Η ερευνητική εταιρεία SuperData που διερευνά διεξοδικά τις ιδιοτροπίες της αγοράς των βιντεοπαιχνιδιών ανέφερε ότι οι παίκτες που πληρώνουν συνδρομές αφιερώνουν περίπου 45% περισσότερο χρόνο στα παιχνίδια από τους μη συνδρομητές.
Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο μεγάλοι εκδότες παιχνιδιών, όπως η Sony, η Microsoft και η Electronic Arts, ρίχνουν όλο τους το βάρος στις συνδρομητικές υπηρεσίες, άλλωστε είναι η μόνη δίοδος για να έλθουν εγγυημένα χρήματα.
Η SuperData, η οποία πρόσφατα αποκτήθηκε από την Nielsen, συγκέντρωσε στοιχεία σχετικά με τις συνδρομητικές υπηρεσίες, τα δημογραφικά προφίλ, τη συμπεριφορά των δαπανών και τις αγορές εντός παιχνιδιού των χρηστών που πληρώνουν κάποια υπηρεσία.
Σύμφωνα με την SuperData, οι συνδρομητές ξοδεύουν επίσης δύο φορές περισσότερα χρήματα στο περιεχόμενο του παιχνιδιού για αγορά έξτρα στοιχείων, όπως για όπλα, χαρακτήρες και ούτω καθεξής, εν αντιθέσει με εκείνους που την βγάζουν στο τζάμπα.
«Η αγορά των συνδρομητικών παιχνιδιών αυξήθηκε δραματικά το 2018, καθώς οι εκδότες βιντεοπαιχνιδιών αναζητούσαν σταθερές πηγές, επαναλαμβανόμενων εσόδων, και κατά συνέπεια εφάρμοζαν διαρκώς διάφορα τεχνάσματα για να προσεγγίσουν τους χρήστες ώστε να πληρώσουν για κάποιο έξτρα χαρακτηριστικό εντός του παιχνιδιού. Επίσης σε αυτό συνέβαλε και οι διαφορές εκπτώσεις που εφάρμοσαν οι εταιρείες, όπως και οι καινούργιοι τίτλοι που βγαίνουν συχνά πυκνά.
Επιπρόσθετα οφείλουμε να επισημάνουμε το γεγονός πως τα κυριότερα έσοδα από τα βιντεοπαιχνίδια έρχονται από χρήστες των αναπτυγμένων χωρών που έχουν μεγάλη οικονομική άνεση, όπου ξοδεύουν τα χρήματα τους με ιδιαίτερη ευκολία.
Εντούτοις, τα τελευταία δύο χρόνια πολλοί παίκτες και από τις αρκετές Ασιατικές χώρες δείχνουν ιδιαίτερη τάση στο να αγοράζουν κάποια συνδρομητική υπηρεσία στο αγαπημένο τους βιντεοπαιχνίδι κλπ.
Σε γενικές γραμμές αποδεικνύεται πως ο κόσμος που είναι προσκολλημένος στο video gaming βλέπει το ξόδεμα των χρημάτων στα παιχνίδια ως μία επένδυση, άλλωστε πλέον υπάρχουν επαγγελματίες παίκτες που βγάζουν τρελά ποσά από την ενασχόληση με αυτό τον τομέα.
Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε πως διοργανώνονται ετήσια πρωταθλήματα video gaming που τα παρακολουθεί εκατομμύρια κόσμος από το διαδίκτυο με ιδιαίτερο ζήλο και σε ορισμένες περιπτώσεις τυγχάνουν μεγαλύτερης ακροαματικότητας από τα αληθινά σπορ.