Οι έμποροι κινητής τηλεφωνίας σπαταλούν χρήματα σε λάθος χρονικές στιγμές

Οι έμποροι κινητής τηλεφωνίας σπαταλούν χρήματα σε λάθος χρονικές στιγμές

Οι έμποροι κινητής τηλεφωνίας είθισται να εφαρμόζουν τα δικά τους άσχετα χρονοδιαγράμματα για την αγορά του εμπορεύματος ή την προώθηση των προϊόντων τους, και μάλιστα αποδεικνύεται πως δεν ακολουθούν τις ανάγκες των καταναλωτών, με αποτέλεσμα να κατασπαταλούν το χρόνο τους, το χρήμα και τις προσπάθειες τους, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία μάρκετινγκ Singular.

Η έκθεση της Singular αναφέρει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο οι έμποροι κινητής τηλεφωνίας προωθούν τα έργα τους μέσα από διάφορες μεθοδολογίες και εξηγεί πώς χάνονται ευκαιρίες που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ισχυρά όπλα για τους επιχειρηματίες σε αυτό το χώρο.

Ο Gadi Eliashiv, ο οποίος κατέχει την θέση του CEO στη Singular, δήλωσε: «Η χρονική στιγμή του οποιουδήποτε εγχειρήματος είναι κρίσιμη και βαρύνουσας σημασίας. Συγχρονίζοντας αυτό που προσπαθείτε να προωθήσετε με ό, τι οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας θέλουν, τότε πολύ πιθανό να έρθουν θετικά αποτελέσματα. Οι έξυπνοι έμποροι κατανοούν το κλίμα των καταναλωτών».

Τα συμπεράσματα προέρχονται από ανάλυση 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων διαφημιστικών δαπανών, 292 δισεκατομμυρίων προβολές διαφημίσεων, και σχεδόν 9 δισεκατομμυρίων κλικ / κτυπήματος διαφημίσεων σε περισσότερες από 400 εκατομμύρια εφαρμογές και ιστοσελίδες.

Οι καταναλωτές έχουν την τάση ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του ψηφιακού τους χρόνου σε κινητές εφαρμογές και παιχνίδια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η απόκτηση πελατών και χρηστών κινητής τηλεφωνίας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Το πρόβλημα είναι ότι οι έμποροι κινητής τηλεφωνίας και οι προγραμματιστές εφαρμογών ενδέχεται να χάσουν σπουδαίες επιχειρηματικές ευκαιρίες, αφού προφανώς στρέφονται σε λάθος κατεύθυνση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποκτήσουν νέους χρήστες και πελάτες, διότι διαφημίζουν το προϊόν και τις υπηρεσίες τους σε λάθος χρονικές στιγμές.

Αυτή η εσφαλμένη συμπεριφορά οδηγεί σε σπατάλη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ με την αγορά κακής επιλογής εμπορεύματος, λανθασμένου διαφημιστικού πακέτου που προβάλλονται σε άσχετες στιγμές που δεν αγγίζουν τον καταναλωτή. Και το χειρότερο όλων είναι ότι υπάρχει μία σαφής απώλεια δυνητικών εσόδων που θα μπορούσε να βοηθήσει την εκάστοτε επιχείρηση ή εταιρεία.

Η Singular ανέλυσε τις δαπάνες αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε διαφήμιση για να μάθει πότε οι έμποροι κινητής τηλεφωνίας δαπανούν περισσότερα χρήματα για να αποκτήσουν νέους πελάτες. Ωστόσο, εξέτασε επίσης και τα αποτελέσματα των διαφημίσεων για να κατανοήσει πότε οι καταναλωτές – συμπεριλαμβανομένων των παικτών στα βιντεοπαιχνίδια και των γενικών καταναλωτών που δεν ανήκουν σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία είναι πιο δεκτικοί στις διαφημίσεις που τους προβάλλονται και κατά πόσο είναι εφικτό να αλληλεπιδράσουν με αυτές.

Οι λήψεις και οι εγκαταστάσεις εφαρμογών για παιχνίδια είναι οι υψηλότερες το Δεκέμβριο, όταν πολλοί θέλουν να δοκιμάσουν τις νέες συσκευές που αγόρασαν κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Όμως, τα έξοδα για αγορά εφαρμογών από τους χρήστες κορυφώνεται τον Σεπτέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι οι εταιρείες παιχνιδιών που διαφημίζουν τα βιντεοπαιχνίδια τους στις ημέρες των Χριστουγέννων προβαίνουν σε λάθος στρατηγική.

Οι εκδότες βιντεοπαιχνιδιών με υπομονή μπορούν επίσης να προωθήσουν τα παιχνίδια τους, σε μία διαφορετική χρονική περίοδο – δηλαδή μερικούς μήνες αργότερα. Η διαφήμιση για λήψη εφαρμογών για παιχνίδια σε κινητές συσκευές είναι 20% φθηνότερες τον Μάρτιο και 12% φθηνότερες τον Ιούνιο.

Σε γενικές γραμμές βγαίνει το συμπέρασμα πως σχεδόν οι περισσότεροι επιχειρηματικοί κλάδοι κάνουν τα εντελώς αντίθετα πράγματα για να αναπτύξουν την επιχείρηση τους, και κάπως έτσι καταλήγουν να αποτυγχάνουν χωρίς να κατανοούν την αιτία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας