Πάνω από το ένα τρίτο των επιχειρήσεων της ΕΕ υποφέρουν από κλοπή δεδομένων

Πάνω από το ένα τρίτο των επιχειρήσεων της ΕΕ υποφέρουν από κλοπή δεδομένων

Πάνω από το ένα τρίτο των επιχειρήσεων της ΕΕ υποφέρουν από κλοπή δεδομένων.

Τρεις στις τέσσερις επιχειρήσεις υπέστησαν επίθεση DNS κατά το παρελθόν έτος, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

Μια μελέτη από την EfficientIP κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μέσο κόστος μιας επίθεσης DNS μεταξύ των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων βρίσκεται σήμερα στα 734.000 ευρώ, κάτι που η EfficientIP το χαρακτηρίζει ως μία αύξηση της τάξεως του 43% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και στην περιοχή Ασία – Ειρηνικού πληρώνουν πολύ λιγότερα χρήματα για αυτά τα περιστατικά, πρόσθεσε η εταιρεία στην έρευνα της.

Τα αποτελέσματα αυτών των επιθέσεων έχουν ως συνέπεια να χαθούν πολύτιμα δεδομένα, επίσης να τεθούν οι διαδικτυακές υπηρεσίες των επιχειρήσεων εκτός λειτουργίας, να υπάρξει μία σαφής η υποβάθμιση της δημόσιας εικόνας και κατά συνέπεια να μη συμμορφώνεται με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR).

Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις είναι επίσης αυτές που υποφέρουν περισσότερο από την κλοπή δεδομένων εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες ηπείρους, δηλαδή ο μέσος όρος ανέρχεται στο 39%, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 33%. Αντίθετα, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις είναι πιο αποτελεσματικές όταν πρόκειται για την προστασία των υπηρεσιών cloud.

Το κακόβουλο λογισμικό malware που βασίζεται στο DNS είναι η πιο δημοφιλής μορφή επίθεσης στην Ευρώπη, ακολουθούμενη από το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing), τις επιθέσεις DNS τύπου DDoS, το DNS tunnelling. Το κακόβουλο λογισμικό που βασίζεται στο DNS είναι πιο διαδεδομένο στην Ευρώπη από οποιαδήποτε άλλη ήπειρο στον κόσμο, ενώ η Γερμανία είναι μία από τις Ευρωπαϊκές χώρες με τον υψηλότερο αριθμό αυτών των επιθέσεων με 44%.

Ο David Williamson, Διευθύνων Σύμβουλος της EfficientIP, συνόψισε την έρευνα, λέγοντας: «Ο νέος κανονισμός του GDPR καθιστά απαραίτητο για κάθε οργανισμό και επιχείρηση να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα που κρατά είναι ασφαλή. Παραδόξως, η έρευνά μας δείχνει ότι οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει τα λιγότερα χρήματα παγκοσμίως στην τεχνολογία, το οποίο μπορεί να αποτρέψει την κλοπή δεδομένων. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για τον οποίο η περιοχή είχε τα περισσότερα κρούσματα που σχετίζονται με αυτό το φαινόμενο. Κατά το επόμενο έτος. Επιπλέον θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα αποτρέψουν την κλοπή δεδομένων και θα αποφύγουν τα ρυθμιστικά πρόστιμα που πιθανόν θα επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας