ΑρχικήΔιαδίκτυοΟι Anonymous χακάρουν ισπανικές κυβερνητικές ιστοσελίδες κατά συρροή

Οι Anonymous χακάρουν ισπανικές κυβερνητικές ιστοσελίδες κατά συρροή

Οι Anonymous χακάρουν ισπανικές κυβερνητικές ιστοσελίδες κατά συρροή στην εκστρατεία για μία ανεξάρτητη Καταλονία.

Οι ψηφιακοί χακτιβιστές που συνδέονται με τους Anonymous, είναι μια συλλογική ομάδα hackers από διαφορετικές εθνικότητες από όλο τον κόσμο, και έχουν αναλάβει την ευθύνη για ένα νέο κύμα κυβερνοεπιτάξεων κατά διαφόρων ισπανικών κυβερνητικών ιστοτόπων, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας διαμαρτυρίας υπέρ της Καταλονίας.

Πολλοί λογαριασμοί στο Twitter που ανήκουν στους Anonymous έχουν δημοσιεύσει τα κατορθώματά τους μέσω tweet τις τελευταίες εβδομάδες, με hashtags όπως #opCatalunya, #FreeCatalonia και #OpSaveCatalonia. Για να αποδείξουν την αποτελεσματικότητα του χακαρίσματος τους, τραβούν φωτογραφίες μέσω στιγμιότυπων οθόνης (screenshot) ως αποδεικτικά στοιχεία, για να δείξουν πως έχουν βγάλει εκτός λειτουργίας διάφορες κρατικές ιστοσελίδες της Ισπανίας.

Ο ιστότοπος του υπουργείου Δημοσίων Έργων και Μεταφορών της Ισπανίας μετά το χακάρισμα αναρτήθηκε το σύνθημα «ελεύθερη καταλονία», ενώ η αρχική σελίδα του συνταγματικού δικαστηρίου – η οποία κήρυξε παράνομο το δημοψήφισμα στις 17 Οκτωβρίου – αναγκάστηκε να τεθεί εκτός λειτουργίας το Σάββατο (21 Οκτωβρίου).

Οι Anonymous χρησιμοποιούν το distributed denial of service (DDoS) για να συντρίψουν τους διακομιστές ιστότοπων και κατά συνέπεια τους εξαναγκάζουν να βγουν εκτός λειτουργίας για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ενώ αυτό πλέον δεν θεωρείται περίπλοκη μορφή επίθεσης, μπορεί όμως να είναι δύσκολο για τους ιστοτόπους να το καταπολεμήσουν αν δεν υπάρχουν τα σωστά εφόδια.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι χάκερς χρησιμοποιούν το DDoS για να οργανώσουν ψηφιακές διαμαρτυρίες, συχνά για την υποστήριξη πολιτικών αιτιών.

“Γνωρίζουμε την ανακοίνωση από τους Anonymous, αλλά δεν γνωρίζουμε την προέλευση της επίθεσης”, δήλωσε εκπρόσωπος του συνταγματικού δικαστηρίου στην AFP, προσθέτοντας ότι δεν επηρεάστηκαν άλλα συστήματα πληροφορικής του οργανισμού μας.

Την Παρασκευή (20 Οκτωβρίου), το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας της Ισπανίας (Departamento de Seguridad Nacional) προειδοποίησε πιθανούς στόχους που μπορεί να χτυπήσει το συλλογικό όργανο που ονομάζεται Anonymous .

“Οι χακτιβιστές Anonymous, μέσω συνδεδεμένων λογαριασμών Twitter, ανακοινώνουν συνήθως μια μαζική επίθεση cyberattack για την επόμενη μέρα”, έγραψε η DSN σε μια δήλωση της. “Τις τελευταίες εβδομάδες, οι κρατικοί ιστοχώροι έχουν λάβει διαφορετικά cyberattacks κάτω από τα ίδια συνθήματα.”

Οι επιθέσεις φαίνεται ότι συνεχίζονται χωρίς σταματημό. Μια από τις τελευταίες δηλώσεις που κυκλοφορούν τώρα είναι το “υποστήριξη στην Καταλονία” από ένα υποκατάστημα της ομάδας με την επωνυμία “Anonymous Catalonia”.

Το μήνυμα αναφέρει: “Στο όνομα της καταλανικής ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας, οι Anonymous Catalonia ζητούν από όλους τους χάκερς του κόσμου να ταχθούν υπέρ υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης […] και να διατηρήσουν ένα ειρηνικό διάλογο στο hashtag #FreeCatalonia μέχρι τις 29 Οκτώβριος 2017”.

Η κλήση για να πάρει ο κόσμος τα όπλα στα χέρια πρωτοεμφανίστηκε τη Δευτέρα (23 Οκτωβρίου) όμως προφανώς αυτή είναι μία μεμονωμένη κίνηση που δεν αντιπροσωπεύει όλη την ομάδα, ωστόσο, πολλοί λογαριασμοί Anonymous μοιράζονται ένα κοινό βίντεο διαμαρτυρίας που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο YouTube στα τέλη Σεπτεμβρίου.

“Επιθυμούμε να δηλώσουμε ότι η επιθυμία των Καταλανών να εκδηλώσουν τη θέλησή τους μέσω δημοψηφίσματος είναι η άποψη της πλειοψηφίας και απευθύνεται σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας”, δηλώνει ένα άτομο στο βίντεο .

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166