ΑρχικήGadgetΟ Διευθύνων Σύμβουλος του PlayStation λέει ότι το VR δεν θα είναι...

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του PlayStation λέει ότι το VR δεν θα είναι «σημαντικό» μέρος των παιχνιδιών στο κοντινό μέλλον

Ο διευθύνων σύμβουλος του Sony PlayStation Jim Ryan λέει ότι η εικονική πραγματικότητα δεν θα αποτελεί ουσιαστικό μέρος της διαδραστικής ψυχαγωγίας, τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον. Επιπλέον, ο Ryan ανέφερε στην The Washington Post ότι το VR έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει έως ότου ολοκληρωθεί ως τεχνολογία και γίνει πραγματικά κάτι σπουδαίο. Αυτή η σκέψη του, υποδηλώνει εμμέσως πλην σαφώς ότι ενδεχομένως η εταιρεία του δεν είναι πεπεισμένη πως τα ακουστικά PlayStation VR θα είναι το στοιχείο που θα της φέρει πολλά έσοδα, και εκ των πραγμάτων δεν θα κυκλοφορήσει σύντομα καινούργιο μοντέλο.

Ο Jim Ryan ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το PlayStation έχει αγκαλιάσει την εικονική πραγματικότητα (VR), και σίγουρα πιστεύουμε πως κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον θα καθιερωθεί ως τεχνολογία, και ίσως το VR να αντιπροσωπεύει ένα ουσιαστικό στοιχείο της διαδραστικής ψυχαγωγίας, αλλά προφανώς δεν θα γίνει φέτος, ούτε και το επόμενο έτος». Σημείωσε επίσης ότι το επερχόμενο PlayStation 5, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 12 Νοεμβρίου 2020, θα υποστηρίζει το παλιό ακουστικό PlayStation VR με ειδικό προσαρμογέα.

Η Sony είναι επιφυλακτική πάνω στα μελλοντικά της σχέδια αναφορικά με την εικονική πραγματικότητα. Τον Απρίλιο του 2019, ο αρχιτέκτονας του συστήματος PlayStation, ο Mark Cerny είπε στο Wired ότι το «VR είναι πολύ σημαντικό για εμάς» αλλά δεν προέβη σε περαιτέρω αναλυτικές λεπτομέρειες. Ο Dominic Mallinson, επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης του PlayStation, είπε στο CNET ότι ότι δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει η εταιρεία του καινούργια ακουστικά εικονικής πραγματικότητας παράλληλα με το PlayStation 5. Ωστόσο, ο Mallinson θεωρεί δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα κατασκευαστεί το PSVR επόμενης γενιάς, εξηγώντας ορισμένες λειτουργίες που ενδεχομένως να είναι ενσωματωμένες σε αυτή τη συσκευή, όπως η παρακολούθηση ματιών και οι ενημερωμένοι ελεγκτές που λειτουργούν ως χειριστήρια. Τον περασμένο μήνα, ο Jim Ryan χαρακτήρισε το VR ως ένα τομέα που δεν έχει αποδείξει ακόμη τις ικανότητές του, κάτι που καθιστά προβληματισμένη την Sony και δεν ενθουσιάζεται καθόλου με αυτές τις συσκευές.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166