ΑρχικήΕπιστήμηΟι τρεις απαραίτητες προϋποθέσεις για διατήρηση της υγείας

Οι τρεις απαραίτητες προϋποθέσεις για διατήρηση της υγείας

Άρθρο του Ιατρού Γιάννη Παπαδοπούλου.

Αν αντιμετωπίζουμε διάφορες αρρώστιες, πόνους και άλλες ενοχλήσεις ας μη μας καταλαμβάνει ο φόβος και η ανησυχία.

Κατ’ αρχήν πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο πόνος και η αρρώστια αποτελούν μια προειδοποίηση της φύσης, μια θεραπευτική αντίδραση του οργανισμού. Αν ακολουθήσουμε το σωστό φυσικό δρόμο, το πρόβλημα θα πάψει να υπάρχει, η αρρώστια και ο πόνος θα διαρκέσουν πολύ λίγο και η ενόχληση θα είναι προσωρινή, δεν θα είναι για πάντα.

Ας πάψουμε λοιπόν να τρομοκρατούμεθα.

Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής αναζητώντας τις αιτίες των ασθενιών και το φυσικό τρόπο θεραπείας είπε:

“Ιατρική και Υγεία δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αλλαγή της ανθυγιεινής διατροφής που προκαλεί αρρώστιες, πόνους, βάσανα, θανάτους. Το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου”.

Η δε γιατρός Άννα Κατσίγρα πρωτοπόρος της Νεο-ιπποκρατικής Ιατρικής στην Ελλάδα γράφει:

“Η αρρώστια οφείλεται σε αντιφυσιολογικούς όρους διατροφής και διαβίωσης και αποτελεί μια προειδοποίηση της φύσης για να σταματήσουμε τα λάθη και να σωθούμε.

Επομένως είναι ένα φράγμα προς το θάνατο και μια γέφυρα προς τη ζωή. Τις διάφορες αρρώστιες (με τα συμπτώματα τους που είναι τα μέσα άμυνας του οργανισμού μας) δεν πρέπει να προσπαθούμε να τις θεραπεύσουμε με τα χημικά φάρμακα που είναι ξένα προς τη ζωή και τις μεθόδους της και βλάπτουν την υγεία μας, αλλά με τη φυσική υγιεινή ζωή από την οποία απομακρυνθήκαμε και αρρωστήσαμε.

Τα φυσικά μέσα για τη διατήρηση αλλά και για την αποκατάσταση της υγείας είναι: Οξυγόνο, ήλιος, νερό, άσκηση και πάνω από όλα η υγιεινή διατροφή”.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω για να βρούμε την πολυπόθητη υγεία (δεν γράφω ούτε να διατηρήσουμε ούτε να ξαναβρούμε γιατί απλούστατα με τον αφύσικο τρόπο ζωής που ζούμε δε γνωρίσαμε ποτέ την υγεία).

Απαιτούνται τρεις απλές απαραίτητες προϋποθέσεις:

  • 1ον σωστή διατροφή, φυσική διαβίωση
  • 2ον σωματική άσκηση
  • 3ον θετική σκέψη και θετική δράση

Θα αναλύσουμε με λίγα λόγια τι σημαίνουν αυτές οι προϋποθέσεις.

Σωστή διατροφή

Οταν είμαστε άρρωστοι σταματάμε να τρώμε βαριές τροφές, άλλωστε τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να φάμε γιατί δεν έχουμε όρεξη.

Στην περίπτωση αυτή τρώμε μόνο φρούτα ή πίνουμε χυμούς από φρούτα και αν κι αυτά δεν τα δέχεται ο οργανισμός μας κάνουμε και μερικές μέρες νηστεία με νερό και χυμό λεμονιού (σε φυσική θερμοκρασία ή λίγο χλιαρό – ζεστό διώχνει ευκολότερα τις τοξίνες) και διάφορα τσάγια από βότανα, θυμάρι, φασκόμηλο, δύκταμο κ.λ.π.

Η νηστεία αποτελεί το καλύτερο αποτοξινωτικό και θεραπευτικό μέσον.

Όταν ο οργανισμός μας δεν ασχολείται με την πέψη των τροφών ασχολείται με την κάθαρση και τη θεραπεία των ασθενειών και την απομάκρυνση των πόνων.

Αν ακολουθήσουμε αυτό τον απλό φυσικό τρόπο (αυτό το δρόμο) θα περάσει εύκολα η οξεία φάση της αρρώστιας μαζί με τους πόνους που τη συνοδεύουν.

Στη συνέχεια πρέπει να ακολουθήσουμε μια σωστή φυσική διατροφή που θα αποτελείται από φρούτα, λαχανικά, ωμούς άψητους ξηρούςκαρπούς (αμύγδαλα, φυστίκια, καρύδια, φουντούκια κ.λ.π.), ξηρά φρούτα (σταφίδες, χουρμάδες, σύκα, κ.λ.π.), λίγα δημητριακά (ρύζι, στάρι, κριθάρι, καλαμπόκι, κουάκερ) και όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβύθια, φάβα κ.λ.π.), διάφορους βολβούς λαχανικών όπως πατάτες, καρότα, παντζάρια, κρεμμύδια και ήμερα και άγρια χόρτα (ραδίκια, αντίδια, σέσκουλα, σπανάκι κ.λ.π.)

Τα δημητριακά και τα όσπρια τα μουσκεύουμε πάνω από 12 ώρες και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά με την προσθήκη διάφορων λαχανικών όπως κρεμμύδια, σκόρδο, καρότα, μαρούλι, σέλινο, μαϊντανό κ.λ.π.)

Ένα παράδειγμα ημερησίου προγράμματος διατροφής είναι το εξής:

Το πρωί ένα ποτήρι νερό χλιαρό με λεμόνι, μετά ένα τέταρτο δύο ποτήρια ζεστό τσάι από διάφορα βότανα. Στο ένα ποτήρι με τα βότανα με λίγο μέλι μπορείτε να προσθέτετε ένα συμπλήρωμα διατροφής όπως γύρη μελισσών, ή μαγιά μπύρας, ή ρεβυθάλευρο κ.λ.π.

Στη συνέχεια αν πεινάτε, μια κρέμα από δημητριακά (παρασκευάζεται με αλεύρι από καλαμπόκι ή στάρι ή κριθάρι ή ρύζι ή κουάκερ κ.λ.π.), τρώτε όσο να χορτάσετε χωρίς να βαρυστομαχιάσετε.

Αν δεν πεινάτε τρώτε φρούτα εποχής.

Στις 11 π.μ. για κολατσιό:

Αν το πρωί φάγατε φρούτα θα φάτε κρέμα, αν φάγατε κρέμα, φρούτα.

Το μεσημέρι το κύριο πιάτο θα είναι η σαλάτα που θα αποτελείται από ένα πράσινο λαχανικά π.χ. μαρούλι ή λάχανο όπου θα προσθέσετε καρότο, παντζάρι, μαϊντανό, σπανάκι, λάδι-λεμόνι σε γαλάκτωμα, ρίγανη, λίγο αβοκάντο, φύτρα μέντα, ή βασιλικό και λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο.

Όλα αυτά μαζί τα ανακατεύετε και κάνετε μια πεντανόστιμη λίαν ωφέλιμη σαλάτα που αποτελεί το κύριο πιάτο. Για συμπλήρωμα μπορείτε να φάτε μισή μερίδα και λιγότερο ένα όσπριο ή δημητριακο μαγειρεμένο.

Το απόγευμα 1-2 ποτήρια νερό με λεμόνι ή τσάγια από ωμά μουσκεμένα βότανα με μέλι και αν θέλετε κάποιο βιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής.

Μετά 1 ώρα φρούτα εποχής για βραδυνό ένα είδος ξηρού καρπού (π.χ. αμύγδαλα, φυστίκια, φουντούκια, καρύδια, κουκουνάρι) άψητο και ανάλατο με φρέσκα και ξηρά φρούτα.

Το βράδυ πριν να κοιμηθούμε μπορούμε να πιούμε ένα τσάι από βότανα (τίλιο ή θυμάρι ή χαμόμηλο ή φασκόμηλο κ.λ.π.) με λίγο μέλι, με ένα βιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής.

Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά, τα όσπρια και ιδιαίτερα οι ξηροί καρποί καλύπτουν πλήρως όλες τις ανάγκες του οργανισμού μας σε πρωτεΐνες, αμινοξέα, βιταμίνες, μεταλλικά άλατα κ.λ.π.

Έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος να τρώμε κρέατα από τρελές αγελάδες και τρελά κοτόπουλα, ψάρια, γαλακτερά (τυριά, γιαούρτια, βούτημα) αμφιβόλου ποιότητας, κονσέρβες και άλλες βιομηχανοποιημένες αρρωστογεννήτρες τροφές.

Φυσικές υγιεινές τροφές είναι μόνο οι τροφές εκείνες που παραγωγός και συσκευαστής είναι η ίδια η φύση.

Σημειωτέον ότι η φυσική διατροφή είναι δέκα φορές οικονομικότερη από την ανθιγιεινή διατροφή. Έτσι μπορούμε να ζήσουμε όλοι οι άνθρωποι πλούσια, ειρηνικά, ευτυχισμένα.

Φυσική διαβίωση

Για να είμαστε υγιείς εκτός από τη σωστή διατροφή απαιτούνται:

Καθαρός αέρας. Να φύγουμε από τα κέντρα των τερατουπόλεων μακρυά από το κάπνισμα και από καπνιστές, να κάνουμε καθημερινά αναπνευστικές ασκήσεις

Άφθονο νερό τουλάχιστον 6 – 8 ποτήρια ημερησίως

Κάθαρση εσωτερική του παχέως εντέρου. Αν δεν ενεργούμεθα κανονικά (κάθε μέρα), για να αντιμετωπίσουμε προσωρινά αυτό το τεράστιο πρόβλημα πρέπει να κάνουμε καθημερινά πρωί – βράδυ υποκλισμό, παράλληλα πρέπει να τρώμε σωστά, να ασκούμεθα και να σκεπτόμαστε θετικά ώστε να εξαλλείψουμε μια για πάντα τη δυσκοιλιότητα που είναιη κυριότερη αιτία όλων των ασθενειών και να μην έχουμε ανάγκη υποκλισμών.

Ηλιοθεραπεία

Μέσω των ηλιακών ακτινών παρασκευάζεται κάτω από το δέρμα μας η βιταμίνη D που είναι απαραίτητη για την αφομοίωση του ασβεστίου των τροφών, την πρόληψη και τη θεραπεία της οστεοπόρωσης και άλλων ασθενιών. Επομένως ας μην παραλείπουμε να κάνουμε ολόσωμη ηλιοθεραπεία πρωί και απόγευμα χειμώνα- καλοκαίρι.

Επαρκής ύπνος. Να κοιμόμαστε προ της 12ης και να σηκωνόμαστε προ των 6.

Σωματική καθαριότητα

Καθημερινό μπάνιο ή ντουζ. Επίσης κάθε πρωί και βράδυ να αφαιρούμε με ένα κουτάλι το λευκό επίχρησμα (τις τοξίνες) που υπάρχει επάνω στη γλώσσα μας και να πλένουμε τη μύτη μας με αλατόνερο (ελάχιστο αλάτι) ή λεμονόνερο χρησιμοποιώντας ένα σταγονόμετρο.

Ένδυση – υπόδυση. Να φοράμε φαρδιά ρούχα από φυσικές ίνες, κατάργηση περιττοβλαβερών εσωρούχων.

Από Μάιο εως Οκτώβριο να φοράμε πέδυλα, και το χειμώνα φαρδιά παπούτσια.

Όταν βρίσκουμε ευκαιρία να περπατάμε ξυπόλυτοι, στην ακρογιαλιά, στο χώμα, στο χορτάρι. Η μάνα γη μας αγαπά, θέλει να έχει επαφή μαζί μας, μας προσφέρει δύναμη – υγεία – χαρά.

Να είμαστε εγκρατής στον έρωτα.

Η εγκράτεια δεν βλάπτει ποτέ, οι καταχρήσεις αρρωσταίνουν.

Η Ζωή είναι ένα θαύμα και το θαύμα αυτό πραγματοποιείται μέσω των γεννητικών οργάνων. Επομένως την πράξη αυτή πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με ευλάβεια και σεβασμό.

Σωματική άσκηση

Δεν είναι δυνατόν να είμαστε υγιείς όταν δεν ασκούμεθα σωματικά, δεν περπατάμε, δεν γυμναζόμαστε.

Καθημερινά πρέπει να κάνουμε μερικές σωματικές ασκήσεις όπως: ανατάσεις, επικύψεις, διάσταση των χεριών, κάμψεις της μέσης δεξιά και αριστερά, ασκήσεις αυχένα (πάνω – κάτω το κεφάλι, δεξιά και αριστερά, καθίσματα κάτω (1-2 κάτω). Όλες τις ασκήσεις τις επαναλαμβάνουμε πέντε φορές.

Στη συνέχεια ξαπλώνουμε με τις πλάτες κάτω στο πάτωμα, ολικό βαθύ τέντωμα σώματος, όπως κάνουν οι γάτες και τα άλλα ζώα.

Κατόπιν ξαπλωμένοι όπως είμαστε ανασηκονώμαστε καθιστοί και προσπαθούμε με τα δάχτυλα των χεριών μας να πιάσουμε τα δάχτυλα των ποδιών μας, τα πόδια μας τεντωμένα.

Μετά ξαπλωμένοι στηριζόμενοι στις πλάτες, γυρίζουμε τα πόδια να ακουμπίσουν στο πάτωμα πάνω και πίσω από το κεφάλι.

Κατόπιν στηριζόμενοι στους ώμους σηκώνουμε το σώμα μας λαμπάδα για 1 -2 λεπτά.

Οξυγονώνεται ο εγκέφαλος.

Εν συνεχεία στηριζόμενοι στους ώμους, τα πόδια μας πάνω απ’ το κεφάλι κάνουμε εναέριο ποδήλατο.

Τέλος, μια βαθειά χαλάρωση, και μέσα σε είκοσι λεπτά – μισή ώρα η γυμναστική έχει τελειώσει.

Απαραίτητο ένα μονόζυγο στο διάδρομο για διάφορες έλξεις

Κάθε πρωί ή βράδυ μισή – μια ώρα περπάτημα.

Τα Σαββατοκύριακα κάνουμε ορειβασία, να περπατήσουμε, να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα, να λιαστούμε, να χαρούμε τη φύση, τη ζωή.

Η ορειβασία αποτελεί την ωραιότερη φυσική απόλαυση.

Δοκιμάστε και θα μας θυμηθείτε.

Θετική σκέψη

Καλόμελέτα και έρχεται

Από ότι φοβάσαι δεν γλιτώνεις.

Είμαστε ότι σκεπτόμαστε.

Αν περπατάμε, βλέπουμε, ακούμε, σκεπτόμαστε, πρέπει να νιώθουμε πανευτυχείς που απολαμβάνουμε αυτά τα θεία δώρα. Αν έχουμε χάσει κάποιο από αυτά τα θεία δώρα ενδεχομένως να μπορούμε να το ξαναποκτήσουμε μέσω της φυσικής οικολογικής διαβίωσης.

Αν είναι αδύνατό να είμαστε ευχαριστημένοι με όσα έχουμε, σκεπτόμενοι ότι είχαμε 100 αγαθά και χάσαμε το ένα δεν πειράζει, θα αξιοποιήσουμε τα άλλα 99 που μας απομένουν.

Δεν στενοχωρούμεθα για ό,τι διορθώνεται (απλά θα προχωρούμε στη διόρθωση) και για ό,τι δεν διορθώνεται (γιατί άδικα στενοχωρούμεθα και μεγενθύνουμε 100 φορές το πρόβλημα).

Να μην διαθέτουμε ούτε ένα λεπτό από τη ζωή μας με τα αρνητικά λόγια: Τί σου είπα; Τί μου είπες; Γιατί να μου το πείς;

Να μην κρίνουμε κανέναν απάντα.

Να αγαπάμε κάθε άνθρωπο αδιαφορώντας αν μας κάνει καλό ή κακό.

Να μην περιμένουμε να αλλάξουν οι συνθήκες για να ζήσουμε. Οι δυσμενείς συνθήκες αλλάζουν αμέσως αν αλλάξουμε εμείς στάση απέναντι στις συνθήκες.

Η χαρά αποδεικνύει πίστη, εμπιστοσύνη, ευγνωμοσύνη προς το Θεό το μέγα δωρητή της ζωής.

Η λύπη αποδεικνύει έλλειψη πίστης και αγνωμοσύνης προς το Θεό.

Ας είμαστε λοιπόν ευγνώμονες και όχι αγνώμονες.

Θετική δράση

Για να έχουμε πλήρη και ολοκληρωμένη ψυχοσωματική υγεία πρέπει να προχωρήσουμε και στην εκπλήρωση της τελευταίας προϋπόθεσης που είναι η Θετική Δράση.

Ο Θεός είναι αγάπη. Το σύμπαν στηρίζεται στη θέση του με τη δύναμη της αγάπης. Και εμείς είμαστε από το Θεό πλασμένοι να προσφέρουμε αγάπη. Προσφέρουμε στην πράξη αγάπη όταν εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να εμποδίζουμε το κακό και να διευκολύνουμε το καλό. Σημαντικές υπηρεσίες στην αγάπη και στο καλό μπορούμε να προσφέρουμε με τη συμμετοχή μας στην πολιτική εξουσία η οποία μπορεί μέσω της οικολογικής παιδείας να εξαλείψει την άγνοια και τη διαστροφή που αποτελούν τις πηγές της φτώχειας, της αρρώστιας, της αδικίας, της τεχνητής δυστυχίας.

Όσοι λοιπόν αγαπάμε αληθινά την υγεία μας, ας το αποδείξουμε έμπρακτα εκπληρώνοντας τις τρεις παραπάνω απαραίτητες προϋποθέσεις.

Όσοι αμφιβάλλετε ή δυσκολεύεστε, ακολουθήστε δοκιμαστικά. Τα θετικά αποτελέσματα από τις πρώτες μέρες εφαρμογής θα σας βοηθήσουν να οριστικοποιήσετε το σωτήριο αυτό τρόπο ζωής.

Διάβασε ακόμη: Παράνομη η λήψη τραγουδιών από site τύπου YouTube to Mp3 Converter

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166