Ο Elon Musk διέγραψε τις σελίδες Facebook SpaceX και Tesla

Ο Elon Musk διέγραψε τις σελίδες Facebook SpaceX και Tesla

Ο Elon Musk διέγραψε τις σελίδες Facebook SpaceX και Tesla, οι οποίες είχαν συνολικά όλες μαζί είχαν περισσότερα από 5 εκατομμύρια ακόλουθους.

Ο Elon Musk διέταξε χθες το προσωπικό της εταιρείας SpaceX να διαγράψει τη σελίδα του στο Facebook. Επίσης λίγες ώρες αργότερα διεγράφησαν οι σελίδες Tesla και το SolarCity.

Ωστόσο αυτή η ενέργεια θεωρείται ιδιαίτερα τολμηρή, αφού προφανώς οι πέντε εκατομμύρια οπαδοί των σελίδων της εταιρίας δεν θα μπορούν πλέον να αλληλεπιδρούν μαζί της στην πλατφόρμα του Facebook.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως η παρούσα κίνηση πραγματοποιήθηκε σε λιγότερο από μία ώρα, μετά από πρόσκληση ορισμένων χρηστών του Twitter που ζητούσαν από το Elon Musk να κάνει αυτό το τολμηρό βήμα.

Αξίζει να αναφερθεί πως και ο Mozilla ανακοίνωσε την προηγούμενη Τετάρτη ότι πλέον δεν θα διαφημίζει το Facebook στο πρόγραμμα περιήγησης του . Είναι πασιφανές πώς αυτή η ακραία αντίδραση από μεριάς πολλών κορυφαίων τεχνολογικών εταιρειών, αλλά και από απλούς χρήστες δεν έχει τελειωμό, και πως τα χειρότερα τώρα έρχονται για τον Μαρκ ζούκερμπεργκ.

Ως εκ τούτου αυτή η ασυνήθιστη επίθεση είναι αποτέλεσμα αδυναμίας του Facebook να χειριστεί σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των χρηστών του, α φού πριν λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, το οποίο ταρακούνησε τα ημέρα νερά του διαδικτύου.

Δεδομένου της έκτασης της κακομεταχείρισης των δεδομένων που έλαβε το σκάνδαλο από την Cambridge Analytica, κι άλλες ισχυρές προσωπικότητες προέβησαν σε αυτό το τολμηρό διάβημα, όπως ο ο συνιδρυτής του WhatsApp, ο Brian Acton, που ζήτησε από τους χρήστες του Facebook να διαγράψουν τον λογαριασμό τους στο Facebook.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας