Ο δεκάλογος των χαμένων αξεσουάρ αυτοκινήτου

Ο δεκάλογος των χαμένων αξεσουάρ αυτοκινήτου

Τα μοντέρνα αυτοκίνητα προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση, υψηλότερη ασφάλεια, περισσότερη οικονομία. Ταυτόχρονα όμως έχουν υποστεί μετάλλαξη σε σχέση με τους προγόνους τους, καθώς πολλά πράγματα έχουν αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν.

Ο χάρτης του αυτοκινήτου έχει αντικατασταθεί από το GPS και το σύστημα πλοήγησης, οι κλασικές ρεζέρβες παραχωρούν ολοένα συχνότερα τη θέση τους στα κιτ επισκευής ελαστικών, σύντομα θα εξαφανιστούν ακόμη και τα CD χάρη στην τεχνολογία Bluetooth – Streaming.

Στην διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών αποχωριστήκαμε διακοσμητικά βαζάκια, που υπήρχαν στον Σκαραβαίο της VW, δεν χρειάζεται να παίρνουμε πλέον μαζί μας εφεδρικές αντιστάσεις για τα ηλεκτρικά και είδαμε να εξαφανίζονται από τις μάσκες των αυτοκινήτων μας οι καταπληκτικές μεταλλικές φιγούρες, σαν γλυπτά που συμβόλιζαν το κύρος της μάρκας.

Ας δούμε δέκα παραδείγματα από χαρακτηριστικά αξεσουάρ και εξαρτήματα παλαιότερων μοντέλων, τα οποία έχουν περάσει πλέον στην εφεδρεία ή βρίσκονται λίγο πριν από αυτήν.

Χάρτες

Δεν έχουν εξαφανιστεί ακόμη πλήρως από τον εξοπλισμό των αυτοκινήτων μας, όμως βρίσκονται ένα βήμα πριν την αχρηστία, καθώς τους αναπληρώνουν τα συστήματα πλοήγησης και τα Smartphones, που μας καθοδηγούν με απόλυτη ακρίβεια στον προορισμό μας. Τα τελευταία έχουν επίσης το πλεονέκτημα, να σε διορθώνουν αμέσως και να σε επαναφέρουν στο σωστό δρόμο, αν βρεθείς εκτός πορείας. Ο χάρτης διατηρεί πάντως τη γοητεία ενός εντύπου, ενώ προσφέρει το πλεονέκτημα να μπορείς να έχεις μία ολοκληρωμένη εικόνα της συνολικής διαδρομής, κάτι που δεν γίνεται στη μικρή οθόνη ενός Smartphone.

Ενιαία καθίσματα εμπρός

Τα λεγόμενα Bench Seats έμοιαζαν με καναπέδες και επρόκειτο για ενιαία καθίσματα, που φιλοξενούσαν τον οδηγό και τον συνοδηγό (ενίοτε και τρίτο άτομο). Επί δεκαετίες ανήκαν στον στάνταρ εξοπλισμό των αυτοκινήτων, κατασκευάζονταν συχνά από βινύλιο σε φανταχτερά χρώματα και προσέφεραν μηδενική πλευρική στήριξη.

Σήμερα, το μόνο αυτοκίνητο που μπορείς να το παραγγείλεις με ενιαίο μπροστινό κάθισμα, είναι το Chevrolet Impala. Πάντως το επόμενο Impala δεν θα προσφέρει καν αυτή τη δυνατότητα.

Εργαλειοθήκες

Δεν πάνε πολλά χρόνια, όταν περιλαμβανόταν σε κάθε καινούριο Ι.Χ. και μία εργαλειοθήκη με εργαλεία, που κάλυπταν τις ανάγκες απλών επισκευών. Σήμερα απαγορεύεται δια ροπάλου η πρόσβαση του οδηγού στον κινητήρα, ο οποίος καλύπτεται συνήθως πλήρως και επιτρέπεται στην καλύτερη περίπτωση η συμπλήρωση νερού ή λαδιών.

Τριγωνικά παραθυράκια

Τα πλευρικά παραθυράκια σε σχήμα τριγώνου λειτουργούσαν σαν σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού, ιδίως στα φτηνότερα μοντέλα που δεν διέθεταν κάτι ανάλογο. Συχνά μάλιστα προσέθεταν γοητεία στο αυτοκίνητο με το όμορφο επιχρωμιωμένο πλαίσιό τους. Σήμερα δεν χρειάζονται πλέον, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Ι.Χ. διαθέτει αιρ-κοντίσιον και συστήματα αυτόματου κλιματισμού.

Αναλογικό ρολόι

Τις δεκαετίες του 70 και του 80 ήσουν υποχρεωμένος να διορθώνεις συνεχώς την ώρα στα αναλογικά ρολόγια, που βρίσκονταν στο κόκπιτ των αυτοκινήτων της εποχής. Μετά ήρθε το ψηφιακό ρολόι, που αντικατέστησε με τις φωτεινές ενδείξεις του το κλασικό ρολόι με τους δείκτες. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη ορισμένες εξαιρέσεις, για παράδειγμα η νέα Mercedes S-Class θα εφοδιάζεται με ρολόι με δείκτες.

Βαζάκι

Το βαζάκι στην κονσόλα του Σκαραβαίου έγραψε ιστορία και αποτέλεσε σήμα κατατεθέν της δεκαετίας του 50 και του 60, όταν άνθισε το κίνημα των χίπις, δηλαδή των παιδιών των λουλουδιών. Το παράδειγμα της VW μιμήθηκαν και άλλες εταιρείες, όπως η Opel και η Ford, οι οποίες λανσάρισαν δικά τους βάζα. Πάντως, το συγκεκριμένο αξεσουάρ περιλαμβάνεται ακόμη στον κατάλογο του προαιρετικού εξοπλισμού του VW New Beetle.

Ρεζέρβα

Η Ελλάδα παραμένει μία από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι πελάτες επιμένουν στην κλασική ρεζέρβα-λάστιχο. Στο εξωτερικό παραμερίστηκε αρχικά από τις λεπτές ρεζέρβες ανάγκης και αργότερα από τα κιτ επισκευής (Tirefit). Η ρεζέρβα βρίσκεται στον χώρο αποσκευών, όμως σε ορισμένα μοντέλα του παρελθόντος τη συναντούσαμε είτε στον χώρο του κινητήρα (π.χ. Renault R5) είτε κρεμασμένη κάτω από το αυτοκίνητο.

Οδηγίες χρήσης

Το βιβλιαράκι με τις οδηγίες χρήσης παραμένει ακόμη και σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι του εξοπλισμού ενός αυτοκινήτου. Στο μέλλον όμως θα αντικατασταθεί από την οθόνη πολυμέσων, στην οποία θα προβάλλονται όλες οι οδηγίες, ενώ θα περιγράφονται και θα επεξηγούνται με γραφήματα, εικόνες και βίντεο.

Μεταλλικά αγαλματάκια

Αν εξαιρέσουμε το αστέρι της Mercedes και την Emily (Spirit of Ecstasy) της Rolls-Royce, δεν υπάρχει πλέον καμία μεταλλική φιγούρα στη μάσκα των σύγχρονων αυτοκινήτων. Παλαιότερα συναντούσες πραγματικά καλλιτεχνήματα σε αρκετές μάρκες, όπως η Jaguar, η Bentley, η Cadillac, κλπ. Σήμερα έχουν περάσει στην ιστορία, κυρίως για λόγους προστασίας των πεζών σε περίπτωση σύγκρουσης. Ακόμη και το φτερωτό αγαλματάκι της Rolls-Royce βυθίζεται ηλεκτρικά μέσα στη μάσκα, για να μην απειλεί τους πεζούς.

Κασετοθήκες

Φιλοξενούσαν κασέτες, μέχρι που άρχιζαν να χαλάνε ή τις μασούσε το κασετόφωνο και έπρεπε να τις ξεμπλέξεις και να τις αντικαταστήσεις με καινούριες. Σήμερα υπάρχουν ακόμη τα CD, όμως η νέα τάση είναι τα USB Stick και το Bluetooth-Streaming.

Προηγούμενο άρθρο30 Rock (2006–2013) τηλεοπτική σειρά. Άποψη
Επόμενο άρθροΈβαλαν άλογα, έβγαλαν δέρματα
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας