ΑρχικήΔιαδίκτυοΟι χάκερς Team System Dz θερίζουν ΗΠΑ και Καναδά υπέρ του ISIS

Οι χάκερς Team System Dz θερίζουν ΗΠΑ και Καναδά υπέρ του ISIS

Οι χάκερς Team System Dz θερίζουν ΗΠΑ και Καναδά υπέρ του ISIS.

Οι χάκερς συνεχίζουν να υποβαθμίζουν ιστοσελίδες στις Η.Π.Α. και τον Καναδά με συνθήματα αγαπώ το Ισλαμικό κράτος.

Μια εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο προκαλεί δολιοφθορές στις ΗΠΑ και τον Καναδά χτυπώντας ιστοσελίδες των αστυνομικών τμημάτων και των σχολείων, ανεβάζοντας συνθήματα στήριξης προς τον ISIS, σκοπεύοντας να εξαπλώσουν την προπαγάνδα του ισλαμικού Κράτους.

Την Τετάρτη (8 Νοεμβρίου), ήρθε στην επιφάνεια το τελευταίο θύμα των επιθέσεων, ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη του Πρίγκιπα Αλβέρτου- η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην επαρχία Σασκάτσουαν του Καναδά – επιβεβαιώνοντας ότι ο ιστότοπός του αναγκάστηκε αναγκάστηκε να τεθεί εκτός λειτουργίας, αφού χτυπήθηκε από μια ομάδα με την επωνυμία “Team System Dz “.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η ιστοσελίδα της αστυνομίας είχε χακαριστεί εμφανίζοντας σε μια μαύρη φωτογραφία με το κείμενο “Αγαπώ το Ισλαμικό Κράτος”, ενώ ταυτόχρονα έπαιζε στο παρασκήνιο ένα ηχητικό κομμάτι με δοξασίες υπέρ του ISIS.

Σε μια δημοσίευση στο Facebook, αξιωματούχοι του αστυνομικού τμήματος δήλωσαν ότι οι εμπειρογνώμονες ασφαλείας του διαδικτύου κλήθηκαν να ερευνήσουν την υπόθεση και εργάζονται σκληρά για να επαναφέρουν τα πράγματα στην τάξη.

Οι αξιωματικοί τόνισαν πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε κλοπή ή πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής Jeff Rowden δήλωσε: “Αυτό το περιστατικό χρησιμεύει ως υπενθύμιση στο κοινό ότι κάποιοι σημαντικοί οργανισμοί και ορισμένα άτομα με υψηλό προφίλ στην κοινωνία, θεωρούνται οι κύριοι στόχοι των χάκερς, οπότε αν πέσει στην αντίληψή σας κάτι περίεργο, όπως να λάβετε ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να εμφανίζεται περίεργο περιεχόμενο στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας, τότε σας συμβουλεύουμε να επικοινωνήσετε αμέσως με το Canadian Anti Fraud Center”.

Ο Travis Willie, ο δημιουργός της ενημερωμένης έκδοσης του Facebook για κινητές συσκευές , δήλωσε ότι πάντα υπάρχει περίπτωση να πέσετε θύμα τέτοιων επιθέσεων`, οπότε εμείς σαν εταιρεία προστατεύοντας τους χρήστες μας, λάβαμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να διασφαλίσουμε πως δεν θα συμβεί κάτι παρόμοιο πλατφόρμας.

Έγραψε: “Αυτό το περιστατικό είχε ελάχιστο αντίκτυπο στις λειτουργίες της Αστυνομικής Υπηρεσίας Prince Albert, με εξαίρεση την προσωρινή διαθεσιμότητα της ιστοσελίδας.

“Η ομάδα Team System Dz που είναι υπεύθυνη για τις καταστροφές στον ιστότοπο του αστυνομικού τμήματος στην πόλη του Πρίγκιπα Αλβέρτου, οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας επέλεξαν να μην σχολιάσουν περαιτέρω το ζήτημα, καθώς θα ήταν σαν να κάναμε διαφήμιση στην ομάδα των χάκερς στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.”

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ομάδα Team System Dz – πιθανότατα ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι σε μια σειρά από χτυπήματα στον κυβερνοχώρο σε ιστοσελίδες που είναι γνωστές ως αντί – ισλαμιστικές και φονταμενταλιστικές- πράττοντας περίπου τις ίδιες παραβιάσεις εις βάρος τους.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166