ΑρχικήGadgetPlayStation Move Sharpshooter

PlayStation Move Sharpshooter

Με τη παρουσίαση του PlayStation Move, η Sony είχε αρχίσει να διαθέτει στην αγορά μια σειρά από αξεσουάρ που κάνουν τη χρήση των motion controllers της εταιρίας, ευκολότερη. Το πρώτο τέτοιο αξεσουάρ ήταν το PlayStation Move Shooting Attachment, ένα πλαστικό πιστόλι που κυκλοφόρησε παράλληλα με τα χειριστήρια, με τη χρησιμότητα του να περιορίζεται κυρίως σε τίτλους της κατηγορίας των on-rail shooters που δεν απαιτούσαν εμπλοκή εντολών για μετακίνηση του χαρακτήρα και απλά βελτίωναν την αίσθηση της σκόπευσης.

Η κυκλοφορία του Killzone 3 όμως, το οποίο υποστηρίζει πλήρως χρήση του Move και απαιτεί κίνηση όχι μόνο του στόχου, αλλά και του ίδιου του χαρακτήρα, δημιούργησε την ανάγκη για ένα νέο περιφερειακό. Το PlayStation Move Sharpshooter το είχαμε δει για πρώτη φορά σε βίντεο της Sony πριν από μερικούς μήνες και μας είχε ενθουσιάσει. Πλέον κυκλοφορεί στα καταστήματα στη τιμή των €49,99 και έτσι, δε χάσαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το δείγμα του «όπλου» που μας έστειλε η Sony, σε… πραγματικές συνθήκες πολέμου.

Το Sharpshooter θυμίζει ημιαυτόματο όπλο και διαθέτει δυο λαβές, ώστε να το πιάνουμε και με τα δυο χέρια. Το μέγεθός του είναι ικανοποιητικό, ενώ είναι φτιαγμένο από πλαστικό καλής ποιότητας. Στο πίσω μέρος, το κοντάκι έχει τη δυνατότητα να μικραίνει και να μεγαλώνει, έτσι ώστε να στηρίζεται καλύτερα στον ώμο και να προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε παίκτη, χάρις και στις τέσσερις διαθέσιμες σκάλες.

Το Sharpshooter δέχεται και τα δυο motion χειριστήρια τη Sony, με το κλασσικό Move να τοποθετείται στο πάνω μπροστά μέρος με τρόπο αντίστοιχο με αυτό του απλού πιστολιού. Δεξιά και αριστερά, το χειριστήριο διαθέτει τα πλήκτα Start και Select, σε θέσεις αντίστοιχες με αυτές του Move controller. Το Navigation Controller, τοποθετείται ακριβώς από κάτω και σε μια θέση που σχηματίζει γωνία 45 μοιρών σε σχέση με το έδαφος.

Η σκανδάλη βρίσκεται σε προφανές σημείο και ακριβώς από πάνω και πίσω της, υπάρχει ένας διακόπτης τριών θέσεων, ο οποίος ρυθμίζει τη ριπή του όπλου, έτσι ώστε να προσαρμόζεται στα δεδομένα κάθε τίτλου που υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία. Ακριβώς πάνω από τη σκανδάλη, υπάρχουν τα πλήκτρα «τετράγωνο» και «τρίγωνο» ενώ από κάτω, το PlayStation Move πλήκτρο, το οποίο μπορεί να απομονωθεί με ένα σχετικό διακόπτη, έτσι ώστε να αποφεύγονται τα αθέμιτα πατήματα. Το Sharpshooter είναι φτιαγμένο τόσο για δεξιόχειρες όσο και για αριστερόχειρες, προσφέροντας τα ίδια πλήκτρα και από τις δυο πλευρές της κατασκευής.

Ένα σημείο που έχει ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι όλο το τμήμα κάτω από τη κάνη, μπορεί να κινηθεί προς τα πίσω, με τη κίνηση αυτή να αντιστοιχεί σε άμεσο πυροβολισμό. Ο εν λόγω μηχανισμός αποδεικνύεται αρκετά βολικός στη περίπτωση που χρησιμοποιούμε κάποιο shotgun, αφού αυξάνει το ρεαλισμό κατακόρυφα. Φυσικά, το Sharpshooter μεταφέρει τους κραδασμούς των Move Controllers στο παίκτη, αν και η ισχύς τους δεν είναι τόσο μεγάλη όσο θα θέλαμε.

Στο δια ταύτα τώρα, χρησιμοποίησα το Sharpshooter για μερικές ώρες gaming στο Killzone 3 και σε γενικές γραμμές με άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Κρατώντας με το δεξί χέρι το όπλο, είχα το δάχτυλο μόνιμα στη σκανδάλη, ενώ με το αριστερό, στηρίζω το μπροστινό μέρος και με τον αντίχειρα κινώ τον αναλογικό μοχλό του Navigation Controller, ώστε να δίνω ανάλογες εντολές στο χαρακτήρα.

Φυσικά, τη στόχευση την κάνω στρέφοντας το όπλο προς όλες τις κατευθύνσεις, με το στόχο να ακολουθεί τις κινήσεις μου. Σίγουρα χρειάζεται κάποιος χρόνος προσαρμογής και πιθανόν, ανάλογα με τον παίκτη και την τηλεόραση, περισσότερες ρυθμίσεις μέσα στο παιχνίδι, όμως μετά από 30-40 λεπτά, μπορούσα να σκοτώνα εύκολα τα bots στο bot-zone και να μετακινούμαι χωρίς πρόβλημα στους χάρτες (κάτι που μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο. Σημείωση: το βίντεο από τη χρήση έχει γίνει mirror, για να ταιριάζει στις κινήσεις που φαίνονται στο παιχνίδι. Δεν είμαι αριστερόχειρας :P).

Το Sharpshooter είναι από τα καλύτερα περιφερειακά που μπορεί να αποκτήσει κάποιος για να αυξήσει το ρεαλισμό στα παιχνίδια της κατηγορίας shooter. Αν μάλιστα περισσότεροι τίτλοι του είδους υποστηρίξουν τη χρήση του Move Controller, σίγουρα μπορεί να γίνει ένα απαραίτητο αξεσουάρ. Δεν θα το πρότεινα πάντως σε on-line μάχες, γιατί εκεί, την ακρίβεια του παραδοσιακού χειριστηρίου, δύσκολα καταφέρνει να την φράσει.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166