Ο κόσμος πιστεύει πως η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιο επικίνδυνη από τα πυρηνικά όπλα

Ο κόσμος πιστεύει πως η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιο επικίνδυνη από τα πυρηνικά όπλα

Ο κόσμος πιστεύει πως η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιο επικίνδυνη από τα πυρηνικά όπλα.

Μία μεγάλη μερίδα του παγκόσμιου πληθυσμού πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα από ό, τι τα πυρηνικά όπλα.

Μια νέα έρευνα της YouGov έδειξε ότι το 40% των ανθρώπων μοιράζονται αυτήν την άποψη, ενώ περισσότεροι από τους μισούς (52%) θα ήθελαν να δουν κάποια μορφή διεθνούς ρύθμισης της τεχνητής νοημοσύνης, πιθανώς παρόμοια με αυτή που έχουμε σήμερα με τα χημικά όπλα.

Η μειοψηφία των ερωτηθέντων, με μόλις 20% βλέπουν πολύ θετικά το ζήτημα της τεχνητής νοημοσύνης, και μάλιστα την έχουν εντάξει στην καθημερινή τους ζωή, με συσκευές όπως για καθαρισμό του σπιτιού, έξυπνα ηχεία και ούτω καθεξής. Το 14% δήλωσε πώς τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης είναι κατάλληλα για επιχειρήσεις που θέλουν να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό, επίσης ενδείκνυνται για την εξυπηρέτηση των πελατών αυτοματοποιώντας στο έπακρο την διαδικασία.

Το γενικό συμπέρασμα της έκθεσης είναι ότι η πλειοψηφία παραμένει σκεπτική απέναντι σε αυτή την προηγμένη τεχνολογία, κάτι που όμως είναι αντικειμενικά εσφαλμένο.

Η έκθεση δημοσιεύθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «FutureFest», η οποία διοργανώθηκε στο Λονδίνο και συγκέντρωσε 4000 άτομα για να συζητήσουν πώς να διαμορφώσουν καλύτερα το μέλλον.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nesta, Geoff Mulgan, κάλεσε τον κόσμο να γίνει πιο δεκτικός στη συγκεκριμένη τεχνολογία, αφού είναι γεγονός πως έχει την ικανότητα να βοηθήσει την ανθρωπότητα σε πολλούς τομείς, όπως ο Ιατρικός τομέας. Είπε ότι αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με τρία πράγματα, με την δημόσια χρηματοδότηση, την ευρεία υιοθέτηση από το καταναλωτικό κοινό και τη συνεργασία μεταξύ των χωρών για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα.

«Η βιομηχανία και οι ερευνητές κινδυνεύουν να επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος όπως συνέβη με τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες και την πυρηνική ενέργεια – που δεν κατάφεραν τελικά να ωφελήσουν αποτελεσματικά την ανθρωπότητα », επισήμανε ο Geoff Mulgan.

«Χρειαζόμαστε περισσότερες ενέργειες – σχετικά με τις επενδύσεις, την πολιτική και τις ικανότητες που σχετίζονται με το αντικείμενο – για να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη δεν θα μείνει πολύ πίσω από τις ΗΠΑ και την Κίνα στην τεχνητή νοημοσύνη. Αλλά χρειαζόμαστε επίσης μια μεγάλη αλλαγή κατεύθυνσης στον τρόπο φιλοσοφίας που σκεφτόμαστε, ώστε κόσμος να πειστεί πώς αυτή η περίπλοκη τεχνολογία θα διευκολύνει την κοινωνία σε πολλά επίπεδα», πρόσθεσε ο προαναφερόμενος..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας