Nose grinds με τους γκουρού

Nose grinds με τους γκουρού

Πρωινό ξύπνημα κι όλα έτοιμα για Θεσσαλονίκη. Συναντήθηκα με έναν άλλο Βολιώτη skater, τον Ευτύχη και ξεκινήσαμε για το τρίωρο ταξίδι. Δε μπορούσαμε να συνειδητοποιήσουμε ότι σε λίγες ώρες θα κάναμε skate με τον Kenny Reed, τον Steve Nesser, τον Ed Selego, τον Jack Sabback, τον Jon Newport και τον Nate Brussard. Για όσους δεν το έπιασαν, οι pros έρχονταν για μία εβδομάδα στην Ελλάδα. Καθώς φτάναμε στα καινούργια curbs στο Λευκό Πύργο είδαμε skaters να βγάζουν απίστευτα tricks κι αμέσως τρέξαμε ενθουσιασμένοι να κάνουμε και εμείς.

Μόλις πλησιάζαμε όμως και είδα ένα τέλειο 270 ollie f/s noseslide και καταλάβαμε ποιοι ήταν. Μαζί τους ήταν και άλλοι Ευρωπαίοι skaters όπως ο Paul Shier και ο Soy Panday. Το κλίμα ήταν απίστευτα φιλικό με τους pros να έρχονται μόνοι τους να σε γνωρίζουν και να χειροκροτούν κάθε καλό trick και προσπάθεια. Παρά το ατελείωτο ταξίδι που είχαν την προηγούμενη μέρα, τα curbs είδαν πολλά καλά κόλπα. Τον Jack Sabback να βγάζει smith grind b/s 180 out, τον Steve Nesser με απίστευτα άνετα flip back tailslides και στη συνέχεια 180 fakie 5-0 και τον Kenny Reed με τέλειο στυλ και άνεση να βγάζει switch smith grinds, f/s hurricanes 180 out, b/s ollie fakie και b/s 5-0. Το session τελείωσε με line του Brussard (b/s nose grind) όλο το curb, που έχασε τρεις φορές μετρημένες, και nollie back tailslide shovit, ενώ ήταν πολύ κοντά στο nollie flip back tail που δε βγήκε. Αφού πια είχαν έρθει και οι locals πήγαμε όλοι στην περιοχή «Αλέκος» για λίγα manual και μετά στο Βελίδιο. Εκεί ο Brussard έκανε flip μέσα στο bank και από τη μέση των σκαλιών nose manual, manual και flip manual την bank.

Σειρά είχε το wallride στο πολυτεχνείο. Kenny Reed και Paul Shier έκαναν wallrides, περνώντας παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ ο Γάλλος έβγαλε flip manual wallride, το οποίο τελικά δε βγήκε άψογο λόγω του χάλια εδάφους. Έτσι έκλεισε η πρώτη μέρα. Το βράδυ, το πρόγραμμα περιλάμβανε ξεκούραση. Την επόμενη το μεσημέρι στο δημαρχείο της Σταυρούπολης στήθηκαν όλες οι κάμερες αλλά η βροχή μας χάλασε τα σχέδια. Την επομένη, ήρθε η ώρα για το demo στο πάρκο του Φωκά.

Ο καιρός μας τα χάλασε λίγο καθώς έβρεχε και σταματούσε συνέχεια, ωστόσο μόλις ήρθε το φορτηγάκι της Red Bull άρχισαν να βαράνε δυνατά beats και ξεκίνησαν τα tricks. Σε ένα table πάνω στη bank ο Newport συνέχισε με άψογο flip back tailslide, nollie noseslide, ο Selego τα f/s 180 και fakie 5-0, ενώ ο Kenny Reed συνέχισε με f/s noseslide 270 off που το έβγαλε στην πρώτη του προσπάθεια. Highlight της ημέρας ήταν ένα τεράστιο flip στο κύμα από τον Nesser και 360 b/s flip στο bank.

Το demo συνεχίστηκε με skate από όλους όσους είχαν έρθει και από άλλες πόλεις και έκλεισε με το πέταγμα των δώρων που ανέλαβαν ο Paul Shier με τον Nate Broussard, ενώ ο Kenny Reed μοίραζε σε όλους Stickers. Τέλος είχαν όλοι την ευκαιρία να πάρουν αυτόγραφα από τους pros, να βγουν φωτογραφίες μαζί τους και να συζητήσουν για tricks και skate.

Το διήμερο αυτό αποτέλεσε το main event της επίσκεψης των pros. Για τις επόμενες τέσσερις ημέρες, τα αστέρια του skate παρέμειναν στη Βόρειο Ελλάδα, περνώντας από Λάρισα, Βόλο και Καβάλα, κάνοντας skate και μιλώντας με όλους τους sk8rs που ήθελαν να τους γνωρίσουν από κοντά. Έως την επόμενη φορά…

Προηγούμενο άρθροSkateboard Made in Greece. Σανίδα από τον τόπο σου
Επόμενο άρθροΚινητό jukebox για ακρόαση μουσικής εν κινήσει
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας