Ohlins: Κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας των motorsports

Ohlins: Κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας των motorsports

Λίγοι κατασκευαστές επιμέρους τμημάτων μοτοσυκλετών έχουν τόσο εδραιωμένη θέση σε έναν δεδομένο τομέα προϊόντος, όσο οι Σουηδοί μάγοι των αναρτήσεων της Ohlins. Τα προϊόντα τους, έχουν κατακτήσει την αναγνώριση για τη λειτουργική τους τελειότητα και την πρωτοπορία στην ανανέωση και την εξέλιξη, εδώ και περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα.

Σε έναν τομέα όπου πρέπει να κάνεις μία δεδομένη μοτοσυκλέτα να αποδίδει καλύτερα, η Ohlins ηγείται χωρίς αμφισβήτηση τόσο στις μοτοσυκλέτες δρόμου όσο και στις off road. Αρκεί να ρίξει κανείς μία ματιά στις γραμμές εκκίνησης των MotoGP, WSΒΚ, MX και Enduro για να καταλάβει τι εννοώ. Οι τέσσερις, για παράδειγμα, από τους πέντε κατασκευαστές που συμμετέχουν στα MotoGP, αλλά και οι τρεις από τις πέντε εργοστασιακές ομάδες του WSBK, χρησιμοποιούν αναρτήσεις Ohlins, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στις off road αγωνιστικές μοτοσυκλέτες.

Η ανακοίνωση στις 21 Δεκεμβρίου, ότι η ιδιοκτησία της αδελφής εταιρείας Ohlins Racing AB επέστρεψε στους Σουηδούς, ύστερα από 20 χρόνια στα χέρια της Yamaha, είχε ιδιαίτερα μεγάλη σημασία. Ο 49 ετών, πρώην motocrosser και ιδρυτής της εταιρείας, Kenth Ohlin, επαναδιεκδίκησε το 95% των μετοχών της εταιρείας, που κέρδισε τον πρώτο της Παγκόσμιο τίτλο ΜΧ, τρία χρόνια μόλις μετά την ίδρυσή της, το 1978.

Αυτή ήταν μόνο η αρχή, καθώς η Ohlins Racing AB έκτοτε κέρδισε αναρίθμητους τίτλους και έφτασε να απασχολεί 235 εργαζομένους και συνεργάτες, σε περισσότερες από 50 χώρες, και να έχει ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξης των 52 εκατομμυρίων ευρώ, έχοντας πλέον εισχωρήσει και στους τομείς των ATV, των snowmobiles, των αυτοκινήτων και ιδιαίτερα των street μοτοσυκλετών, εξελίσσοντας μία γκάμα κορυφαίων προϊόντων. Όλα αυτά με την υποστήριξη από τη Yamaha Motor Europe N.V., τον Ευρωπαϊκό βραχίονα του Ιάπωνα κατασκευαστή, που εδρεύει στο Amsterdam και το 1987 έγινε κάτοχος της πλειοψηφίας του πακέτου των μετοχών της Ohlins Racing AB.

Οι πόροι της Yamaha ήταν απαραίτητοι για να αποδώσουν τους καρπούς τους τα προωθημένα σχέδια αναρτήσεων που είχε δημιουργήσει ο Ohlin -ειδικά η βαλβίδα CES (Continuously Controlled Suspension System), της οποίας τα δικαιώματα κατοχύρωσε το 1984 και η οποία μπήκε στη μαζική παραγωγή το 2002, με τις Volvo, Ford, Audi και Mercedes-Benz να τη χρησιμοποιούν σήμερα στα αυτοκίνητά τους. Τα αμορτισέρ της Ohlins είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Αφού τα προϊόντα της καθιερώθηκαν ως κορυφαία, τόσο στις off road όσο και στις street μοτοσυκλέτες, η εταιρεία ενεπλάκη στους αγώνες Formula 1, μέσω του βραχύβιου Modena-Lamborghini Team, πριν περάσει στους αγώνες Indycar, με το Newman-Haas CART Team στις ΗΠΑ, συνδυασμός που αποδείχτηκε νικηφόρος, αποτελώντας την αρχή για αρκετές επιτυχημένες συνεργασίες. Πιο πρόσφατα η εταιρεία παρουσίασε το TTX concept της, εξελιγμένο στους αγώνες και με υψηλότατα χαρακτηριστικά απόδοσης. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η ίδια μάλιστα, αποτελεί καρπό τριάντα ετών δοκιμών και εξέλιξης, αλλά και της δραστηριότητάς της στο πεδίο των ημι-ενεργών αναρτήσεωνς που εξελίσσει ήδη από τη δεκαετία του ’80.

Πέρα από αυτά, η Ohlins συνεργάστηκε στενά με τη Yamaha, για την εξέλιξη ενός 2Χ2 συστήματος μετάδοσης της κίνησης για μοτοσυκλέτες, που αντιπροσωπεύει την ολοκλήρωση δέκα ετών δουλειάς από το R&D τμήμα της στο Jonkoping της Σουηδίας, που απασχολεί δέκα εργαζόμενους -δουλειά που θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, τώρα που και πάλι ο έλεγχος της εταιρείας βρίσκεται στα χέρια του Kenth Ohlin, του ανθρώπου που την ίδρυσε ένα τέταρτο του αιώνα πριν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας