νέο ιαπωνικό μίνι λοιπόν, τα νεανικά στοιχεία είναι διάχυτα στο αμάξωμα, όπως και οι επιρροές από πολλές σχεδιαστικές τάσεις προκειμένου να ικανοποιηθούν όλα τα γούστα. Ο εξωτερικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου είναι μεν σύγχρονος, αλλά παραμένει συγκρατημένος, έτσι ώστε το Micra να είναι οπτικά αποδεκτό σε όσο το δυνατόν ευρύτερο φάσμα αγοραστών.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου διαθέτει ευχάριστο διάκοσμο, απαρτιζόμενο από καλής ποιότητας πλαστικά, επαρκείς αποθηκευτικούς χώρους για μικροπράγματα και ένα ταμπλό με σύγχρονη σχεδίαση αλλά χωρίς υπερβολές. Η αναβαθμισμένη καμπίνα του αυτοκινήτου είναι μια σημαντική βελτίωση τόσο σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό του όσο και σε πιο πρακτικά θέματα, όπως ο χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών που τώρα είναι απολύτως επαρκής.

Το ίδιο ισχύει και για το χώρο αποσκευών, ο οποίος έχει χωρητικότητα 265 λίτρων. Πάντως η Nissan διατήρησε τις διαστάσεις του αυτοκινήτου στο κάτω άκρο της σούπερ μίνι κατηγορίας (συγκεκριμένα μήκος 3.780 mm, πλάτος 1.665 mm, ύψος 1.520 mm και μεταξόνιο 2,45 m), σε πείσμα των καιρών που θέλει τους ανταγωνιστές του να φθάνουν στα 4 m.

Και αυτό έχει τα θετικά του, καθώς το Micra εξακολουθεί να είναι από τα πιο ευέλικτα αυτοκίνητα πόλης και όπως υποστηρίζει η Nissan διαθέτει τη μικρότερη διάμετρο κύκλου στροφής στην κατηγορία (ως τώρα) με 9 μέτρα. Δηλαδή, το τιμόνι του «κόβει» περισσότερο από όλα τα άλλα super mini κι αυτό είναι οπωσδήποτε κάτι πολύ εκτιμητέο για την κίνηση μέσα στην πόλη.

Η ανάρτηση του υιοθετεί κλασικές λύσεις, με γόνατα McPherson μπροστά και ημιάκαμπτο άξονα πίσω και αντιστρεπτικές ράβδους και στους δύο άξονες, ενώ σε ότι αφορά στους κινητήρες, χρησιμοποιεί έναν νέο 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.198 cc ισχύος 80 ίππων, ο οποίος σε συνδυασμό με το ελαφρύτερο (κατά 35-40 kg) αμάξωμα των 915 kg εξασφαλίζει επαρκείς για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου επιδόσεις, αλλά και απόλυτα ικανοποιητικές επιδόσεις στον τομέα της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 (5,0 L/100 km και 115 g/km αντίστοιχα).

Ο κινητήρας συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων είτε με αυτόματο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT). Από τον Ιούνιο του επόμενου χρόνου θα υπάρξει και έκδοση του Micra με τον ίδιο κινητήρα, ο οποίος θα διαθέτει μηχανικό υπερσυμπιεστή και θ’ αποδίδει 99 ίππους με ακόμα πιο χαμηλή τιμή εκπεμπόμενου CO2 (95 g/km).

Πετρελαιοκίνητη έκδοση δεν υπάρχει κι αυτό είναι μια συνειδητή επιλογή της Nissan, αφού η προσθήκη ενός πετρελαιοκινητήρα στην γκάμα θα ανέβαζε το κόστος του αυτοκινήτου χωρίς να επιτυγχάνεται κάτι ουσιαστικό στον τομέα της οικονομίας και της εκμπμπής CO2. Σύμφωνα με τη Nissan ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας είναι απλούστερη λύση, καθώς προσφέρει έναν πιο εξισορροπημένο συνδυασμό ισχύος/επιδόσεων/χαμηλής κατανάλωσης και ρύπων, χωρίς να ανεβάζει το κόστος κατασκευής.

Στο δρόμο το νέο Micra έχει βελτιωμένα χαρακτηριστικά σε σχέση με τον προκάτοχο, καθώς οι επαναρυθμισμένες αναρτήσεις του προσφέρουν άνεση και φιλτράρουν καλύτερα το ανάγλυφο των δρόμων, ενώ σε κάθε περίπτωση το κράτημα που προσφέρουν είναι κορυφαίο (πάντοτε μιλάμε σε σχέση με τα δεδομένα της κατηγορίας φυσικά). Τα περιθώρια πρόσφυσης είναι πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας και μόνο υπό πίεση το super mini της Nissan παρουσιάζεται υποστροφικό. Μια τάση όμως που ελέγχεται αρκετά εύκολα.

Τιμές και εξοπλισμός

Η διάθεση του νέου Micra έχει ξεκινήσει στην ελληνική αγορά, με τιμές που ξεκινούν από τα 10.490 ευρώ για τη βασική έκδοση Motiva και φτάνουν έως τα 14.960 στην πιο πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Techna. Στην ενδιάμεση έκδοση Acenta οι τιμές ξεκινούν από τα 12.290 ευρώ.

Η Motiva διαθέτει 14 ιντσών ατσάλινες ζάντες, μαύρα χερούλια θυρών και μαύρους εξωτερικούς καθρέπτες, ενώ η έκδοση Acenta διαθέτει ατσάλινες ζάντες 15 ιντσών, μια μαύρη κολώνα μεταξύ εμπρός και πίσω θυρών, βαμμένες στο χρώμα του αμαξώματος χειρολαβές και εξωτερικούς καθρέπτες και χρωμιωμένη εμπρός γρίλια. Οι εκδόσεις Techna αναγνωρίζονται από τις χρωμιωμένες περιμετρικά χαμηλές εισαγωγές αέρα, τους εμπρός προβολείς ομίχλης και τις ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών.

Όλα τα Micra διαθέτουν πλήρη στοιχεία ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, με το ESP να βρίσκεται στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων, όπως επίσης αερόσακους, εμπρός, πλαϊνούς και κουρτίνας, πίσω προσκέφαλα και σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών (ABS). Το αυτόματο κλείδωμα των θυρών, ανήκει επίσης στο βασικό εξοπλισμό και επίσης, το υποβοηθούμενο τιμόνι, με δυνατότητα ρύθμισης ως προς το ύψος, το κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ο υπολογιστής ταξιδιού και τα ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός.

Η έκδοση Acenta έχει επιπλέον αυτόματο κλιματισμό, cruise control με speed limiter, ηλεκτρικούς καθρέπτες, εμπρός υποβραχίονιο και κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο ως προς το ύψος. Το τιμόνι και επιλογέας των ταχυτήτων έχουν δερμάτινή επένδυση, ενώ αναβαθμισμένο είναι το ηχοσύστημα το οποίο περιλαμβάνει CD-player με έξοδο Aux-in και τέσσερα ηχεία. Επιπλέον διαθέτει και δυνατότητα σύνδεσης με κινητό τηλέφωνο μέσω Bluetooth.

Οι εκδόσεις Techna διαθέτουν για πρώτη φορά το «Nissan Connect» στο Micra, ένα πλήρως εξελιγμένο σύστημα ψυχαγωγίας και πληροφοριών, το οποίο ενσωματώνει το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, μέσω μιας έγχρωμης οθόνης αφής 5 ιντσών, Bluetooth για σύνδεση με κινητό τηλέφωνο ή κάποια φορητή συσκευή ήχου, Aux-in και USB θύρες, καθώς και συνολικά έξι ηχεία. Το «Nissan Connect» εμπεριέχεται στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Techna, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί προαιρετικά στην έκδοση Acenta.

Επιπλέον στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Techna, συμπεριλαμβάνονται και οι αισθητήρες για τα φώτα και τους καθαριστήρες, οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες, οι οποίοι συνεργάζονται με το έξυπνο προαιρετικό ασύρματο κλειδί (Intelligent Key System) με έξυπνο διακόπτη λειτουργίας start και stop, που συνοδεύεται από μια ευανάγνωστη ψηφιακή οθόνη στο ταμπλό. Η τελευταία προβάλλει επίσης, πληροφορίες για την κατανάλωση καυσίμου, την αυτονομία κλπ.

Σημείο αναφοράς φυσικά το σύστημα εύρεσης θέσης στάθμευσης PSM (Parking Slot Measurement System), που υποβοηθά τον οδηγό να αντιληφτεί, αν μια θέση στάθμευσης, επαρκεί για το μέγεθος του αυτοκινήτου. Όπως ο οδηγός περνάει κατά μήκος μια θέσης στάθμευσης, ενεργοποιεί το PSM, μέσω ενός διακόπτη στο ταμπλό και με το κατάλληλο φλας, του δείχνει σε πια μεριά του δρόμου ψάχνει να παρκάρει.

Εφόσον η ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι μικρότερη από 25 km/h, οι αισθητήρες ελέγχουν τις θέσεις στάθμευσης και ειδοποιούν τον οδηγό, αν βρεθεί η κατάλληλη, μέσω μιας ένδειξης στο ταμπλό. Η ένδειξη θα δείξει το «OK» όταν η θέση είναι κατά 100 cm πιο μεγάλη από το αυτοκίνητο, «DIFFICULT» όταν είναι από 60 έως 99 cm πιο μεγάλη και «ΝΟΤ ADVISED» όταν είναι μεγαλύτερη μόλις κατά 60 cm. Ύστερα είναι στην κρίση του οδηγού, αν θα παρκάρει ή όχι…

Ανάμεσα στα άλλα στοιχεία εξοπλισμού, το ενδιαφέρον θα προκαλέσει η πανοραμική γυάλινη οροφή, η οποία εκτείνεται σαν προέκταση του παρμπρίζ, μέχρι τις μεσαίες κολώνες, ξεκινώντας από εμπρός και καλύπτοντας το μισό αυτοκίνητο.

Συμπερασματικά

Το νέο Micra συνιστά μια αξιόλογη πρόταση στη μικρή κατηγορία, λόγω της ευελιξίας του και των οικονομικών μετακινήσεων που προσφέρει, αλλά και της εξαιρετικής σχέσης τιμής-αξίας με την οποία είναι διαθέσιμο. Με λιγότερα από 11.000 ευρώ αποκτάς ένα από τα καλύτερα σούπερ μίνι της αγοράς και εδώ η Nissan παραδίδει μαθήματα «value for money» συνεχίζοντας μια παράδοση δεκαετιών με το ομώνυμο μοντέλο.