ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesΟι δαπάνες για τηλεοπτικές διαφημίσεις της βιομηχανίας παιχνιδιών μειώθηκαν σχεδόν 30% από...

Οι δαπάνες για τηλεοπτικές διαφημίσεις της βιομηχανίας παιχνιδιών μειώθηκαν σχεδόν 30% από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο

Τα εμπορικά σήματα στη βιομηχανία παιχνιδιών ξόδεψαν περίπου 28,1 εκατομμύρια δολάρια για τηλεοπτικές διαφημίσεις τον Οκτώβριο, κάτι που συνεπάγεται με μείωση κατά 28,73% σε σχέση με τις δαπάνες του Σεπτεμβρίου που ανέρχονταν στα 39,5 εκατομμύρια δολάρια, και μείωση 53,32% σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο την περσινή χρονιά (Οκτώβριο του 2019). Μαζί, η PlayStation και η Nintendo κάλυψαν πάνω από το 75% των συνολικών δαπανών του κλάδου. Συνολικά, 11 εταιρείες δημιούργησαν 54 διαφημίσεις και εμφανίστηκαν στην τηλεόραση πάνω από 5.200 φορές, και τις είδαν περίπου 1,2 δισεκατομμύρια άτομα. Οι συγκεκριμένες διαφημίσεις στόχευσαν ως επί το πλείστον τον αθλητισμό, και ιδίως το ποδόσφαιρο.

Αυτές οι μετρήσεις προέρχονται από το iSpot.tv, μια πλατφόρμα που καταγράφει και αναλύει τις μετρήσεις και την απόδοση των τηλεοπτικών διαφημίσεων, διαρκώς και όχι μεμονωμένα, για να παρέχει στους ενδιαφερόμενους μηνιαία αναφορά σχετικά με τον τρόπο που λειτουργούν οι διαφημίσεις τους στη μικρή οθόνη. Τα παρακάτω αποτελέσματα είναι για τις πέντε κορυφαίες μάρκες της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών τον Οκτώβριο του 2020, ενώ κατατάσσονται με βάση τις εκτιμώμενες τηλεοπτικές δαπάνες σε εθνικό επίπεδο.

Σε τούτη τη λίστα, το PlayStation καταλαμβάνει την πρώτη θέση, ξοδεύοντας περίπου 13,2 εκατομμύρια δολάρια προβάλλοντας σε επτά σταθμούς 546 διαφημίσεις που τις παρακολούθησαν 474,9 εκατομμύρια άνθρωποι. Η κορυφαία διαφήμιση με δαπάνες (περίπου 5,4 εκατομμύρια δολάρια) ήταν το «The Edge: Play Has No Limits». Η Sony επικεντρώθηκε στην προσέγγιση ενός κοινού που αγαπά τα σπορ, και συμπεριλάμβαναν αθλητικά γεγονότα όπως το ποδόσφαιρο κολλεγίων, το NFL και το NBA σε τηλεοπτικούς σταθμούς όπως ABC, ESPN και CBS.

Στη δεύτερη θέση κατατάχθηκε η Nintendo με εκτιμώμενα έξοδα 8,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε 23 τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ οι διαφημίσεις εμφανίστηκαν περίπου 2.700 φορές, σε 394,3 εκατομμύρια άτομα. Η διαφήμιση του Mario Kart Live Home Circuit, ήταν εκείνη που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα για να εμφανιστεί στους τηλεοπτικούς δέκτες των τηλεθεατών.

https://youtu.be/Cj6AUuRs1A4
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166