Skateboard Made in Greece. Σανίδα από τον τόπο σου

Skateboard Made in Greece. Σανίδα από τον τόπο σου

Κι όταν λέμε Skateboard made in Greece, εννοούμε ότι η ελληνική σχεδίαση βρίσκει τα κατάλληλα υλικά (για την ακρίβεια Καναδέζικο σφενδάμι). Όχι, δεν τρελαθήκαμε απόρροια των λιγοστών διακοπών μας, αλλά μας τρέλανε λίγο η Propaganda. Η μοναδική ελληνική εταιρία κατασκευής σανίδων skateboarding και μια απ’ τις ανερχόμενες εγχώριες δυνάμεις σε θέμα ρουχισμού πάντα σε θέματα που αφορούν street sports.

Έτσι άρχισαν όλα με το skateboard

Η Propaganda κάνοντας την εμφάνισή της πριν από περίπου 2,5 χρόνια και λανσάροντας την πρώτη της σανίδα τον Ιανουάριο του 2005 χώθηκε στην ελληνική αγορά απρόβλεπτα και με σκοπό να καταργήσει τα στερεότυπα του τύπου «ελληνικό και καλό, δεν συμβαδίζουν» επιδεικνύοντας γνωστά πράγματα μεν χωρίς ατέλειες δε και με έντονο το ελληνικό στοιχείο κάτι για να τονίζει ελαφρώς και το αίσθημα πατριωτισμού των ελλήνων skaterz.

Εκπροσωπώντας κατά βάση τον εαυτό της και αντιπροσωπεύοντας συγχρόνως τη νέα γενιά των ελλήνων skaterz λανσάρει ελληνικές σανίδες, ρόδες, βίδες και άλλα αξεσουάρ ειδικά για skate που κατασκευάζονται ωστόσο στους experts σε αυτό το τομέα Καναδούς, ενώ συγχρόνως σε συνεργασία με κάποιες ελληνικές βιοτεχνίες σχεδιάζει και ρούχα εναλλακτικής φάσης (μη φανταστείτε κουστούμια και ταγιέρ) για όλους εμάς τους εναλλακτικούς που ξοδεύουμε τα χρήματά μας σε ξένες εταιρίες ένδυσης.

Αυτό το τελευταίο εξηγεί και το ίδιο το όνομα της εταιρίας. Propaganda στον κόσμο, καλοπροαίρετη πάντοτε με στόχο να ξεκολλήσουμε λίγο απ’ τις ξένες μάρκες και εφόσον μας ικανοποιούν να στηρίξουμε και λίγο τις δικές μας προσπάθειες. Και η συγκεκριμένη προσπάθεια, μιας και έχω σαφή εικόνα περί του τίνος πρόκειται, ομολογώ πως χαίρει προσοχής και εκτίμησης.

Πάρε τη σανίδα σου και βουρ

Η Propaganda δεν είμαι μια αμιγώς κατασκευάστρια εταιρία skateboarding αποκομμένη απ’ τον χώρο επιδιώκοντας απλά να προωθήσει τα προϊόντα της, αλλά ενδιαφέρεται και για την ανάπτυξη του αθλήματος, αφού κατά δεύτερο λόγο θεωρεί ότι με την ανάπτυξη του σπορ θα επέλθει και η δική της. Γι’ αυτούς τον λόγο, στηρίζει skaterz, δίνει χορηγίες πολλές φορές και χωρίς αντίκρισμα, διοργανώνει και η ίδια από μόνη της festival και events, και κοινώς οι δραστηριότητες της δεν περιορίζονται στα στενά πλαίσια της κατασκευής και της προώθησης και διαφήμισης.

Με λίγα λόγια τα άτομα που την απαρτίζουν μπορεί ενδεχομένως στο βάθος του μυαλού τους να υπάρχει η σκέψη πως μπορεί και να κονομήσουν απ’ όλη την ιστορία ωστόσο πάνω απ’ όλα δεν είναι επιχειρηματίες αλλά skaterz. Κι αυτό είναι που δίνει την άλλη διάσταση σε όλη την ιστορία.

Η dream team

Για όσα γράφουμε δεν είναι δύσκολο να ρωτήσετε την γνώμη τους και μερικούς διακεκριμένους Έλληνες skaters όπως ο Γιώτης Γόρδιος, ο Θωμάς Κολούσης, ο Βασίλης Τόσκας κ.α., οι οποίοι πάντοτε είχανε promotion εντούτοις παρόμοια στήριξη με αυτή του propaganda και παρόμοιο ενδιαφέρον για τους ίδιους δεν έτυχαν ποτέ. Για αυτό και οι ίδιοι διαφημίζουν χρησιμοποιώντας τις, όλες τις σανίδες της Propaganda επιβεβαιώνοντας πως δεν στερούνται απολύτως τίποτα σε σχέση με τις ξένες, τόσο σε θέμα ποιότητας όσο και σε θέμα αξιοπιστίας.

Άλλωστε όπως είπαμε ακόμα και γνωστές Ευρωπαικές εταιρίες που διαδίδουν ότι κατασκευάζουν σανίδες, κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου και αυτές στον Καναδά ή στην Αμερική μιας και το κατάλληλο δέντρο που χρησιμοποιείται (σφενδάμι) παρ’ ότι ευδοκιμεί και μάλιστα σε αφθονία τόσο σε Ευρώπη όσο και σε Ελλάδα εντούτοις η ανάπτυξη του δέντρου είναι τέτοια ώστε δεν βοηθά ώστε να χρησιμοποιηθεί για επεξεργασία.

Τα αρχικά προβλήματά της σε σχέση με την αρχική δυσπιστία λόγω της ιδιάζουσας περίπτωσής της (ελληνική εταιρία skateboarding και χωρίς ιδιαίτερη διαφήμιση!) φαίνεται να ξεπερνιούνται και με στόχο πλέον να διαδοθεί και στο ευρύ κοινό αυτή η μάρκα πορεύονται όλοι μες στην ομάδα για την περαιτέρω βελτίωση των προϊόντων τους αλλά και για την συστηματικότερη προσπάθειά της για να γνωρίσει το skateboarding την απήχηση στην χώρα μας που του αναλογεί.

Η αισιοδοξία πως δεν είμαστε πίσω σε σχέση με το εξωτερικό υπάρχει, στο μόνο που υστερούμε είναι μια παραπάνω στοιχειώδη υποδομή και οργάνωση για να φθάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα. Κι όπως επιτάσσει το μοτό της Propaganda: keep rollin

Προηγούμενο άρθροTJ Lavin, ένας σπουδαίος dirt jumper στην ιστορία των BMX
Επόμενο άρθροNose grinds με τους γκουρού
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας