ΑρχικήΔιαδίκτυοΠαράνομη η λήψη τραγουδιών από site τύπου YouTube to Mp3 Converter

Παράνομη η λήψη τραγουδιών από site τύπου YouTube to Mp3 Converter

Κατά την τελευταία δεκαετία ο κόσμος έχει συνηθίσει να κάνει λήψη τραγουδιών μέσα από πειρατικές ιστοσελίδες, οι οποίες βοηθούν το χρήστη εντελώς δωρεάν να αποκτήσει τα αγαπημένα του μουσικά κομμάτια στη συσκευή του, παρανομώντας, κάτι που φυσικά δεν το καταλαβαίνουν οι περισσότεροι και δυστυχώς μπορεί κάποια στιγμή να πιαστούν και να λογοδοτήσουν στο δικαστήριο για αυτήν την παράνομη πράξη.

Συγκεκριμένα υπάρχουν αμέτρητα site τύπου YouTube to Mp3 Converter στο διαδίκτυο που δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη απλά να τοποθετήσει το σύνδεσμο από το αγαπημένο του βίντεο κλιπ που υπάρχει στο YouTube σε αυτά τα εργαλεία, όπου στη συνέχεια μετατρέπεται το αρχείο αυτόματα από Mp4 σε Mp3.

Δείτε το βίντεο σχολιασμού από κάτω:

https://youtu.be/8Cab3dRTSjY

Ωστόσο, όσοι από εσάς συνεχίζεται να προβαίνετε σε τούτη τη μεθοδολογία θα πρέπει να έχετε κατά νου πως τα αρχεία που λαμβάνετε από αυτά τα αμφιλεγόμενα site είναι μολυσμένα και ενδέχεται να βλάψουν τη συσκευή σας.

Μάλιστα ορισμένοι ιοί είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι και ισχυροί, και από τη στιγμή που θα εγκατασταθούν στο smartphone, τον υπολογιστή, το laptop ή το tablet θα μπορούν κάλλιστα οι χάκερς να κλέβουν τις ευαίσθητες πληροφορίες σας και να τις χρησιμοποιήσουν για κακοπροαίρετο σκοπό, βλάπτοντας σας.

Και αν νομίζεις πως εσύ είσαι η εξαίρεση και δεν πρόκειται να συμβεί κάποιο δυσάρεστο γεγονός σε εσένα, τότε είσαι οικτρά γελασμένος, αφού οι κυβερνοεγκληματίες δεν κάνουν αυτήν την ενασχόληση απλά για να περάσει η ώρα, αλλά το πράττουν σαν επάγγελμα βγάζοντας αρκετά χρήματα. Εν ολίγοις τα ευαίσθητα δεδομένα που κλέβουν τα πωλούν στο σκοτεινό διαδίκτυο (αγγλικά: Dark web) για ξεφτιλίστηκα χρηματικά ποσά, εν τούτοις το κέρδος τους είναι μεγάλο όταν έχουν στην κατοχή τους τέτοιες πληροφορίες για εκατομμύρια άτομα.

Βέβαια για να λέμε την πικρή αλήθεια, είναι μεγάλο το κίνητρο για τον εκάστοτε χρήστη που θέλει να κάνει λήψη τραγουδιών με παράνομο τρόπο, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν αναγκασμένος να πληρώνει πολλά λεφτά αν επιθυμούσε να κάνει download μουσικά κομμάτια από νόμιμες online μουσικές υπηρεσίες, όπως Spotify, Apple music, YouTube music και ούτω καθεξής, όμως όπως σας προανέφερα, το διακύβευμα είναι μεγάλο και δεν αξίζει τον κόπο, ιδίως αν αναλογιστούμε τις συνέπειες που θα προκύψουν για το θύμα.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι από εσάς θα ισχυριστείτε πως είσαστε καλά προστατευμένοι και έχετε εγκατεστημένο στη συσκευή σας κάποιο internet security ή antivirus. Επομένως πολύ δύσκολα θα κολλήσετε κάποιο ιό. Ωστόσο από τη μεριά μου οφείλω να σας ενημερώσω πως τέτοιου είδους χαζομάρες τις επικαλούνται οι ανίδεοι ή εκείνα τα άτομα που έχουν άγνοια κινδύνου με αποτέλεσμα να γίνονται έρμαια στα χέρια των κυβερνοεγκληματιών, που σημαίνει πως ανά πάσα στιγμή μπορούν να εισέλθουν στη συσκευή σας για να σας προκαλέσούν δολιοφθορά. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Επίσης, ένας από τους κυριότερους λόγους που είναι τόσο θελκτικά εούτα τα πειρατικά site είναι πως εκ των πραγμάτων είναι πολύ δυναμικά και παρέχουν προηγμένες υπηρεσίες χωρίς να απαιτείται ο χρήστης να καταβάλει ούτε ένα ευρώ.

Φερειπείν ο μετατροπέας αρχείων σας επιτρέπει να μετατρέψετε τα βίντεο από το YouTube σε αρχεία MP3 με μερικά μόνο κλικ. Μάλιστα υποστηρίζουν όλες τις μορφές αρχείων, ανάλυσης και ποιότητας, όπως MP3 (64kbps, 96kbps, 128kbps, 192kbps, 256 kbps, 320kbps), AAC, MP4, M4V, 3GP, WMV, WMA, FLV και αρκετά άλλα.

Επιπρόσθετα, αυτά τα διαδικτυακά εργαλεία είναι πλήρως συμβατά σχεδόν με όλες τις πλατφόρμες που φιλοξενούν οπτικοακουστικό υλικό, πράγμα που σημαίνει πως το κακό δεν περιορίζεται μόνο στην πλατφόρμα του YouTube, αλλά είναι τόσο γενικευμένο που έχει λάβει μορφή επιδημίας και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Για να κατανοήσετε το μέγεθος της κατάστασης, με μία απλή αναζήτηση στην Google, με τη λέξη – κλειδί YouTube to Mp3 Converter θα σας εμφανιστούν στα αποτελέσματα δεκάδες website που διεξάγω αυτή τη βρωμοδουλειά, και προφανώς επειδή ο αριθμός είναι τόσο μεγάλος, πρακτικά είναι σχεδόν ακατόρθωτο να ελεγχθούν, να εντοπιστούν και να εξαλειφθούν από τις δημόσιες αρχές των εκάστοτε χωρών.

Εδώ η μόνη λύση είναι να μπλοκαριστούν οι IP των website σε εθνικό επίπεδο, όπως συμβαίνει με τις παράνομες στοιχηματικές εταιρίες που δεν έχουν άδεια για να λειτουργούν νόμιμα στα κράτη που δραστηριοποιούνται.

Μην ξεχνάτε πως κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και με τις ελληνικές πειρατικές ιστοσελίδες τύπου tainies online, gamato, free movies που παρείχαν πρόσβαση στο ευρύ κοινό σε ταινίες που μόλις κυκλοφόρησαν, και επειδή ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι, και μετά από πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα κράτη – μέλη αναγκάστηκαν να προβούν στο μπλοκάρισμα των παράνομων ιστότοπων στη χώρα τους για ξεμπερδέψουν μία και καλή από αυτό το βραχνά.

Όμως, τυγχάνει οι άνθρωποι από τη φύση τους να κουβαλούν αρκετά δράμια ευφυΐας στο μυαλό τους, με συνέπεια να μπορούν πανεύκολα να ξεπεράσουν ετούτο το εμπόδιο μέσω της μεθόδου VPN και Proxy server, αλλά επειδή η δωρεάν μορφή τους είναι αρκετά αργή σε ταχύτητα δεν είναι εύκολο κάποιος να παρακολουθήσει με ομαλότητα μία ταινία, εκτός κι αν πληρώσει κάποια μηνιαία συνδρομή για να καμφθεί αυτό το πρόβλημα, κάτι που δεν ακούγεται ως μία ευνοϊκή λύση για την πλειοψηφία των ανθρώπων, που προφανώς δεν είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν τα χρήματα τους, γιατί πολύ απλά δεν τους περισσεύουν.

Παράπονα από κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων

Στην αντίπερα όχθη, οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων των τραγουδιών, αδιαμφισβήτητα έχουν υποστεί οικονομική ζημιά της τάξεως που αγγίζει τα δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, και προσπαθούν με κάθε τρόπο να προασπίσουν τα δικαιώματά τους, αλλά αποδεικνύεται πως είναι εξαιρετικά δύσκολο, διότι δεν βρίσκουν συμμάχους στο εγχείρημά τους θέλουν πραγματικά να τους βοηθήσουν.

Παραδείγματος χάριν, θα μπορούσε η Google να αφαιρέσει από τα αποτελέσματα αναζήτησης όλα τα πειρατικά site με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά για ένα περίεργο λόγο δεν το πράττει. Φυσικά μία από τις αιτίες που η Google δεν βάζει τέλος σε αυτό το συρφετό, οφείλεται στο γεγονός πως κάπως έτσι θα μπει τέλος στην ελευθερία του διαδικτύου, και πιθανότατα θα στραφεί πολύ κόσμος εναντίον της, και εικάζεται πως θα χάσει αρκετά χρήματα από τα μελλοντικά έσοδα της, πράγμα που δεν την συμφέρει να βιώσει ένα τέτοιο Γολγοθά και αναγκαστικά κάνει τα στραβά μάτια.

Όπως καταλαβαίνετε το χρήμα μπαίνει πάνω από όλα και καμία ιδιωτική επιχείρηση ή εταιρεία δεν είναι διατεθειμένη να κάνει το μάγκα χάνοντας τα κέρδη της.

Τώρα θα μου πείτε (και δικαιολογημένα φυσικά), πως γίνεται η Google να δείχνει στοργή και κατανόηση στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων που πλήττεται κατάφωρα η πνευματική τους ιδιοκτησία, και συνάμα να κλείνει το μάτι στους παραβάτες, είναι ένα ζήτημα που σηκώνει πολλή συζήτηση.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Είμαι ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος. Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166