ΑρχικήHow toΠώληση αυτοκινήτου. Πως θα φαίνεται σε άριστη κατάσταση

Πώληση αυτοκινήτου. Πως θα φαίνεται σε άριστη κατάσταση

Ένας υποψήφιος αγοραστής θέλει το αυτοκίνητο που θα αγοράσει να είναι σε άριστη κατάσταση και στην καλύτερη τιμή. Σε αυτό το άρθρο σας παρούσιάζουμε έξι πράγματα τα οποία μπορείτε να κάνετε έτσι ώστε, να βελτιώσετε την εικόνα του αυτοκινήτου σας και να πετύχετε την σωστή τιμή!

Καθαρισμός του αυτοκινήτου (εσωτερικός και εξωτερικός)

Ένα βρώμικο και παραμελημένο αυτοκίνητο ποτέ δεν θα κάνει καλή εντύπωση στον υποψήφιο αγοραστή. Και επειδή η πρώτη εικόνα είναι ίσως και η σημαντικότερη, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε εσωτερικά και εξωτερικά το αυτοκίνητό σας.

Εξωτερικός καθαρισμός

 • Πλύνετε καλά όλα τα εξωτερικά μέρη του αυτοκίνητου σας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Χρησιμοποιήστε σαμπουάν αυτοκινήτου και μην ξεχάσετε τους τροχούς και τον προφυλακτήρα.
 • Αν το αυτοκίνητό σας έχει γρατσουνιές, χρησιμοποιήστε ειδικά υγρά αποκατάστασης χρώματος ή τα ειδικά κιτ αποκατάστασης (μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τις αντιπροσωπείες).
 • Επίσης, χρησιμοποιήστε ειδικά γυαλιστικά προϊόντα για τους τροχούς και τις ζάντες.
 • Τέλος, με ειδικό βερνίκι γυαλίστε το αυτοκίνητό σας.

Εσωτερικός καθαρισμός

 • Μην μείνετε όμως μόνο στον εξωτερικό καθαρισμό. Το ίδιο σημαντικό είναι και το πόσο καθαρό είναι το εσωτερικό του αυτοκινήτου.
 • Αν καπνίζετε, καθαρίστε καλά τα τασάκια, όπως επίσης βάλτε ένα αποσμητικό χώρου για την μυρωδιά του καπνού.
 • Καθαρίστε και γυαλίστε με ειδικά προϊόντα το ταμπλό του αυτοκινήτου. Με ένα ηλεκτρικό σκουπάκι καθαρίστε τα καθίσματα και τα χαλάκια του αυτοκινήτου. Χρησιμοποιήστε πινέλα ή αέρα για τους αεραγωγούς.
 • Μην ξεχάσετε τους χώρους αποσκευών.

Καθαρισμός κινητήρα

 • Ένα πράγμα που σίγουρα ο υποψήφιος αγοραστής θα ζητήσει να δει, είναι ο κινητήρας του αυτοκινήτου. Αν δει ένα βρώμικο κινητήρα με σκόνες και καμένα λάδια, τότε να είστε σίγουροι ότι η εικόνα που θα σχηματίσει για το αυτοκίνητο δεν θα είναι η καλύτερη δυνατή.
 • Καλό είναι ο καθαρισμός του αυτοκινήτου να γίνει από κάποιον ειδικό. Λόγω των καλωδιώσεων, χρησιμοποιείστε ατμό και όχι απευθείας νερό στον κινητήρα. Αν κατά το καθάρισμα βρείτε φθαρμένους σωλήνες ή ιμάντες καλό είναι να τους αντικαταστήσετε.

Ελαστικά και ζάντες

Ο καθρέπτης της οδικής μας συμπεριφοράς είναι οι ζάντες και τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας. Χτυπημένες ζάντες και φθαρμένα ελαστικά φανερώνουν απρόσεκτη οδήγηση και παραμέληση του αυτοκινήτου μας. Αν έχετε καλύμματα (τάσια) στους τροχούς σε κακή κατάσταση, καλό είναι να τα αντικαταστήσετε. Πριν δείξετε το αυτοκίνητο σε υποψήφιους αγοραστές φροντίστε η κατάσταση των ελαστικών και των τροχών να είναι η καλύτερη δυνατή.

Έλεγχος λαδιών, υγρών και καμένων λαμπών

Κάνετε ένα τεχνικό έλεγχο πριν βάλετε αγγελία το αυτοκίνητο και αρχίσετε να δείχνετε στους υποψήφιους αγοραστές. Ο έλεγχος αυτός πρέπει να περιλαμβάνει έλεγχο λαδιών, υγρών (μπαταρίας, φρένων, υδραυλικού τιμονιού, ψυκτικού υγρού). Ελέγξτε τις λάμπες και αλλάξτε τις καμένες. Επίσης, ελέγξτε την λειτουργία του air condition.

Έγγραφα

Φροντίστε να έχετε το βιβλίο service του αυτοκινήτου ενημερωμένο. Η κάρτα καυσαερίου πρέπει να είναι σε ισχύ και σήμα τελών αναρτημένο.

Ορισμός τιμής πώλησης και δημιουργία της αγγελίας

 1. Μια σπαζοκεφαλιά που πρέπει να λύσουμε είναι το πώς ορίζουμε την σωστή τιμή για το αυτοκίνητο που πουλάμε. Αν απαιτείτε περισσότερα χρήματα από αυτά που αξίζει το αυτοκίνητό σας, τότε το πιθανότερο είναι οι ενδιαφερόμενοι να είναι λίγοι. Από την άλλη, η χαμηλή τιμή αυξάνει το ενδιαφέρον, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα χάσετε χρήματα.
 2. Πριν δημιουργήσετε την αγγελία σας, βρείτε σε διάφορους ιστότοπους πώλησης οχημάτων αυτοκίνητα με τα ίδια χαρακτηριστικά (μάρκα, μοντέλο, παλαιότητα, χιλιόμετρα, έξτρα) με το δικό σας. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε κάποιους εμπόρους αυτοκινήτων και να δείτε ενδεικτικές τιμές.
 3. Κατά την δημιουργία της αγγελίας, καταχωρείστε όσες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητό σας. Εκτός από την μάρκα, το μοντέλο, την έκδοση, τα χιλιόμετρα, μήνας και έτος κυκλοφορίας και φυσικά την τιμή, καταχωρείστε επίσης την περιοχή σας και τα έξτρα του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου σας. Έτσι ο υποψήφιος αγοραστής θα έχει σφαιρική εικόνα του αυτοκινήτου σας.

Διάβασε επίσης: κριτήρια αγοράς για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166