Το Android θα παρέχει υποστήριξη για τα αναδιπλούμενα smartphones

Το Android θα παρέχει υποστήριξη για τα αναδιπλούμενα smartphones

Στη εκδήλωση προγραμματιστών Android Developer Summit που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα, η Google ανήγγειλε πώς το λειτουργικό της σύστημα για κινητές συσκευές θα παρέχει πλήρη υποστήριξη για τα αναδιπλούμενα smartphones με οθόνες που τείνουν να έχουν οθόνη περίπου σαν τα tablet ή μικρούς φορητούς υπολογιστές,

Ο Αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας δήλωσε ότι συνεργάζεται με διάφορους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, συμπεριλαμβανομένης της Samsung, για να βελτιστοποιήσει το Android, ούτως ώστε το λειτουργικό σύστημα να είναι κατάλληλα προσαρμοσμένο για αυτές τις ιδιαίτερες οθόνες.

Ο Dave Burke, επικεφαλής το τμήμα μηχανικής του Android, δήλωσε στο The Verge ότι η Google «ενισχύει το Android για να επωφεληθεί από αυτό το νέο παράγοντα. Είμαστε ήδη σε στενή συνεργασία με τη Samsung σε μια νέα συσκευή που σκοπεύει να την κυκλοφορήσει στο εμπόριο στις αρχές του επόμενου έτους.

Ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα αναδιπλούμενα smartphone έγκειται στο σημείο ότι εφαρμογές πρέπει να ακολουθούν με απόλυτη ομαλότητα τον προσανατολισμό της οθόνης για να μην υπάρχει παραμόρφωση και κατά συνέπεια αλλοιωθεί η εικόνα.

Βασικά, οι προγραμματιστές στο Android είναι υποχρεωμένοι να δημιουργούν πολλαπλά layouts και assets για τις εφαρμογές τους, έτσι ώστε να συμπεριφέρονται σωστά σε οποιοδήποτε τύπου smartphone και tablet με διαφορετικές αναλύσεις, μεγέθη οθόνης και πυκνότητα εικονοστοιχείων. Εν ολίγοις για να βελτιστοποιηθεί μια εφαρμογή για μια αναδιπλούμενη συσκευή, το βασικό μέλημα είναι να προστεθεί ένα ειδικά προσαρμοσμένο layout.

Ο Sagar Kamdar, διευθυντής διαχείρισης προϊόντων στην Google δήλωσε: «Επειδή προφανώς αυτός ο νέος μορφότυπος οθόνης λειτουργεί με διαφορετικές συνιστώσες στο υπάρχον πρότυπο του android, επομένως επιβάλλεται να υπάρξουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, τόσο από μεριάς κατασκευαστών κινητής τηλεφωνίας, όσο και από τους προγραμματιστές. Εξετάζουμε πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να εξασφαλίσουμε πώς τα αναδιπλούμενα smartphone θα συνεργάζονται άψογα με το λειτουργικό σύστημα κινητών συσκευών Android. Επίσης και εμείς από τη μεριά μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με την προοπτική να εξαλειφθούν τα οποιαδήποτε προβλήματα και δυσλειτουργίες αναφορικά με αυτό το ζήτημα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας