Saleen S7: Σίφουνας 750 ίππων

Saleen S7: Σίφουνας 750 ίππων

Σαν πραγματικό supercar το Saleen S7 TT διαθέτει εξελιγμένη αεροδυναμική, που βασίζεται στο επίπεδο πάτωμα και τους διαχύτες. Είναι ένα ακριβό αυτοκίνητο, για πολύ λίγους. Αυτό φαίνεται και στο σπορ εσωτερικό, που είναι φτιαγμένο από εξωτικά υλικά και διαθέτει λεπτομέρειες, όπως τα εντυπωσιακά όργανα, που μπορούν να σε αποπλανήσουν!

Η αμερικανική Saleen ιδρύθηκε το 1983 από τον πρώην οδηγό αγώνων Στιβ Σαλίν και γρήγορα αναπτύχθηκε ως κατασκευαστής εξωτικών σπορ αυτοκινήτων, αλλά και βελτιωτής θρυλικών αμερικανικών μοντέλων, όπως η Mustang για παράδειγμα.

Ένα από τα μοντέλα που δίνουν το στίγμα της Saleen αποτέλεσε χωρίς αμφιβολία το S7 που παρουσιάστηκε το 2002 και ήταν το μοναδικό street-legal αμερικανικό αυτοκίνητο με περισσότερους από 500 ίππους και 69 χλγμ. ροπής.

Αν και βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στην Corvette, το S7 έτυχε παγκόσμιας αναγνώρισης ως ένα πραγματικά εξωτικό αμερικάνικο αυτοκίνητο. Τα χρόνια που ακολούθησαν όμως έφεραν στο προσκήνιο σπορ μοντέλα όπως οι Ferrari Enzo, Lamborghini Murcielago, Porsche Carrera GT, με ισχύ μεγαλύτερη των 600 ίππων. Η απάντηση της Saleen ήρθε με το S7 Twin Turbo των 750 ίππων και των 96,7 χλγμ. ροπής!

Πραγματικό θηρίο

Ένα Saleen έχει τον τρόπο να σου κόβει την ανάσα όταν το αντικρίζεις. Είναι ο ορισμός του supercar, όντας επιθετικό, διαφορετικό και τρομερά αεροδυναμικό. Είναι φυσικά και αυτές οι πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω που έρχονται να τονίσουν το δράμα. Κακά τα ψέμματα, όμως, το νέο μοντέλο δεν διαφέρει και τόσο από το παλιό. Με την πρώτη ματιά. Γιατί ένα πιο προσεκτικό σκανάρισμα θα φέρει στο φως τον νέο πίσω αεροδυναμικό διαχύτη, το νέο πίσω σπόιλερ και τους νέους προφυλακτήρες.

Όλα αυτά μπορεί να τόνωσαν την εικόνα, το σημαντικό όμως είναι ότι μείωσαν κατά 40% τον αεροδυναμικό συντελεστή και αύξησαν κατά 60% την παραγόμενη κάθετη δύναμη, σε συνδυασμό φυσικά και με το εντελώς επίπεδο πάτωμα. Όλα αυτά βέβαια ήταν επιβεβλημένα μετά από την εντυπωσιακή αύξηση της ισχύος και κατά συνέπεια των επιδόσεων του εξωτικού αμερικανικού σπορ αυτοκινήτου. Αλλαγές φυσικά έγιναν στις αναρτήσεις και τη γεωμετρία τους, στα φρένα, στο κιβώτιο, παντού.

Όπως και να έχει, πάντως, ο μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ο θηριώδης V8, που έχει τις ρίζες του στον big block της GM. Από εκεί και πέρα όμως καμία σχέση. Ο νέος αλουμινένιος V8 έχει εξελιχθεί με τη χρήση εξωτικών υλικών και διαθέτει μπιέλες τιτανίου, σφυρήλατα πιστόνια, έδρανα βαλβίδων εξαγωγής από βηρύλλιο, αλουμινένιο σώμα πεταλούδας, αλουμινένιες κυλινδροκεφαλές σχεδιασμένες από τη Saleen, πατενταρισμένη τρόμπα νερού τοποθετημένη στο πλάι και in house σχεδιασμένο σύστημα λίπανσης με ξηρό κάρτερ.

Αρχιτεκτονικά πάντως είναι παλαιομοδίτικος, αφού διαθέτει μόνο 2 βαλβίδες ανά κύλινδρο, που κινούνται από έναν κεντρικά τοποθετημένο εκκεντροφόρο με τη βοήθεια ωστηρίων. Αυτό όμως δεν εμποδίζει σε τίποτα τον κινητήρα, με τη βοήθεια φυσικά των δύο turbo Garrett GT35R, να αποδίδει 750 ίππους στις 6.300 σ.α.λ. και 96,8 χλγμ. ροπής στις 4.800 σ.α.λ.

Τοποθετημένος στο κέντρο, ο τρομακτικός V8 τροφοδοτείται με αέρα από μια εισαγωγή στην οροφή, ενώ το καύσιμο που φτάνει στα τεράστια μπεκ έρχεται από διπλές ηλεκτρικές τρόμπες βενζίνης. Παράλληλα, η σχέση συμπίεσης μπορεί να έπεσε από το 12:1 της ατμοσφαιρικής έκδοσης στο 11:1, αλλά και πάλι είναι υψηλή. Όπως και να δει κανείς τον κινητήρα, θα διαπιστώσει ότι έχει εξελιχθεί με βάση το αγωνιστικό know how της φίρμας, που προκύπτει από τη συστηματική εμπλοκή της στους αγώνες αντοχής. Η δύναμη του κινητήρα φτάνει στους πίσω τροχούς μέσω ενός νέου εξατάχυτου κιβωτίου, με διπλόδισκο συμπλέκτη και ελεγχόμενο ηλεκτρονικά πίσω διαφορικό.

Καταιγίδα επιδόσεων

Με τόση δύναμη, αλλά και βάρος μόλις 1.340 κιλών (το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά), το Saleen S7 Twin Τurbo επιταχύνει δαιμονισμένα. Καθισμένος στην αγωνιστική θέση οδήγησης, επιλέγεις πρώτη, πατάς με θάρρος το γκάζι και τα πρώτα 100 χλμ./ώρα είναι μόλις 3,3 δευτ. μακριά! Τα πρώτα 160 χλμ./ώρα έρχονται σε 6,2 δευτ. και τα 400 μέτρα σε 10,6 δευτ.

Όπως καταλαβαίνετε, οι τιμές αυτές θα μπορούσαν να ανήκουν σε κορυφαίο αυτοκίνητο dragster. Κι όμως, αφορούν ένα αυτοκίνητο που μπορεί να κινείται εντελώς νόμιμα σε κάθε δρόμο. Τώρα ποιος δρόμος μπορεί να φανεί αρκετός για τις επιταχύνσεις που υπόσχονται τα 1,78 κιλά ανά ίππο, καθώς και για την τελική των 399 χλμ./ώρα, αυτό είναι άλλο θέμα.

Με μήκος 4,774 μέτρα, πλάτος 1,990 και ύψος 1,041 μέτρα, το Saleen μπορεί να καυχιέται ότι κοντράρει στα ίσια την Bugatti Veyron, που κοστίζει σχεδόν τα διπλά λεφτά. Όχι πως το Saleen S7 TT με 555.000 δολάρια είναι φτηνό…

Η ουσία είναι ότι το Saleen δεν στέκεται μόνο στις επικές του επιδόσεις. Βασισμένο στα τερατώδη μετατρόχιά του (1,748 εμπρός και 1,710 μέτρα πίσω), στη φοβερή αεροδυναμική του και τους τεράστιους τροχούς (275/35 R19 εμπρός και 335/30 R20 πίσω), εντυπωσιάζει με τη συμπεριφορά του. Χρειάζεται να το σεβαστείς, και από εκεί και πέρα θα απολαύσεις την κατά 30% περισσότερη πρόσφυση σε σχέση με το παλιό μοντέλο, που οφείλεται και στα νέα αμορτισέρ, αλλά και στα νέα, διπλά ελατήρια.

Το πρώτο στάδιο λειτουργίας τους εξασφαλίζει άνεση σε καθημερινή οδήγηση, ενώ μετά τα 160 χλμ./ώρα, που παράγεται σοβαρή κάθετη δύναμη, μπαίνει στο παιχνίδι και το δεύτερο στάδιο για αυξημένο κράτημα και έλεγχο του αυτοκινήτου. Για καλό και για κακό, πάντως, το Saleen S7 TT είναι εφοδιασμένο με τερατώδη αεριζόμενα δισκόφρενα 15 ιντσών μπροστά και 14 πίσω, με πολυπίστονες δαγκάνες.

Όνειρα γλυκά

Το Saleen S7 TT αποτελεί ένα ακριβό αυτοκίνητο, για πολύ λίγους. Αυτό φαίνεται και στο σπορ εσωτερικό, που είναι φτιαγμένο από εξωτικά υλικά και διαθέτει λεπτομέρειες όπως τα εντυπωσιακά όργανα που μπορούν να σε αποπλανήσουν!

Τα ιδιαίτερα αυτοκίνητα όμως αξίζουν και ιδιαίτερα ακριβά. Εσείς απλά δώστε την επιταγή, ανοίξτε τις πόρτες προς τα πάνω, πατήστε γκάζι και ετοιμαστείτε για απογείωση με προορισμό τη χώρα της οδηγικής απόλαυσης και των επιδόσεων.

Προηγούμενο άρθροGas Gas Pampera 450: Δαμάζει τις χωμάτινες διαδρομές
Επόμενο άρθροDaihatsu μοντέλα. Λίστα με αυτοκίνητα
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας