ΑρχικήΕργασίαΠολλές εταιρείες εξακολουθούν να μην διαθέτουν ασφαλή λύση απομακρυσμένης πρόσβασης

Πολλές εταιρείες εξακολουθούν να μην διαθέτουν ασφαλή λύση απομακρυσμένης πρόσβασης

Η πλειονότητα των επιχειρήσεων σήμερα κάνουν ότι μπορούν για να επιτρέψουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους υπαλλήλους τους να εργαστούν από το σπίτι. Ωστόσο, η ασφάλεια παραμένει σημαντικό εμπόδιο που τους βάζει σε σκέψη.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της εταιρείας ασφάλειας cloud Zscaler, μόλις το ένα τρίτο των υπευθύνων λήψης αποφάσεων είναι πεπεισμένοι ότι έχουν ρυθμίσει σωστά την υποδομή απομακρυσμένης πρόσβασης με απώτερο σκοπό να είναι ασφαλές, τόσο το εταιρικό δίκτυο, όσο και οι εργαζόμενοι που το χρησιμοποιούν.

Η cloud Zscaler διεξήγαγε μία δημοσκόπηση 606 ατόμων που κατέχουν τη θέση CIO, CISO και επικεφαλής αρχιτεκτονικής δικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Σουηδία και τις Κάτω Χώρες για να πραγματοποιήσει την παρούσα έκθεση, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες της έρευνας εργάζονται σε επιχειρήσεις με 3.000+ υπαλλήλους.

Τα δύο τρίτα των επιχειρήσεων έχουν τις περισσότερες από τις επιχειρηματικές τους εφαρμογές στο cloud, και σχεδόν οι μισές αναμένουν ότι ο αριθμός των απομακρυσμένων εργαζομένων θα αυξηθεί έως και 50 τοις εκατό το επόμενο έτος.

Η ασφάλεια εξακολουθεί να θεωρείται το κύριο εμπόδιο στον ψηφιακό μετασχηματισμό, με το πρόβλημα να επιδεινώνεται πραγματικά φέτος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι επιχειρήσεις ανησυχούν για την έλλειψη εσωτερικής εμπειρογνωμοσύνης και την αντιληπτή πολυπλοκότητα των μελλοντικών προκλήσεων.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος του αυξανόμενου εργατικού δυναμικού που δουλεύει εξ αποστάσεως, ορισμένοι από τους ερωτηθέντες αναζητούν νέες λύσεις ασφαλείας. Οι περισσότεροι σχεδιάζουν να υιοθετήσουν το SASE (Secure Access Service Edge), είτε με τη μετάβαση όλων των ατόμων ταυτόχρονα στην εργασία εξ αποστάσεως, είτε με τη μετάβαση μεμονωμένων ομάδων ή ατόμων σταδιακά, και κατά περίπτωση.

Παρόλο που η SASE προσφέρει πολλαπλά οφέλη, η ασφάλεια είναι το νούμερο ένα κίνητρο για την αλλαγή, ανέφερε η έκθεση. Υποτίθεται ότι μειώνει τον κίνδυνο απειλών ασφαλείας και απώλειας δεδομένων σε κατανεμημένα δεδομένα, βελτιώνει την προβολή και τον έλεγχο του δικτύου σε όλους τους χρήστες και τις πλατφόρμες cloud, ενώ παράλληλα μειώνει την πολυπλοκότητα της υποδομής.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166