Οι μαύρες τρύπες του μηνιαίου προϋπολογισμού μας

Οι μαύρες τρύπες του μηνιαίου προϋπολογισμού μας

Οι μαύρες τρύπες του μηνιαίου μας προϋπολογισμού είναι πολλές αλλά μπορούν να κλείσουν εύκολα. Ο οδηγός του Texnologia.Net 24 εξηγεί πως!

Έχετε ποτέ σκεφτεί γιατί ενώ κερδίζετε αρκετά χρήματα από την εργασία σας δεν βγαίνετε. Γιατί δεν σας μένει ευρώ στην άκρη; Αυτό είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο και δεν οφείλεται μόνο στις καταναλωτικές συνήθειες. Οφείλεται κυρίως σε κακή διαχείριση των καταναλωτικών μας συνηθειών. Πιστωτικές κάρτες, τραπεζικές καταθέσεις, συνδρομές σε υπηρεσίες όπως γυμναστήρια, κινητή τηλεφωνία είναι οι μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού μας!

Τα καλά νέα είναι ότι αυτές οι τρύπες μπορεί να κλείσουν πολύ εύκολα. Το μόνο που χρειάζεται όπως θα δείτε παρακάτω είναι αυτοπειθαρχία:

Τραπεζικές καταθέσεις

Είστε σίγουρος ότι οι τραπεζικές καταθέσεις ταιριάζουν στο προφίλ των αναγκών σας; Αντί να πηγαίνουν τα χρήματα σας σε έξοδα συντήρησης, θα πρέπει να ελέγξετε αν μπορείτε να κερδίσετε χρήματα από τοκισμό των λογαριασμών όψεως και ταμιευτηρίου. Και αν δείτε ότι οι αποδόσεις των χρημάτων σας δεν είναι ικανοποιητικές, και παράλληλα μπορείτε να κρατήσετε κάποια κεφάλαια στην άκρη, αναζητείστε προθεσμιακές καταθέσεις.

Προγράμματα ανταπόδοσης

Σχεδόν όλες οι εταιρείες με τις οποίες συναλλάσσεστε, από σούπερμαρκετ μέχρι τράπεζες, προσφέρουν προγράμματα ανταμοιβής κυρίως για τη δημιουργία mailing lists. Μην τα φοβάστε ή μην τα αγνοείτε επειδή νομίζετε ότι δεν θα κάνετε επιπλέον αγορές! Γραφτείτε σε όλα προσέχοντας απλώς να σημειώσετε σωστά το αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για καταναλωτικά προϊόντα. Και σε βάθος χρόνου θα δείτε ότι θα σας δώσουν αξία πίσω.

Ο κανόνας της μίας εβδομάδας

Όταν επιχειρείτε να κάνετε μια σοβαρή αγορά, από 500-1000 ευρώ και πλέον, περιμένετε μια εβδομάδα για να δείτε αν αυτό που έχετε κατά νου σας χρειάζεται πραγματικά. Αν η αγορά που σκέφτεστε είναι μεγαλύτερη από 1000 ευρώ καθυστερήστε την τρεις εβδομάδες. Κοινώς μην κάνετε αγορές στα κουτουρού.

Διαχείριση οικονομικών

Συνέχεια στο μην κάνετε αγορές στα κουτουρού, είναι και ο έλεγχος των μηνιαίων μικροεξόδων. Βάλτε κάτω τα έσοδα σας, βγάλτε έξω τα πάγια μηνιαία όπως ενοίκιο, ρεύμα, κοινόχρηστα και δείτε τι μένει. Από το υπόλοιπο αποφασίστε ένα ποσό για τα καθημερινά σας μικροέξοδα και βάλτε το στην τσέπη. Στο τέλος απλώς φροντίστε να μην υπερβαίνετε αυτό το ποσό.

Λίστες και πάλι λίστες

Προτού πάτε στο σουπερμάρκετ ή στα καταστήματα ρούχων, κάντε μια λίστα με τα τελείως απαραίτητα και ξεκινήστε από εκεί. Αν έχετε την απαιτούμενη αυτοπειθαρχία δε θα σας λείψει τίποτα και σε πολλές περιπτώσεις θα σας δοθεί και η ευκαιρία για shopping therapy.

Πιστωτικές κάρτες

Είτε τις αγαπάτε, είτε δε θέλετε να τις βλέπετε υπάρχει τρόπος να λειτουργήσουν υπέρ σας. Γυρίστε τις ανάποδα και καλέστε τον αριθμό της εξυπηρέτησης πελατών. Ζητήστε τους εναλλακτικές για να μειωθεί το επιτόκιο σας και να έχετε κατά νου ότι δεν θα πρέπει να κλείσετε το τηλέφωνο πριν βρεθεί λύση. Αν το επιτόκιο σας μειωθεί τρεις ποσοστιαίες μονάδες και το υπόλοιπο σας είναι 5000 ευρώ αυτό θα σας γλιτώσει 150 ευρώ το χρόνο.

Ακυρώστε συνδρομές

Αυτή η ενέργεια περιλαμβάνει τυχόν μηνιαίες συνδρομές από γυμναστήρια μέχρι τηλεφωνία και ίντερνετ. Αν δεν χρησιμοποιείτε τη μηνιαία σας συνδρομή στο γυμναστήριο, κόφτε την μέχρι να αποφασίσετε να ξαναπάτε. Αν οι λογαριασμοί τηλεφώνου και ίντερνετ περιλαμβάνουν διπλά και τριπλά πάγια δείτε τον παρακάτω οδηγό για το πως θα τα έχετε όλα μαζί με ένα πάγιο και απεριόριστες κλησεις.

Κινητή τηλεφωνία

Ναι το κινητό είναι απαραίτητο αλλά όταν ψωνίζουμε συμβόλαιο επιλέγουμε «ναι» σε πράγμα που μπορεί να είναι τελείως άχρηστα. Για παράδειγμα πολλοί χρήστες επιλέγουν GPRS όταν χρησιμοποιούν το ίντερνετ στο κινητό τους από ελάχιστα έως καθόλου. Όταν ανοίγουν όμως το κινητό, αυτό κατεβάζει δεδομένα καιρού, θέσης κ.λ.π φουσκώνοντας το λογαριασμό. Πολύ απλά ακυρώστε τα!

Κινητή τηλεφωνία 2

Αν κάτι καλό προσφέρουν οι εταιρείες αυτό είναι διαφοροποιημένα προγράμματα. Δείτε τη μηνιαία σας κατανάλωση και διαλέξτε ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας. Και αν κάτι πρέπει να προσέξετε αυτό είναι ο εθισμός στην ομιλία. Λύση σε αυτό είναι το καρτοσυμβόλαιο.

Προπληρωμένες κάρτες Reloaded

Αν δείτε ότι όλα τα παραπάνω αποτυγχάνουν, εξαιτίας των πιστωτικών καρτών, εξοφλήστε τις ή βάλτε τις στην άκρη και μην τις ξαναχρησιμοποιήσετε, αν δεν υπάρχει κάποια σημαντική αιτία, γιατί ως γνωστόν η αποπληρωμή αυτών των χρεών είναι εξαιρετικά δαπανηρός και πρακτικά επιβαρύνουν στο έπακρο τον οικονομικό προϋπολογισμό του κάθε πολίτη που τις χρησιμοποιεί.

Οι προπληρωμένες κάρτες, όπως και οι επαναφορτιζόμενες κάρτες είναι η καλύτερη λύση για τους μπατίρηδες, γιατί δεν πρόκειται να χρεωθείτε ούτε ένα ευρώ παραπάνω, αφού θα ξοδέψετε μόνο όσα υπάρχουν εντός της κάρτας.

Προηγούμενο άρθροΟδηγός εκγύμνασης τρικεφάλων για αθλούμενους
Επόμενο άρθροΤελικά, είχε δίκιο η Μαμά ή λάθος;
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας