Οι πωλήσεις της Γαλλικής εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων PSA αυξήθηκαν το 2018

Οι πωλήσεις της Γαλλικής εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων PSA αυξήθηκαν το 2018

Οι πωλήσεις της Γαλλικής εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων PSA αυξήθηκαν το 2018.

Η Γαλλική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων PSA δήλωσε σήμερα (12 Ιουλίου) ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων της αυξήθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, κατά 38%, λόγω της περσινής εξαγοράς της Opel και της Vauxhall.

Η PSA, η οποία κατέχει επίσης τις μάρκες αυτοκινήτων Peugeot, Citroen και DS, δήλωσε ότι είχε πωλήσει σχεδόν 2,2 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους που διανύουμε.

Σύμφωνα με δήλωση της, λέει ότι έκανε νέο ρεκόρ πωλήσεων στη μακρόχρονη ιστορία της, κάτι που μεταφράζεται σε τεράστια κέρδη και ακόμη μεγαλύτερη ισχύ στην αγορά.

Η εταιρεία πώλησε σχεδόν 1,7 εκατομμύρια μονάδες στην κύρια αγορά της, που είναι η Ευρώπη, ένας αριθμός αυξημένος κατά 61,5%, εν αντιθέσει με την προηγούμενη χρονιά για τη συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με δήλωση της.

Πάνω από 550.000 οχήματα που πωλήθηκαν στην Ευρώπη ήταν οχήματα της μάρκας Opel και Vauxhall, πρόσθεσε.

Η PSA τον Αύγουστο του 2017 ολοκλήρωσε την εξαγορά των αντιπάλων Opel και Vauxhall, καθιστώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων στην Ευρώπη μετά τη Volkswagen.

Στη Μέση Ανατολή, ωστόσο, οι πωλήσεις της PSA μειώθηκαν κατά 18,6%, σύμφωνα πάλι με δήλωση της.

Η PSA τον Ιούνιο δήλωσε ότι θα αποσύρει τις δύο κοινοπραξίες που πουλούν τα αυτοκίνητα της στο Ιράν για να αποφύγει τον κίνδυνο των αμερικανικών κυρώσεων, μετά την αποχώρηση της Ουάσιγκτον από τη συμφωνία για τα πυρηνικά με την Τεχεράνη.

«Οι πωλήσεις οχημάτων που παράγονται στο Ιράν δεν έχουν συμπεριληφθεί στις ενοποιημένες παγκόσμιες πωλήσεις από την 1η Μαΐου», ανέφερε η δήλωση.

Πέρυσι, η PSA πούλησε σχεδόν 445.000 οχήματα στο Ιράν, καθιστώντας τη μία από τις μεγαλύτερες αγορές της εκτός Γαλλίας.

Στην Κίνα, εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις της PSA αυξήθηκαν κατά 6,9%, με τη Citroen να έχει τη μεγαλύτερη συμβολή στην ανάπτυξη.

Ωστόσο αρκετοί οικονομικοί αναλυτές που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα εκτιμούν πως η συγκεκριμένη εταιρεία θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τη θέση της στην Ευρωπαϊκή αγορά κατά τα επόμενα έτη, προφανώς λόγω της οικονομικής ευχέρειας που τις έχουν επιφέρει τα κέρδη, και κατά συνέπεια θα μπορεί να προβεί σε πιο αποτελεσματικό μάρκετινγκ για τις πωλήσεις των οχημάτων της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας