ΑρχικήΟχήματαΟ Elon Musk επιβεβαίωσε ότι η Tesla θα χρησιμοποιήσει τα δικά τσιπ...

Ο Elon Musk επιβεβαίωσε ότι η Tesla θα χρησιμοποιήσει τα δικά τσιπ AI στην αυτόνομη οδήγηση

Ο Elon Musk επιβεβαίωσε ότι η Tesla θα χρησιμοποιήσει τα δικά τσιπ AI στην αυτόνομη οδήγηση.

Η Tesla σκοπεύει να πάρει το μέλλον στα χέρια της, επειδή πολύ απλά το αφεντικό της, ο Elon Musk, πιστεύει πως θα βοηθήσει την εταιρεία να προχωρήσει γρηγορότερα και να διαπρέψει στα οχήματα με αυτόνομη οδήγηση, σε μόλις δύο χρόνια από τώρα.

Ο Musk επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία διαθέτει μια εξειδικευμένη ομάδα που εργάζεται σκληρά στην ανάπτυξη των δικών της τσιπ τεχνητής νοημοσύνης AI , τα οποία θα ενσωματωθούν στα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα οχήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla. Ο Musk ανακοίνωσε την είδηση σε ένα ιδιωτικό πάρτι στο Long Beach, σύμφωνα με το CNBC .

Ο επικεφαλής της ομάδας είναι ο Jim Keller, πρώην σχεδιαστής των τσιπ στην AMD και την Apple, ο οποίος βοήθησε στο σχεδιασμό των επεξεργαστών A4 και A5 του iPhone.

Ο Musk αναφερόμενος σε αυτό το γεγονός είπε ότι «με την ολοκλήρωση αυτού του έργου θα έχει ως αποτέλεσμα να έχει στην κατοχή της ένα τσιπ που θα είναι το καλύτερο στο είδος του, και μάλιστα σε παγκόσμια κλίμακα». Ο νέος επεξεργαστής που θα είναι βασισμένος στην τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να μειώσει το κόστος και την εξάρτηση από εξωτερικούς προμηθευτές όπως η Nvidia. Παράλληλα, εκτιμάται πως αυτά τα τσιπ θα έχουν μεγαλύτερη απόδοση και υπολογιστική ισχύ από οποιοδήποτε άλλο κυκλοφορεί στο εμπόριο.

Ο νέος επεξεργαστής AI θα χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία του συστήματος Autopilot, το οποίο θα είναι σε θέση να χειρίζεται πλήρως τα καθήκοντα οδηγού, μέσα σε δύο χρόνια.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166