Το Snapchat αντιγράφει το TikTok και κυκλοφορεί σύντομα μουσικά βίντεο

Το Snapchat αντιγράφει το TikTok και κυκλοφορεί σύντομα μουσικά βίντεο

Ακόμη και η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Snapchat αποφάσισε να αντλήσει έμπνευση από το TikTok, προσφέροντας στην εφαρμογή της τη δυνατότητα κοινοποίησης βίντεο μικρού μήκους με μουσική συνοδεία. Η συγκεκριμένη καινοτομία δεν θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα smartphone, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ενώ το TikTok βιώνει μια περίεργη χρονική περίοδο που συνοδεύεται από αβεβαιότητα στις ΗΠΑ, ωστόσο στην πλειονότητα των χωρών παγκοσμίως κάνει πάταγο. Τα κλιπ που ανεβαίνουν από διάφορους χρήστες στην πλατφόρμα αγγίζουν τις εκατομμύρια προβολές, τόσο που αρκετές εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας προσπαθούν τώρα να αντιγράψουν τη σύντομη μορφή βίντεο του TikTok. Μεταξύ των διαδικτυακών τοποθεσιών που ζήλεψαν τη δόξα του, είναι και το Snapchat, το οποίο ξεκίνησε πριν από λίγες ώρες τη δυνατότητα ανεβάσματος οπτικοακουστικών αρχείων (σύντομα βίντεο κλιπ) που τραβήχτηκαν μέσα στην εφαρμογή που φέρουν την ονομασία «Sounds».

Το Sounds on Snapchat σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα τραγούδι από έναν τεράστιο κατάλογο «αναδυόμενων και καθιερωμένων μουσικών καλλιτεχνών», που επί της ουσίας είναι το αποτέλεσμα συμφωνιών που υπέγραψε ο συγκεκριμένος ιστότοπος με τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου, και ανεξάρτητων τραγουδιστών ή μουσικών δημιουργών που δεν ανήκουν σε καμία δισκογραφική εταιρεία. Το επιλεγμένο τραγούδι μπορεί να συνδυαστεί με ένα Snap τόσο πριν τραβήξετε το οπτικοακουστικό περιεχόμενο, όσο και μετά, μέσα από εύκολη επεξεργασία. Το αποτέλεσμα μπορεί να σταλεί στον επιθυμητό παραλήπτη, ο οποίος θα δει τόσο τις πληροφορίες για το τραγούδι που χρησιμοποιείται, όσο και έναν σύνδεσμο για να ακούσει το κομμάτι εξ ολοκλήρου σε μια πλατφόρμα streaming της επιλογής τους.

Οι ήχοι εξακολουθούν να μην έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ήχο που έχει εγγραφεί ανεξάρτητα από τους χρήστες, αλλά οι προγραμματιστές έχουν διαβεβαιώσει ότι πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που θα ενσωματωθεί σε τούτη την πλατφόρμα πολύ σύντομα, κατά τους επόμενους μήνες. Αντίθετα, η καινοτομία αυτή τη στιγμή προορίζεται για μια συγκεκριμένη κατηγορία συνδρομητών, συγκεκριμένα για τους χρήστες των iPhone: Προς το παρόν τα Sounds κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο, αλλά μόνο στις εκδόσεις iOS της εφαρμογής. Επίσης δεν υπάρχουν ακόμη νέα σχετικά με την άφιξη του σε τηλέφωνα Android.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο στο youtube που κυκλοφόρησε το Snapchat για αυτό το ζήτημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας