ΑρχικήΥπολογιστέςΠροσοχή Στις Λεπτομέρειες Όταν Αγοράζετε Εκτυπωτή

Προσοχή Στις Λεπτομέρειες Όταν Αγοράζετε Εκτυπωτή

Προσοχή στις λεπτομέρειες όταν αγοράζετε εκτυπωτή. Όταν αναζητάτε να αγοράσετε έναν εκτυπωτή, μπορεί η αρχική χαμηλή τιμή του να σας φαίνεται πολύ καλή και ότι πραγματικά έχετε πετύχει ένα πολύ καλό deal. Προσοχή όμως! Μπορεί η τιμή του εκτυπωτή να είναι πολύ χαμηλή για την αγορά του, όμως ψάξατε για τα αναλώσιμά του; Είδατε τις τιμές στα μελάνια εκτυπωτών; Εάν χρησιμοποιεί τόνερ, είδατε πόσο έχουν τα γνήσια τόνερ της εταιρείας του; Παρακάτω έχουμε εντοπίσει για εσάς μερικά highlights που θα πρέπει να κοιτάτε πριν την αγορά ενός εκτυπωτή.

Εάν ο εκτυπωτής είναι πολύ φθηνός, τότε σίγουρα τα μελάνια ή τα τόνερ είναι πολύ ακριβά!

Όπως γράψαμε και πιο πάνω, εάν πετυχαίνοντας μια αγορά σε αρκετά χαμηλή τιμή νομίζετε ότι έχετε πετύχει ένα πολύ καλό deal, τότε αυτό μακροπρόθεσμα σίγουρα δεν θα είναι τόσο καλό! Ξανασκεφτείτε το! Σας προσφέρουνε οικονομικό εκτυπωτή και έπειτα τα μελάνια εκτυπωτών κοστίζουν μια και δυο φορές όσο ένας εκτυπωτής. Δεν μας πιστεύετε; Δείτε το μόνοι σας! Δείτε την τιμή από τα γνήσια τόνερ, δείτε πόσες σελίδες εκτυπώνουν και κάντε την διαίρεση τιμή/σελίδες. Έτσι θα έχετε υπόψιν το κόστος ανά σελίδα του εκτυπωτή σας. Σημειώστε ότι η απόδοση που αναφέρει ο κατασκευαστής είναι στο 5% της σελίδας και φυσικά…φουσκωμένη. Οπότε το κόστος εκτύπωσης ανεβαίνει κι άλλο. Φυσικά στο κόστος εκτύπωσης ανά σελίδα δε περιλαμβάνονται άλλα έξοδα όπως ειδικό χαρτί εκτύπωσης, ανταλλακτικά κεφαλής(σίγουρα κάποια στιγμή θα χρειαστούνε) και άλλα αναλώσιμα.

Έτσι, όταν δείτε έναν εκτυπωτή φθηνό από κάποια εταιρεία, βεβαιωθείτε για το κόστος των αναλώσιμων. Τα αναλώσιμα εκτυπωτών πρέπει να τα κοιτάτε πιο πριν ακόμα και από την αγορά σας! Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι το μακροπρόθεσμο κόστος, ειδικά εαν εκτυπώνετε πολλές σελίδες καθημερινά.

Χαμηλής χωρητικότητας τόνερ = υψηλότερο κόστος εκτύπωσης ανά σελίδα

Όσο πιο λίγες σελίδες παράγει ένα τόνερ (πάντα στο 5% της εκτύπωσης), τόσο πιο ακριβό κοστίζει στον καταναλωτή. Έτσι πάντα κοιτάτε τις εκτιμώμενες εκτυπώσιμες σελίδες που δίνει ο κατασκευαστής. Ορισμένοι εκτυπωτές προσφέρουν αναλώσιμα υψηλής απόδοσης που μπορούν να σας εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα. Επίσης τα συμβατά τόνερ – τόνερ ίδιας ποιότητας με τα γνήσια, αλλά σε πολύ πιο χαμηλή τιμή – θα σας σώσουν αρκετά από το κοστολόγιό σας.

Χαρτί εκτύπωσης

Προσέξετε μήπως ο εκτυπωτής που μόλις αγοράσατε, λειτουργεί μόνο με ειδικό χαρτί εκτύπωσης. Έτσι σ’αυτή τη περίπτωση ανεβάζετε κι άλλο το κόστος εκτύπωσης.

Χρόνος αναμονής εκτύπωσης

Ο χρόνος είναι χρήμα κι έτσι δε θα θέλατε σε καμία περίπτωση ο εκτυπωτής σας να κάνει αρκετή ώρα μέχρι αν εκτυπώσει το project σας. Προτιμήστε έναν γρήγορο εκτυπωτή.…

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166