ΑρχικήΟχήματαΟ Αμερικανικός στρατός θα δοκιμάσει ένα μικροσκοπικό drone τσέπης στο πεδίο μάχης...

Ο Αμερικανικός στρατός θα δοκιμάσει ένα μικροσκοπικό drone τσέπης στο πεδίο μάχης στο Αφγανιστάν

Ο Αμερικανικός στρατός θα εξοπλίσει σύντομα μερικές από τις μονάδες του με μικροσκοπικά προσωπικά drone που χωράνε στην τσέπη και μπορούν πρακτικά να δώσουν επιπλέον δυνατότητες στους στρατιώτες όταν βρίσκονται σε δύσκολες συνθήκες στο πεδίο μάχης (και όχι μόνο). Το 1ο Τάγμα του 508ου Αεροπορικού Συντάγματος Πεζοναυτών του 82ου Αερομεταφερόμενου Τμήματος θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί αυτές τις συσκευές τον επόμενο μήνα στο Αφγανιστάν καθώς οι στρατιωτικοί ερευνητές εργάζονται για να βρουν τον καλύτερο τρόπο για να τις χρησιμοποιήσουν.

Η κατασκευάστρια εταιρεία FLIR Systems κατασκεύασε ετούτη την συσκευή που φέρει την ονομασία Black Hornet Personal Reconnaissance System για στρατιωτική χρήση και όχι για τους καταναλωτές, ωστόσο δεν αποκλείεται να το πράξει στο μέλλον.

Συγκεκριμένα ο Αμερικανικός στρατός άρχισε να το δοκιμάζει σε πραγματικές συνθήκες στο πεδίο της μάχης από το 2016 για να διαπιστώσει κατά πόσο είναι ικανό να ωφελήσει στο έπακρο τους στρατιώτες του, όπου τελικά αποφάνθηκε πως όντως είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση και πλέον πρόκειται να ενσωματωθεί ως ένα έξτρα βοηθητικό εργαλείο σε ορισμένες από τις μονάδες του.

Έπειτα μετά από αυτές τις έμπρακτες διαπιστεύσεις, η εταιρεία κατάφερε το 2017 να υπογράψει τρεις μεγάλες συμβάσεις με τον Αμερικανικό, Βρετανικό και Γαλλικό στρατό, και να τους προμηθεύει αυτά τα μικροσκοπικά drone σε μεγάλες ποσότητες.

Στα τέλη Απριλίου, η 3η Πολεμική Ταξιαρχία του 82ου Αερομεταφερόμενου Τμήματος ξεκίνησε να εκπαιδεύει τους στρατιώτες της πάνω σε αυτά τα drones, σε μια σειρά από διαφορετικά σενάρια.

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Αμερικανικού στρατού, αυτά τα αεροσκάφη έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τους στρατιώτες να αναπτύσσονται αποδοτικότερα και καλύτερα στο πεδίο της μάχης, επιτρέποντας τους ουσιαστικά να αναζητήσουν κάποιο κοντινό σημείο για να προστατευτούν ή να αναζητήσουν εχθρικούς στρατιώτες ώστε να τους εξουδετερώσουν. Η εταιρεία ξεκίνησε επίσης πρόσφατα μια μεγαλύτερη σε μέγεθος έκδοση για χρήση που προορίζεται αποκλειστικά για οχήματα και τεθωρακισμένα.

Ετούτα τα αεροσκάφη είναι πραγματικά μικρά – έχουν μήκος περίπου 6 εκατοστά και ζυγίζουν 33 γραμμάρια, καθιστώντας τα εύκολα στη χρήση, όπου δίνεται η δυνατότητα στους στρατιώτες να τα μεταφέρουν χωρίς να επιβαρύνονται στο ελάχιστο.

Κάθε τέτοια ιπτάμενη συσκευή φέρει διπλές κάμερες, οι οποίες παράλληλα είναι και θερμικής απεικόνισης, και μπορεί να στείλει ζωντανά βίντεο και εικόνες πίσω στους χειριστές του. Μπορούν επίσης να πετάξουν για μισή ώρα συνεχόμενα και σε μια απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον χειριστή. Ο στρατός αναμένει ό,τι ετούτες οι συσκευές θα γίνουν τελικά ένας αναπόσπαστος και τυποποιημένος εξοπλισμός για τους στρατιώτες του.

Δείτε το βίντεο παρακάτω για να καταλάβετε την πραγματική λειτουργία αυτού του drone

Στέλιος Θεοδωρίδης
Είμαι ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος. Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166