Ο μονόλιθος του ηλεκτροκίνητου skateboarding

Ο μονόλιθος του ηλεκτροκίνητου skateboarding

Το πρώτο στον κόσμο ευρείας παραγωγής ηλεκτροκίνητο skateboard θέλησε να λανσάρει η εταιρεία Ιnboard Sports με τη βοήθεια του Kick Starter και όπως αποδείχτηκε μέσα σε μόλις λίγες μέρες τα κατάφερε. Με στόχο τα 100.000 δολάρια το project της Ιnboard Sports συγκέντρωσε σχεδόν το διπλάσιο ποσό για την κατασκευή του ηλεκτροκίνητου skateboard.

To Monolith όπως ονομάζεται, μπορεί εκ πρώτης όψεως να μοιάζει με ένα κλασικό long board, ωστόσο μια ειδικά πατενταρισμένη κατασκευή δίνει κίνηση στους τροχούς των 79mm επιτρέποντας κατά αυτό τον τρόπο σε όποιον επιβαίνει πάνω σε αυτό το «σανίδι» να αγγίζει τα 38 χιλιόμετρα ανά ώρα. Η αυτονομία που παρέχεται από την μπαταρία ανέρχεται σε κάτι παραπάνω από 16 χιλιόμετρα, ενώ για μια πλήρη φόρτιση απαιτούνται περίπου 90 λεπτά. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει κανείς να περιμένει μέχρι να φορτίσει ξανά η μπαταρία για να βγάλει το Monolith στο δρόμο. Οι κατασκευαστές της Ιnboard Sports ήταν αρκετά προνοητικοί ώστε να σχεδιάσουν μπαταρία με τη δυνατότητα να αποσπάται επιτρέποντας έτσι την τοποθέτηση μιας άλλης που έχει ήδη φορτιστεί.

Η κατασκευή που ζυγίζει συνολικά 5,4 κιλά, έχει θύρα usb και τεχνολογία bluetooth για να είναι εφικτή η διαχείριση των λειτουργιών του μέσω του application που έχει δημιουργηθεί για τα smartphones, αλλά πρωτίστως για να συνδέεται με το RFLX controller που κρατά ο χρήστης στο χέρι του δίνοντας τις εντολές για την κίνηση. Το Monolith λόγω της μηχανοκίνητης φύσης τους έχει εφοδιαστεί από τους δημιουργούς του και με led φώτα στο εμπρός και το πίσω τμήμα του ώστε να είναι πιο άμεσα ορατό από τους διερχόμενους οδηγούς. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευή είναι αδιάβροχη 100%, για να μην πονοκεφαλιάζουν ακόμη και οι πιο ακραίοι αναβάτες του.

Σε γενικές γραμμές το συγκεκριμένο πατίνι μπορεί να πολλαπλασιάσει τις δυνατότητες ενός επαγγελματία skateboarder που γνωρίζει καλά το άθλημα. Ωστόσο οφείλω να επισημάνω το προφανές ότι ένας αρχάριος πάνω σε αυτό το πατίνι που δεν γνωρίζει να χειρίζεται καλά τη σανίδα εν κινήσει, μπορεί ενδεχομένως να κινδυνεύσει λόγω της μεγάλης ταχύτητας που πιάνει, Επομένως η μόνη λύση είναι να εξοικειωθείτε καλά μαζί του, ώστε να μπορείτε να το χειρίζεστε άνετα, χωρίς να βάζετε την ασφάλειά σας σε κίνδυνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας