ΑρχικήΟικονομίαΤο AI βοήθησε τη Walmart να ανεβάσει 60 εκατ. προϊόντα στην ιστοσελίδα...

Το AI βοήθησε τη Walmart να ανεβάσει 60 εκατ. προϊόντα στην ιστοσελίδα της

Το AI βοήθησε τη Walmart να ανεβάσει 60 εκατ. προϊόντα στην ιστοσελίδα της.

Η Walmart.com είναι κάτι μεγαλύτερο από όσο νομίζετε. Ο ιστότοπος έχει ανεβάσει 60 εκατομμύρια είδη προς πώληση, δήλωσε ο CTO της Walmart, Jeremy King, στη σύνοδο κορυφής της ΒΒ στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας εχθές.

Αυτό το γεγονός ξεπερνά κάθε προσδοκία και οφείλεται φυσικά στην τεχνητή νοημοσύνη AI και δεν περιλαμβάνει το Jet.com, που απέκτησε πέρυσι ο ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου Walmart. Οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου σημείωσαν επίσης αξιοσημείωτα κέρδη: Η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση 67% σε ετήσια βάση στις τριμηνιαίες πωλήσεις στο διαδίκτυο για το τρέχον έτος. (Η αύξηση των εσόδων βοήθησε την εξαγορά της Walmart Jet, αν και η εταιρεία δήλωσε ότι η πλειοψηφία των κερδών προέρχονται από την κυρία ιστοσελίδα).

Το μυστικό της επέκτασης του αποθέματος είναι η τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία που ιδρύθηκε στο Αρκάνσας χρησιμοποιεί αλγόριθμους μηχανικής μάθησης για εργασίες όπως η οργάνωση δεδομένων απογραφής, αντικειμένων τιμολόγησης και για άλλα διάφορα προβλήματα.

“Στο ερώτημα που του τέθηκε για το πώς διαπιστώνετε ότι μια αυτοματοποιημένη χρέωση που προέρχεται από την τεχνητή νοημοσύνη AI , αν η τιμή είναι σωστή ή όχι;” ο King είπε, ως παράδειγμα τα παρακάτω.

Οι πωλήσεις για ένα τυπικό δημοφιλές στοιχείο θα μπορούε να επιφέρει μεταβολές στην τιμή και στην δική μας περίπτωση ένας αλγόριθμος φροντίζει να εντοπίσει γρήγορα την ανωμαλία και να προσδιορίσει τι το προκάλεσε, πρόσθεσε ο King . Ακόμα κι αν η αιτία αλλαγή στην τιμή προκλήθηκε από ένα γραφικό λάθος, είναι σε θέση να πράξει τα δέοντα και να διορθώσει την ανωμαλία.

Είπε ότι το μέγεθος της Walmart ανέρχεται σε 10.000 φυσικά καταστήματα σε διάφορες περιοχές , και 2.6 εκατομμύρια συνεργάτες – που σημαίνει ότι έχει ένα τεράστιο όγκο δεδομένων υψηλής ποιότητας, ένα πλεονέκτημα που αν το εκμεταλλευτούμε σωστά μέσω της τεχνολογίας μηχανικής μάθησης, θα κάνουμε ακόμη περισσότερα πράγματα στο μέλλον.

Η επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου της Walmart γνωρίζει πως βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν μεγάλο ανταγωνιστή που ονομάζεται Amazon, ο οποίος είναι Κυρίαρχος στην αγορά, αλλά η εταιρεία κάνει επιθετικά παιχνίδια για να καλύψει τη διαφορά. Από την πλευρά της AI, μια πρόσφατη έκθεση ανέφερε ότι η Walmart αγοράζει μεγάλο αριθμό μονάδων GPU της NVIDIA , οι οποίες είναι χρήσιμες για την πραγματοποίηση υπολογισμών μηχανικής μάθησης.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166