ΑρχικήΟχήματαΠροσαρμοσμένοι φωτεινοί σηματοδότες για εξοικονόμηση καυσίμων

Προσαρμοσμένοι φωτεινοί σηματοδότες για εξοικονόμηση καυσίμων

Μια συνεργασία μεταξύ διαφόρων πανεπιστημίων, που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, θα μελετήσει τη δυνατότητα ρύθμισης των οδικών διασταυρώσεων με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθούν περαιτέρω τα δαπανηρά και ρυπογόνα ταξίδια, και γενικότερα όλες οι μηχανοκίνητες μετακινήσεις στις οδικές αρτηρίες, εντός και εκτός των πόλεων

Το Κέντρο Αστικής Επιστήμης και Προόδου του Πανεπιστημίου της Τσαττανούγκα του Τενεσί θα πραγματοποιήσει ένα ερευνητικό έργο με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου για τη ρύθμιση των οδικών διασταυρώσεων που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως και σε όλα τα ιδιωτικά αυτοκίνητα

Το έργο θα έχει διάρκεια τριών ετών και θα πραγματοποιηθεί μαζί με άλλους εταίρους, όπως το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Γεωργίας, το Εθνικό Εργαστήριο Όακ Ριτζ και η πόλη Τσαττανούγκα, που εργάζονται για την ανάπτυξη ενός συστήματος ελέγχου δυναμικής προσαρμοστικής κίνησης για μείωση της κατανάλωσης καυσίμου έως και 20%, διασφαλίζοντας παράλληλα τη διατήρηση ασφαλών και αποδοτικών συνθηκών κυκλοφορίας.

«Αν και είναι γεγονός πως όντως γίνεται αρκετή δουλειά για την βελτιστοποίηση των συστημάτων ελέγχου κυκλοφορίας, εν τούτοις ποτέ δεν βρίσκεται στο επίκεντρο η κατανάλωση καυσίμων στα οχήματα. Πρόκειται για ένα έργο που εστιάζει στη συνδεσιμότητα. Σχετικά με το πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαδικτυακά συνδεδεμένες υποδομές και συνδεδεμένα οχήματα για τη βελτίωση του φωτεινού σηματοδότη. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο και συνεργατικό έργο: όλοι θα συνεργαστούμε στενά», σχολίασε η Mina Sartipi, επικεφαλής στο Κέντρο Αστικής Επιστήμης και Προόδου.

Το έργο θα ξεκινήσει, τον πρώτο χρόνο, με την ανάπτυξη των κατάλληλων αλγορίθμων για τη διαχείριση των φωτεινών σηματοδοτών και της κυκλοφορίας των οχημάτων, ακολουθούμενη από προσομοίωση στο Oak Ridge National Laobratory, πιθανότατα χρησιμοποιώντας το Summit, που είναι σήμερα ο δεύτερος ισχυρότερος υπερυπολογιστής στον κόσμο, εξοπλισμένο με επεξεργαστές IBM Power9 2C και GPU NVIDIA VOLTA GV100. Η τελική φάση του έργου, από την άλλη πλευρά, προβλέπει τη δημιουργία του πειραματικού συστήματος στην πόλη Chattanooga, χρησιμοποιώντας το ήδη υπάρχον Smart Corridor MLK, το οποίο έχει μήκος δύο χιλιομέτρων.

Ο Smart Corridor αναπτύχθηκε πριν από δύο χρόνια και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί ως δοκιμαστικό περιβάλλον για έρευνα και ανάπτυξη σε έξυπνες πόλεις και συνδεδεμένα οχήματα, καθώς και ως προγραμματιζόμενη και ευέλικτη δομή για διάφορες εφαρμογές. Αυτή η συγκεκριμένη δομή αποτελείται από ένα δίκτυο αισθητήρων, τα δεδομένα των οποίων αναλύονται για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των πόρων και των υποδομών της πόλης σε πραγματικό χρόνο.

«Επιλέξαμε μια αρκετά πολυσύχναστη περιοχή που περιλαμβάνει διάφορους τρόπους ταξιδιού: με τα πόδια, με ποδήλατο και με μέσα μαζικής μεταφοράς. Μία από τις πιο συχνές γραμμές λεωφορείων περνάει μέσα από αυτήν, ενώ υπάρχουν επίσης σταθμοί φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. κάτι που συνεπάγεται, ότι εκ των πραγμάτων υπάρχει ένα αληθινό δείγμα για το τι συμβαίνει στην πόλη» εξήγησε η Mina Sartipi.

Το έργο υποστηρίζεται οικονομικά, με προϋπολογισμό 1,89 εκατομμυρίων δολαρίων, από το Υπουργείο Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με τη λευκή Βίβλο των Ενεργειακών Δεδομένων του Υπουργείου Μεταφορών 2020 , ο τομέας των μεταφορών είναι υπεύθυνος για πάνω από το 69% της κατανάλωσης πετρελαίου, ενώ η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος δηλώνει ότι οι εκπομπές μεταφορών αποτελούν περίπου το 28% των συνολικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε αυτά τα δεδομένα μπορούμε επίσης να προσθέσουμε ό, τι προέκυψε πως η αναποτελεσματική διαχείριση του φωτεινού σηματοδότη στις οδικές διασταυρώσεις συμβάλλει στη δημιουργία 295 εκατομμυρίων ωρών καθυστέρησης για τους οδηγούς που βρίσκονται στους δρόμους, που αντιστοιχεί στο 5% -10% των συνολικών καθυστερήσεων που προκαλούνται από την κυκλοφορία.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166