ΑρχικήHow toΠως να επιλέξεις οικονομικό σύμβουλο και ποιες υπηρεσίες χρειάζεσαι

Πως να επιλέξεις οικονομικό σύμβουλο και ποιες υπηρεσίες χρειάζεσαι

Σε πρακτικό επίπεδο είναι σχετικά εύκολο να βρεις έναν οικονομικό σύμβολο, ενδεχομένως με μία απλή αναζήτηση μέσα από την μηχανή αναζήτησης της Google. Αντίθετα, η πρόκληση είναι να αποφασίσεις με ποιο είδος συμβούλου απαιτείται να συνεργαστείς για τη δική σου περίπτωση. Υπάρχουν πολλοί τύποι οικονομικών συμβούλων, δομές αμοιβών και υπηρεσίες που προσφέρονται από αυτούς τους εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Ακολουθούν 9 σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψιν κατά την επιλογή ενός οικονομικού συμβούλου:

  1. Χρειάζεσαι πραγματικά ένα οικονομικό σύμβουλο;
  2. Πρέπει να κατανοήσεις ποιες υπηρεσίες χρειάζεσαι.
  3. Πρέπει να διευκρινίσεις στον εαυτό σου ποιον τύπο συμβούλου χρειάζεσαι, για παράδειγμα κάποιον ικανό, έμπειρο, και με πολλά χρόνια στο χώρο που ενδεχομένως να ζητάει πολλά χρήματα ή κάποιον αρχάριο που ίσως να μην έχει τρομερές ικανότητες, αλλά να ζητάει ελάχιστα χρήματα ως αμοιβή.
  4. Οφείλεις να γνωρίσεις τη διαφορά μεταξύ ενός οικονομικού συμβούλου, επενδυτικού συμβούλου, ενός λογιστή κ.λπ. Με λίγα λόγια, πολλοί που μπορούν να σου παρουσιαστούν ως οι πλέον ειδικευμένοι πάνω σε αυτό τον τομέα, όμως δεν είναι όλοι κατάλληλοι για όλες τις δουλειές, ανεξάρτητα από το τι ισχυρίζονται.
  5. Πρέπει να καθορίσεις μέχρι πόσα χρήματα μπορείς να πληρώσεις για αυτού του είδους τις υπηρεσίες.
  6. Χρειάζεσαι απλά μία συμβουλή ή κάποιον επαγγελματία που θα σε συμβουλεύει διαρκώς;
  7. Για να επιλέξεις έναν καλό επαγγελματία πρέπει να ρωτήσεις υφιστάμενους ή πρώην πελάτες του εάν έχουν μείνει ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες του.
  8. Πρέπει να ελέγξεις τα διαπιστευτήρια του οικονομικού συμβούλου, όπως τι σπουδές έχει κάνει, σε ποιον τομέα ειδικεύεται, πόσα χρόνια εξασκεί το επάγγελμα, και άλλα πολλά.
  9. Πριν επιλέξεις, θα πρέπει πρώτα να απευθυνθείς σε πολλούς, και εμμέσως πλην σαφώς, να τους πάρεις συνέντευξη έναν προς έναν, προκειμένου να δεις εάν πληρούν τα κριτήρια σου.

Τι είναι οικονομικός σύμβουλος

Πρόκειται για ένα επαγγελματία που ειδικεύεται πάνω στα χρηματοοικονομικά και παρέχει υποστήριξη μέσα από συμβουλές ή ακόμα και με διαχείριση του χαρτοφυλακίου ενός πελάτη, και μεταξύ άλλων, αναλύει τις προηγούμενες, τις παρούσες και τις μελλοντικές οικονομικές συνθήκες του πελάτη του, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του, τα διαθέσιμα περιουσιακά του στοιχεία, τον φορολογικό του συντελεστή, την επαγγελματική και οικογενειακή του κατάσταση και διερευνά σε βάθος τυχόν επενδύσεις που να έχει κάνει έως τώρα, όπως και πολλά άλλα.

Αφού αναλυθεί το προφίλ κινδύνου και οι ανάγκες του πελάτη, έπειτα ο σύμβουλος θα πραγματοποιήσει επενδυτικές συστάσεις, συμβουλεύοντας ανάλογα με τις περιστάσεις και την χρονική συγκυρία, προφανώς γιατί τα πράγματα συνεχώς αλλάζουν, και πρέπει να υπάρχει προσαρμογή με την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Η σχέση πελάτη και οικονομικού συμβούλου βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εμπιστοσύνη (με δικαιώματα και υποχρεώσεις για κάθε πλευρά) και ο σύμβουλος πρέπει να φροντίζει τα συμφέροντα του πελάτη σαν να ήταν δικά του. Επομένως, ο σύμβουλος πρέπει πάντα να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές επιλογές στον πελάτη του. λαμβάνοντας πάντα υπόψη το μακροπρόθεσμο συμφέρον, και όχι το βραχυπρόθεσμο.

Γενικά, ένας χρηματοοικονομικός σύμβουλος έχει πτυχίο στον τομέα των Οικονομικών Επιστημών (Διοίκηση, Οικονομικά ή Λογιστική) με ένα ή περισσότερα μεταπτυχιακά από πανεπιστήμια.

Χρειάζεσαι όντως έναν οικονομικό σύμβουλο;

Προφανώς, αν είσαι ένας βιοπαλαιστής που ζει με ένα μισθό των 550 ευρώ και έχεις στην κατοχή σου ένα σπίτι, με 1.000 ευρώ καταθέσεις στην τράπεζα, χωρίς κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο ή επενδύσεις, δηλαδή όπως οι περισσότεροι Έλληνες, τότε λογικά δεν χρειάζεσαι κάποιον οικονομικό, και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι η αμοιβή αυτού του επαγγελματία είναι σχετικά υψηλή για τα δεδομένα του πολίτη που περιέγραψα μόλις τώρα.

Επιπρόσθετα, γενικά, ένας οικονομικός σύμβουλος συνήθως δεν ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με έναν βιοπαλαιστή που ζει με απλά έναν βασικό μισθό, όσο σκληρό κι αν ακούγεται αυτό. Οι επιτυχημένοι οικονομικοί σύμβουλοι κερδίζουν αρκετά χρήματα από από τους πελάτες τους, προφανώς γιατί βοηθούν στην αποτελεσματική διαχείριση της περιουσίας τους, όπως και να την μεγεθύνουν, εφόσον είναι εφικτό.

Εάν για παράδειγμα, από τα 550 ευρώ που λαμβάνεις ως μισθό, σου μένουν στο τέλος του μήνα μόνο 20 ευρώ, τότε δεν έχει κανένα νόημα να απευθυνθείς σε αυτόν τον επαγγελματία προκειμένου να διαχειριστεί τα οικονομικά σου.

Πότε λοιπόν θα χρειαστείς τις υπηρεσίες αυτού του επαγγελματία; Ακολουθεί ένας καλός εμπειρικός κανόνας: «Όταν κάποιος φτάσει στο σημείο να έχει σταθερό και αξιόλογο εισόδημα και έχει τη δυνατότητα να αποταμιεύει τουλάχιστον το 20% του ετήσιου εισοδήματός του, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να στραφεί σε ένα οικονομικό σύμβουλο.

Αλλά ακόμα κι αν δεν βρίσκεστε σε αυτήν την πλεονεκτική κατάσταση, υπάρχουν εταιρείες παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών που εξυπηρετούν τους πελάτες μέσω διαδικτυακών υπηρεσιών, και είθισται να αμείβονται με λογικά πόσα, ανάλογα φυσικά με την υπόθεση του πελάτη που θα αναλάβουν.

Ομοίως, οι λεγόμενοι ρομπότ σύμβουλοι (robo advisors) που είναι ιδιαίτερα γνωστοί στις αναπτυγμένες χώρες του δυτικού πολιτισμού, όπως στις ΗΠΑ, και λειτουργούν μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες και επί της ουσίας είναι μια εξαιρετική επιλογή για νέους επενδυτές δεν επιθυμούν να πληρώνουν τις θεωρεί τα χρηματικά πόσα για να ωφεληθούν μέσα από αυτές τις υπηρεσίες. Με μέσες ετήσιες χρεώσεις μόνο 0,35% – δηλαδή 35 ευρώ ανά 10.000 ευρώ που επενδύετε, συν τυχόν προμήθειες από κέρδη που προκύπτουν από επενδύσεις, οι οποίες κατά μέσο όρο είναι περίπου 0,08% – οι robo σύμβουλοι είναι ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να ξεκινήσετε να επενδύετε λαμβάνοντας εξίσου σημαντικές συμβουλές μέσω αυτής της μεθοδολογίας. Να θυμάστε πως πρέπει να εμπιστεύεστε μόνο εκείνες τις πλατφόρμες που είναι πιστοποιημένες από την αρμόδια χρηματοπιστωτική αρχή.

Αποφάσισε ποιες υπηρεσίες χρειάζεσαι

Πέρα το κόστος που πρέπει να πληρώσεις για να απολαύσεις αυτές τις υπηρεσίες, όπως και τα χρηματικά ποσά που απαιτείται να επενδύσεις, ένας σημαντικός παράγοντας για την επιλογή ενός οικονομικού συμβούλου είναι να γνωρίζεις ποιες υπηρεσίες χρειάζεσαι από τον σύμβουλο. Για παράδειγμα, εάν ο βασικός στόχος σου είναι να λάβεις κάποια επιπλέον ιδιωτική σύνταξη, τότε καλό είναι να συνεργαστείς με έναν ειδικό που ειδικεύεται στον τομέα της συνταξιοδότησης.

Υπάρχουν πολλές εξειδικεύσεις στον κλάδο των χρηματοοικονομικών συμβουλών. Ακολουθούν μερικά βασικά στοιχεία που μπορείτε να αναζητήσετε ανάλογα με την κατάσταση σας:

  • Οι ειδικοί στο τομέα της συνταξιοδότησης σας βοηθούν να διασφαλίσετε ότι θα πάρετε μία ικανοποιητική σύνταξη, για παράδειγμα από κάποια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, πληρώνοντας μία ετήσια συνδρομή για τα επόμενα 20 χρόνια.
  • Οι ειδικοί στον τομέα αύξησης του πλούτου ειδικεύονται σε εκείνο το προφίλ των πελατών που έχουν συνήθως τεράστια περιουσία, απαιτώντας συνήθως από τους πελάτες να έχουν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία ή και μερικές φορές πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ.
  • Οι ειδικοί στον τομέα των ακινήτων βοηθούν στη διαχείριση της περιουσίας σας για τους δικαιούχους του, όπως εάν πρέπει να αγοράζουν φθηνά σπίτια και να τα μεταπωλούν σε μεγαλύτερο κόστος.
  • Οι πιστοποιημένοι οικονομικοί αναλυτές ειδικεύονται στο να βοηθούν τους πελάτες να επιλέξουν τα κατάλληλα επενδυτικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα εκείνα που έχουν μεγάλο ή μικρό ρίσκο, και τα κέρδη επί της επένδυσης (ROI).
  • Οι οικονομικοί σύμβουλοι που ειδικεύονται σε θέματα διαζυγίων, και συμβουλεύουν τον πελάτη κατά τη διάρκεια και μετά το διαζύγιο.
  • Οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι που βοηθούν τους πελάτες σε σημαντικές μεταβάσεις στη ζωή τους, όπως η πώληση μιας επιχείρησης.
  • Και άλλα πολλά.

Καθόρισε πόσα αντέχεις να πληρώνεις για έναν οικονομικό σύμβουλο

Όπως συμβαίνει σχεδόν με όλα τα κρίσιμα ζητήματα στη ζωή μας που τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το χρήμα (ακόμη και σε θέματα υγείας), έτσι και η επιλογή ενός οικονομικού συμβούλου συχνά έχει να κάνει με την αμοιβή που θα μας ζητήσει να πληρώσουμε.

Οι προσωπικοί χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι αμείβονται συνήθως με τρεις τρόπους: Μέσω ετήσιας, ωριαίας ή πάγιας αμοιβής, όπως και μέσω προμηθειών για τις επιτυχημένες επενδύσεις που θα επιτευχθούν ή μπορεί να είναι παράλληλα ένας συνδυασμός αμοιβής και προμηθειών.

Ο πιο συνηθισμένος τύπος χρέωσης είναι οι ετήσιες αμοιβές για τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Ωστόσο στο εξωτερικό οι αμοιβές οικονομικών συμβούλων είναι κατά μέσο όρο 1% ετησίως επί των στοιχείων που έχει αναλάβει να διαχειριστεί αυτός ο ειδικευμένος επαγγελματίας, και συνήθως αυτή η μέθοδος λειτουργεί με αυξητική γεωμετρική πρόοδο, δηλαδή όσο περισσότερα περιουσιακά στοιχεία έχει αναλάβει, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αμοιβή του. Αυτό σημαίνει ότι καθώς τα περιουσιακά σας στοιχεία αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου, θα αυξάνεται παράλληλα και το κόστος του οικονομικού σας συμβούλου.

Οι Robo σύμβουλοι σε διαδικτυακές χρηματοοικονομικές πλατφόρμες είθισται να χρησιμοποιούν μια δομή που βασίζεται σε τέλη, αλλά σίγουρα είναι λιγότερα από εκείνα τα χρηματικά ποσά που θα ζητούσε ο προσωπικός σύμβουλος. Τα περισσότερα Robo advisors χρεώνουν μεταξύ 0,2% και 0,5% των περιουσιακών στοιχείων ετησίως, εκτός αν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε ανθρώπινο σύμβουλο. Σε αυτήν την περίπτωση, οι προμήθειες μπορεί να είναι έως και 1,5% ετησίως, συν τις προμήθειες για τις επενδύσεις που θα κάνετε.

Οι ανθρώπινοι σύμβουλοι μπορούν επίσης να χρεώνουν και τέλη για μεμονωμένες υπηρεσίες. Για παράδειγμα, μπορεί να πληρώσεις 2.000 ευρώ σε έναν σύμβουλο για να δημιουργήσει έξτρα οικονομικό στρατηγικό πλάνο, για ένα διαφορετικό ζήτημα. Μετά τη δημιουργία αυτού του σχεδίου, ωστόσο, συνήθως είσαι αποκλειστικά υπεύθυνος για να το εφαρμόσεις, εκτός αν θέλεις να πληρώνεις για συνεχείς συμβουλές.

Προσωπικός οικονομικός σύμβουλος

Ένα ακόμη εξίσου ενδιαφέρον στοιχείο που πρέπει να τεθεί σε αυτή τη συζήτηση είναι ότι πρέπει να γίνει ο διαχωρισμός μεταξύ ενός συμβούλου που εργάζεται σε μία εταιρεία και αμείβεται με τον εξής τρόπο, δηλαδή πέρα από το βασικό μισθό, παίρνει και προμήθειες, όπως αποκτώντας ένα νέο πελάτη για την εταιρεία, ή επιτυγχάνοντας κερδοφορία μετά από μία επενδυτική πρόταση κ.λπ.

Από την άλλη πλευρά, οι ανεξάρτητοι, χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι δεν λειτουργούν ως εταιρεία, αλλά τυπικά ως ελεύθεροι επαγγελματίες και χρεώνουν ετήσιες ή μηνιαίες αμοιβές, συν τα bonus, με βάση το χρηματικό ποσό που διαχειρίζονται για τους πελάτες τους. Αλλά και πάλι εδώ έχει να κάνει με τη συμφωνία που θα γίνει μεταξύ των δύο μερών.

  • Οι προσωπικοί σύμβουλοι που λειτουργούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες είναι σχετικά πιο ακριβοί, επειδή μπορεί να δουλεύουν αποκλειστικά και μόνο για εσάς ή για λίγους πελάτες, αν και το κόστος είναι σχετικό με τα αποτελέσματα.
  • Ένας ανεξάρτητος σύμβουλος που πληρώνεται μόνο με αμοιβή μπορεί να είναι πιο ακριβός, ειδικά εάν διαχειρίζεστε ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό, αλλά η υπηρεσία που παρέχει είναι υψηλής ποιότητας, γιατί είναι αφιερωμένος στο να δουλεύει αποκλειστικά για εσάς.

Εύρεση αξιόπιστου οικονομικού συμβούλου

Βρείτε κριτικές από γνωστούς και φίλους

Εάν ένας σύμβουλος τα πήγε καλά με κάποιον που εμπιστεύεστε και σέβεστε, πιθανότατα θα τα πάει καλά και με εσάς, αλλά να θυμάστε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο σε τούτη τη ζωή.

  • Σκεφτείτε να ρωτήσετε φίλους, γνωστούς ή συναδέλφους για τον σύμβουλο που έχουν προσλάβει, και αν είναι ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες που τους παρέχει. Ωστόσο αποφύγετε να ρωτήσετε πόσα χρήματα που έχουν επενδύσει, γιατί αυτό είναι ένα ταμπού, και πιθανόν να τους φέρετε σε δύσκολη θέση, και ίσως να αρνηθούν να σας απαντήσουν.
  • Εφόσον σας προτείνουν ένα συγκεκριμένο άτομο, έπειτα ψάξτε για αυτόν στο διαδίκτυο και δείτε εάν ο σύμβουλος έχει σταθερά υψηλές κριτικές στο Google My Business, και σε άλλους ιστότοπους με κριτικές επαγγελματιών, όπως και σε φόρουμ.

Λάβετε σύσταση από κάποιον επαγγελματία

Ορισμένοι επαγγελματίες και επιχειρήσεις συναλλάσσονται σε τακτική βάση με χρηματοοικονομικούς συμβούλους και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στην αγορά, και ποιος δεν είναι σωστός στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, προφανώς γιατί τα κακά νέα μαθαίνονται γρήγορα.

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να ρωτήσετε έναν δικηγόρο ή έναν Ορκωτό Λογιστή, κατά προτίμηση έναν με τον οποίο έχετε ήδη επαγγελματική σχέση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να βρείτε ένα σωστό επαγγελματία που να δουλεύει με αφοσίωση για τα συμφέροντα σας.

Βεβαιωθείτε ότι είναι πιστοποιημένος οικονομικός σύμβουλος

Τη σήμερον ημέρα, ο καθένας ότι δηλώνει είναι, κάτι που ομολογουμένως μπορεί να είναι παγίδα. Πάρτε ως παράδειγμα το YouTube, όπου ορισμένοι youtubers παρουσιάζονται ως γκουρού στα χρηματοοικονομικά, χωρίς να έχουν σπουδάσει καν το αντικείμενο.

Μην αγνοείτε το γεγονός πως σε αυτούς τους επαγγελματίες θα εμπιστευτείτε τα λεφτά σκαι την περιουσία σας. Οπότε επιβάλλεται να κάνετε εξονυχιστικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστώσετε ότι είναι πιστοποιημένος επαγγελματίας και δεν πρόκειται για κάποιον κομπογιαννίτης που πουλάει φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.

Πάρτε συνέντευξη από τους υποψηφίους οικονομικούς συμβούλους

Σε περίπτωση που κάθεστε για πρώτη φορά να συζητήσετε με έναν οικονομικό σύμβουλο, προκειμένου να τον προσλάβετε, θεωρήστε το Ως μια συνέντευξη. Άλλωστε, εκεί ακριβώς καταλήγει η κατάσταση. Έχοντας αυτό κατά νου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα του θέσετε τις σωστές ερωτήσεις προκειμένου να βγάλετε ένα σωστό συμπέρασμα.

Ακολουθούν παρακάτω μερικές ερωτήσεις που πρέπει να θέσετε οπωσδήποτε στον υποψήφιο σύμβουλο:

  • Με ποιους τύπους πελατών συνεργάζεσαι συνήθως;
  • Έχεις μεγάλη εμπειρία με άτομα που έχουν παρόμοιο οικονομικό προφίλ με το δικό μου και που έχουν τους ίδιους οικονομικούς στόχους;
  • Ποιος θα είναι υπεύθυνος για λογαριασμό μου; Ορισμένες εταιρείες στα χρηματοοικονομικά, λειτουργούν κατά ομάδες, οπότε πρέπει να γνωρίζετε προσωπικά σε ποιον θα απευθυνθείτε ανά πάσα στιγμή. Επίσης πρέπει να γνωρίζετε εάν θα εμπλακούν και άλλα άτομα στη δική σας υπόθεση.
  • Ποια είναι η προσέγγισή σου στον οικονομικό προγραμματισμό ή την παροχή συμβουλών; Τείνεις να εμμένεις μόνο στις προτάσεις για την επίτευξη των στόχων του πελάτη και του προτείνεις για επενδύσεις; Επίσης διαχειρίζεσαι συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία;
  • Ρωτήστε ποια τεχνική μέθοδο χρησιμοποιεί για να μειώσει τους κινδύνους στις μεθόδους που εφαρμόζει, επιπλέον, ρωτήστε να μάθετε τις απόψεις τους για τις αναδυόμενες αγορές και τι πιστεύει για την αξία έναντι της ανάπτυξης. Εάν υποψιάζεστε ότι η γνώση του συμβούλου είναι ελλιπής και δεν δείχνει να έχει την απαιτούμενη οικονομική τεχνογνωσία για να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο σας, τότε απομακρυνθείτε από αυτό το άτομο γιατί μπορεί να σας καταστρέψει οικονομικά.
    • Ρωτήστε για τις πεποιθήσεις του σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, την τακτική κατανομή περιουσιακών στοιχείων, την επιλογή μετοχών, την προστασία έναντι των οικονομικών ζημιών, τις εγγυημένες αποδόσεις κ.λπ.
  • Ζητήστε να σας εξηγήσει ποια μεθοδολογία θα εφαρμόσει στη δικιά σας περίπτωση και αν θα ακολουθήσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Υπάρχουν πολλές κακές χρηματοοικονομικές εταιρείες και προσωπικοί οικονομικοί σύμβουλοι, που για να σας πείσουν πως υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια, αλλά στην πορεία αποδεικνύεται πως δεν είναι συνεπείς.

Ρωτήστε για τις επιδόσεις του σε αυτό τον τομέα

Μην διστάσετε να ζητήσετε αποδείξεις ότι αυτός ο υποψήφιος οικονομικός σύμβουλος έχει επιτυχημένο ιστορικό διαχείρισης λογαριασμών. Πρέπει επίσης να ρωτήσετε για τυχόν πειθαρχικά μέτρα ή κυρώσεις που έχει δεχθεί στην καριέρα του.

  • Ζητήστε παραπομπές. Ένας καλός οικονομικός σύμβουλος μπορεί να σας δώσει τα ονόματα των ικανοποιημένων
  • Ζητήστε ένα δείγμα οικονομικού πλάνου. Αυτό μπορεί να είναι από έναν πραγματικό πελάτη που έχει συμβουλέψει στο παρελθόν ή μια βασική προσέγγιση που μπορεί να ακολουθήσει στον δικό σας λογαριασμό.

Εμπιστευτείτε το ένστικτο σας

Μερικές φορές, αφού τελειώσουν όλες οι ερωτήσεις της συνέντευξης, πρέπει απλώς να αναρωτηθείτε πως αισθάνεστε για αυτό το άτομο. Είναι κάποιος με τον οποίο νιώθεις άνετα; Νιώθεις ότι μπορείς να το εμπιστευτείς;

Σε περίπτωση που έχεις τεράστια περιουσία ή μια περίπλοκη οικονομική κατάσταση, εξυπακούεται πως με αυτό το άτομο θα συζητάς σε τακτική βάση, οπότε πρέπει να αισθάνεσαι άνετα με το επικοινωνιακό στυλ και την προσωπικότητά του, και πως δεν υπάρχει περίπτωση να μαλώσεις μαζί του, γιατί υπάρχει κάποια διαφωνία μεταξύ σας ή επειδή είναι οξύθυμος.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166