Πρόβλημα με USB-C στα Windows 10, το PC δεν αναγνωρίζει τα περιφερειακά (βίντεο)

Πρόβλημα με USB-C στα Windows 10, το PC δεν αναγνωρίζει τα περιφερειακά (βίντεο)

Δείτε το βίντεο παρακάτω

Όσοι από εσάς έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας την ενημέρωση του Οκτωβρίου 2018 στα Windows 10 θα παρατηρήσατε πως όταν βγάζετε από τη θύρα USB το ποντίκι, το πληκτρολόγιο ή οποιοδήποτε άλλή συσκευή ή περιφερειακό, αμέσως μετά όταν το ξανά συνδέσετε δεν το αναγνωρίζει το σύστημα, κάτι που πολλοί χρήστες του συγκεκριμένου λειτουργικού συστήματος δεν έχουν καταλάβει από που μπορεί να προέρχεται αυτό το πρόβλημα και πως τελικά μπορεί να επιδιορθωθεί.

Οι χρήστες που εκτελούν αυτή τη στιγμή την ενημέρωση των Windows 10 Οκτωβρίου 2018 ενδέχεται να αντιμετωπίζουν επιβράδυνση των συστημάτων τους εξαιτίας ενός γνωστού σφάλματος που επηρεάζει τις μονάδες USB-C.

Εν τούτοις το συγκεκριμένο σφάλμα δεν είναι τόσο καταστροφικό, εν αντιθέσει με κάποια άλλα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά το παρελθόν, διότι η εταιρεία αναφέρει πως ετούτη η ιδιομορφία δεν ανοιξε τρωτά σημεία που μπορεί να τα εκμεταλλευτεί κάποιος επιτιθέμενος χάκερ,

Όμως για να λέμε την πλήρη αλήθεια αρκετοί χρήστες που επηρεάστηκαν από ετούτο το ζήτημα, αναφέρουν καθυστερήσεις έως και ένα λεπτό όταν κλείνουν τους υπολογιστές τους κάτι που μπορεί να ενοχλήσει εκείνους τους ανθρώπους που εργάζονται εν κινήσει και κάνουν τη δουλειά τους μέσω ενός laptop.

Το σφάλμα μπορεί να ενεργοποιηθεί εάν οι χρήστες συνδέσουν ή αποσυνδέσουν μια συσκευή USB-C από τον υπολογιστή τους, καθώς και όταν θέτουν τον υπολογιστή σε κατάσταση αναμονής, είτε κάνουν επανεκκίνηση. Επομένως μία μεγάλη μερίδα χρηστών, ειδικά οι εργαζόμενοι γραφείου που χρησιμοποιούν φορητούς υπολογιστές, συνηθίζουν να βγάζουν συχνά από τη θύρα USB όλα τα περιφερειακά έξω από το PC, και κατά συνέπεια τυγχάνει να είναι εκείνη η ομάδα χρηστών που φαίνεται να είναι πιο επιρρεπείς σε αυτό το ζήτημα.

Η Microsoft αναγνώρισε την ύπαρξη αυτού του σφάλματος σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιο της , λέγοντας ό,τι ετούτο το πρόβλημα επηρεάζει μόνο τα Windows 10 που έχουν εγκαταστήσει την ενημέρωση με τον κωδικό 1809 (η ενημέρωση του Οκτωβρίου) και έχει πλέον έχει διορθωθεί με την έκδοση καινούργια ενημέρωσης που φέρει τον κωδικό 1903 (η ενημέρωση του Μαΐου). Η Microsoft εξακολουθεί να μην έχει καταχωρίσει το σφάλμα στη σελίδα “γνωστά θέματα” για την έκδοση των Windows 10 1809.