Το Netflix αυξάνει την μηνιαία χρέωση στα συνδρομητικά πακέτα στις ΗΠΑ

Το Netflix αυξάνει την μηνιαία χρέωση στα συνδρομητικά πακέτα στις ΗΠΑ

Το Netflix ανήγγειλε πως θα έρθουν αυξήσεις στις τιμές για τους συνδρομητές που είναι μόνιμοι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, και αφορά τα δύο κορυφαία πακέτα της συγκεκριμένης υπηρεσίας, και πιο αναλυτικά, το πακέτο που διατίθεται στα 13 δολάρια πηγαίνει αυτόματα στα 14 δολάρια, ενώ το premium που προσφέρεται την παρούσα χρονική στιγμή στα 16 δολάρια θα ανέβει στα 18 δολάρια το μήνα. Για να μην υπάρξουν παρανοήσεις, αυτές οι χρεώσεις αφορούν μόνο τους Αμερικανούς συνδρομητές, ενώ η εταιρεία δεν ανέφερε αύξηση τιμών σε άλλες χώρες, τουλάχιστον επί του παρόντος.

Οι νέοι συνδρομητές από τις ΗΠΑ που εγγράφονται αρχής γενομένης από σήμερα στην πλατφόρμα παρακολούθησης ταινιών θα χρεώνονται με τις καινούργιες τιμές που προαναφέρθηκαν στην πιο πάνω ενότητα, ενώ οι υφιστάμενοι πελάτες θα επωμιστούν αυτές τις αυξήσεις των νέων τιμών κατά τις επόμενες εβδομάδες.

Αρκετοί εμπειρογνώμονες στον τομέα της ψυχαγωγίας θεώρησαν αναμενόμενο αυτόν το νέο γύρο αυξήσεων των τιμών στο Netflix, διότι η προηγούμενη αύξηση είχε γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες το Γενάρη του 2019, κάτι που συνεπάγεται πως μεσολάβησε πάρα πολύ καιρός από τότε, ενώ παράλληλα ανέβηκαν τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας και έπρεπε κατά κάποιο τρόπο να αντισταθμίσει τις οικονομικές ζημιές από τις πανάκριβες παραγωγές της. Πρόσφατα, το Netflix αύξησε το κόστος ορισμένων συνδρομητικών πακέτων στον Καναδά.

Οι αυξήσεις των τιμών φθάνουν επίσης σε μια εποχή που οι άνθρωποι έχουν περισσότερες επιλογές για διασκέδαση από ποτέ, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες που υπάρχουν τεράστιοι παίκτες σε αυτό το χώρο, όπως το Hulu, Apple TV, Amazon Prime TV κ.λπ. Πριν από λίγα χρόνια, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Netflix στο movie streaming ήταν το Hulu, αλλά από τότε έχουν αλλάξει πάρα πολλά, αφού έχουν μπει δυναμικά και άλλες εταιρείες με εξίσου ποιοτικές υπηρεσίες. Την παρούσα χρονική στιγμή στις ΗΠΑ υπάρχουν τεράστια μεγαθήρια που και αυτοί επιδιώκουν να πάρουν ένα μεγάλο μέρος από την πίτα σε τούτη την αγορά, όπως το HBO Max, Disney Plus, Peacock, YouTube.

«Το Netflix το γνωρίζει αυτό, και ο λόγος που ανέβασε την τιμολόγηση στην μηνιαία χρέωση των πακέτων της οφείλεται στο γεγονός πως μόνο έτσι θα μπορέσει να συνεχίσει να προσφέρει μεγαλύτερη ποικιλία τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας