ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesResident Evil Code: Veronica (βιντεοπαιχνίδι δράσης)

Resident Evil Code: Veronica (βιντεοπαιχνίδι δράσης)

Πληροφορίες

  • Είδος: Survival horror
  • Εκδότης: Capcom
  • Προγραμματίστρια εταιρεία: Capcom Production Studio 4
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Φεβρουαρίου 2000
  • Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: Dreamcast, PlayStation 2, GameCube, PlayStation 3, Xbox 360
  • Mode: Single player

Η σειρά Resident Evil είναι αναμφισβήτητα ότι καλύτερο έχει παρουσιάσει το Playstation, τουλάχιστον εκείνη την χρονική περίοδο που μεσουρανούσε και θεωρούνταν ότι ποιοτικότερο υπάρχει σε βιντεοπαιχνίδι, και εκ των πραγμάτων είναι κάτι που ισχύει και δεν πρόκειται για υπερβολή.

Με υπέροχη πλοκή, παρμένη από σενάρια του George Romero, αυτά τα ανατριχιαστικά τέρατα και οι μοναδικές απόψεις κάμερας έχουν εδραιωθεί στη καρδία και στο νου όλων μας, αλλά ιδίως σε εκείνους που τους αρέσει αυτό το είδος βιντεοπαιχνιδιών.

Η συνεχεία της σειράς με τον κωδικό Code Veronica ήρθε στο Dreamcast συνεχίζοντας τη παράδοση, αλλά έχει και πολλά χαρακτηριστικά που μονό η έκδοση των 128 bit μπορεί να προσφέρει σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις που αντικειμενικά δεν ήταν ότι καλύτερο.

Η υπόθεση διαδραματίζεται 3 μήνες μετά από το τέλος του RE 2 και πάλι η Claire ψάχνει τον αδελφό της Chris, αυτή τη φορά όμως στο αρχηγείο της οργάνωσης Ομπρέλα, αντιμετωπίζοντας πολυάριθμα μεταλλαγμένα πλάσματα που θα έκαναν μέχρι και τον Stephen King να χάσει τον ύπνο του.

Τα καλά νέα είναι η τεράστια βελτίωση των γραφικών.

Το κάθε τι είναι 3D και τρέχει σε πραγματικό χρόνο, ενώ η κάμερα μπορεί να ζουμάρει, αυξάνοντας κατά πολύ με αυτό το τρόπο την αίσθηση του τρόμου

Οι παίκτες μπορούν να έρθουν σε προοπτική πρώτου προσώπου κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, κάνοντας έτσι τον εφιάλτη τους αβάσταχτο.

Τα σκηνικά είναι ατμοσφαιρικά και απίστευτα λεπτομερή, ιδίως για εκείνη περίοδο που οι προγραμματιστές είχαν περιορισμένες δυνατότητες και εργαλεία ώστε να φτιάξουν ένα σοβαρό βιντεοπαιχνίδι.

Εάν και η πλοκή της υπόθεσης του καταφέρει να σταθεί στα δεδομένα των προηγούμενων τίτλων, τότε θα έχουμε να κάνουμε με έναν τίτλο που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα.

Διάβασε επίσης: 100 best video games ever, μέχρι την προηγούμενη δεκαετία

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Αδίστακτοι (1965 ταινία)

Men in Black II (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166