Omega Globemaster: Κομψό, λιτό, και παράλληλα πολυτελές

Omega Globemaster: Κομψό, λιτό, και παράλληλα πολυτελές

Το Globemaster είναι ένα εξαιρετικό ρολόι χειρός από την Omega. Είναι κομψό και λιτό, ενώ είναι παράλληλα πολυτελές και εμπεριέχει όλη την τεχνογνωσία της εταιρείας σε πολλους και διαφορετικούς τομείς. Τέλος, διαθέτει έναν εξαιρετικό μηχανισμό ρυθμισμένο με ιδιαίτερα αυστηρά στάνταρ.

Το Globemaster αποτέλεσε σχεδόν επτασφράγιστο μυστικό, η αλήθεια είναι, και παρουσιάστηκε, σε μια ειδική εκδήλωση μία ημέρα πριν από το άνοιγμα της έκθεσης στη Βασιλεία. Εμείς ήμασταν παρόντες χάρη στην Ομέγα Ελλάδος, τους υπευθύνους της οποίας ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Κανένας μας δεν ήξερε τον λόγο του συγκεκριμένου event ενώ δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο έδωσαν το «παρών». Η εκδήλωση ήταν εξαιρετική σε οργάνωση, ενώ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες εκ μέρους του ειδικού Τύπου οι άνθρωποι της εταιρείας δεν αποκάλυπταν τίποτα. Εν τέλει, ο πρόεδρος της Ομέγα, κ. Urquart, καθώς και ο κ. Monachon πήραν το βήμα και αποκάλυψαν τα πάντα κατά την παρουσίασή τους. Εν συνεχεία ένας ειδικός χώρος αποκαλύφθηκε, όπου οι εκπρόσωποι του ειδικού Τύπου είχαν τη δυνατότητα να δουν το νέο μοντέλο καθώς και την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τεχνικούς της εταιρείας αλλά και με τον διευθυντή του μουσείου της Ομέγα, που είναι Ελληνας και ακούει στο όνομα Πέτρος Πρωτόπαππας.

Πρώτη επαφή με το ο Globemaster

Αισθητικά, το Globemaster είναι ένα εξαιρετικά κομψό ρολόι που αποτελεί και φόρο τιμής στα παλαιότερα Constellation, καθώς δανείζεται από αυτά δύο ιδιαίτερα σχεδιαστικά τους χαρακτηριστικά. Τo pie-pan καντράν που είχε αυτή η σειρά κατά τη δεκαετία του 1950 καθώς και το fluted bezel που είχαν τα ρολόγια αυτά κατά τη δεκαετία του 1960. Το ρολόι είναι στα 39mm, αλλά φοριέται αρκετά μεγαλύτερο στον καρπό. Η κάσα του αποπνέει έναν τόνο λιτής πολυτέλειας καθώς υπάρχει μια εναλλαγή βουρτσισμένων και γυαλισμένων επιφανειών οι οποίες βρίσκονται σε εξαιρετική ισορροπία μεταξύ τους. Η έκδοση με το ιριδίζον μπλε καντράν είναι απλώς εκπληκτική και η συγκεκριμένη διαμόρφωση έρχεται είτε σε ατσάλι-χρυσό είτε σε σκέτο ατσάλι. Το καντράν από οπαλίνα είναι επιλογή στις εκδόσεις από 18Κ χρυσό Sedna, 18 κίτρινο χρυσό καθώς και στην ατσάλινη έκδοση, ενώ το Globemaster διατίθεται είτε με ένα εξαιρετικό δερμάτινο λουράκι είτε με πολυτελές μπρασελέ.

Αισθητική

Οι δείκτες και το χαρακτηριστικό αστέρι που κοσμούσε τα καντράν των βιντάζ Constellation είναι και αυτά κατασκευασμένα από 18Κ Sedna Χρυσό, 18Κ κίτρινο χρυσό ή από ρόδιο, αναλόγως της έκδοσης. Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε πως η προσοχή που δίνει η Ομέγα στη λεπτομέρεια είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Στις εκδόσεις από ατσάλι, το fluted bezel είναι φτιαγμένο από τουνγκστένιο, ένα χημικό συστατικό το οποίο ξεκινά τη ζωή του ως σκόνη και μέσω μιας εξαιρετικά πολύπλοκης διαδικασίας πιέζεται και αποκτά όποιο σχήμα επιθυμούμε. Το τουνγκστένιο είναι πολυ πιο ανθεκτικό και δυνατό και από το ατσάλι αλλά και από το τιτάνιο.

Τεχνικές δυνατότητες

Πέραν όμως του αισθητικού κομματιού, το Globemaster έχει και τρομερή τεχνολογία στον μηχανισμό του. Στο πίσω μέρος του ρολογιού συναντάμε τον θυρεό του αστεροσκοπείου της Γενέυης και με αυτή την κίνηση η Ομέγα συνδέει και το παρελθόν της με όλες αυτές τις σημαντικές καινοτομίες και τις πρωτιές στους διαγωνισμούς χρονομετρίας με το παρόν και το μέλλον της. Όλα τα ρολόγια με τον τίτλο Master Chronometer (κάτι που αναγράφεται και στο καντράν του μοντέλου) θα έχουν και ένα πιστοποιητικό με τη μορφή πιστωτικής κάρτας το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη τους να μπορεί να εγγραφεί στο site της Omega και να τσεκάρει τις μετρήσεις και τα αποτελέσματα για το ρολόι. Το συγκεκριμένο μοντέλο όπως είπαμε διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις, με την τιμή του ατσάλινου να ξεκινάει από τα 6.000 ευρώ, το οποίο φαντάζει ως ιδανική πρόταση για κάποιον που τον χαρακτηρίζει η φράση «ήρεμη δύναμη».

Callibre 8900

Το Globemaster είναι το πρώτο Omega που αξιολογήθηκε ως Master Chronometer χάρη στην καινούργια καλίμπρα της εταιρείας, την 8900. Κάθε λοιπόν ρολόι της εταιρείας που λαμβάνει αυτό τον τίτλο στο εξής θα πρέπει να πληροί κάποια πολύ αυστηρά κριτήρια:

  • O μηχανισμός θα πρέπει να λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα, ακόμη και σε έκθεση σε μαγνητικά πεδία εώς και άνω των 15,000 gauss.
  • Η απόκλισή του θα πρέπει να είναι μέσα σε συγκεκριμένες προδιαγραφές ακρίβειας σε 6 θέσεις.
  • Η απόκλιση της καλίμπρας θα πρέπει να καλύπτει αυτές τις προδιαγραφές ακόμη και όταν το ρολόι δεν είναι πλήρως κουρδισμένο ( ο έως και 2/3 του power reserve).
  • Το ρολόι θα πρέπει να λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα σε μαγνητικά πεδία εώς και 15.000 gauss.
  • Το ρολόι θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε διάφορα τεστ (6 θέσεις, 2 θερμοκρασίες) με εξαιρετική ακρίβεια.
  • Η απόκλιση της καλίμπρας θα πρέπει να είναι η ελάχιστη ακόμη και έπειτα από έκθεση σε μαγνητικά πεδία εώς και άνω των 15.000 gauss (0 έως +5 sec ανά ημέρα)
  • Το power reserve θα πρέπει να είναι ανεπηρέαστο σε σχέση με την αυτονομία αλλά και το κούρδισμα.
  • Το ρολόι πρέπει να είναι αδιάβροχο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας