ΑρχικήΟικονομίαΣε κατάσταση αποσύνθεσης βρέθηκε η Visa για λίγες ώρες

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρέθηκε η Visa για λίγες ώρες

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρέθηκε η Visa για λίγες ώρες.

Tην προηγούμενη Παρασκευή το σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών της Visa τέθηκε εκτός λειτουργίας, ένα πρόβλημα που άφησε σύξυλους χιλιάδες ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη που δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες για να πληρώσουν τα ψώνια τους από τα καταστήματα. ωστόσο η εταιρεία ισχυρίζεται πώς η συγκεκριμένη δυσάρεστη κατάσταση οφείλεται σε σφάλμα το υλικολογισμικού και όχι σε κάποια επίθεση από χάκερς.

Οι καταναλωτές στη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανέφεραν την Παρασκευή ότι οι πληρωμές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθούν και πολλές επιχειρήσεις δήλωσαν ότι δεν θα μπορούσαν να επεξεργαστούν τις συναλλαγές με τη Visa.

Για να καταλάβετε το μέγεθος της δυναμικής που έχει η κάρτα πληρωμών Visa, για κάθε 13 λίρες συναλλαγών που διεξάγονται στη Μεγάλη Βρετανία οι 3 λίρες δαπανώνται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος πληρωμών της Visa.

Η τράπεζα HSBC δήλωσε την Παρασκευή ότι το θέμα επηρέασε όλους τους κλάδους, παρ’ όλα αυτά τα μηχανήματα ATM ήταν τα μόνα που δεν επηρεάστηκαν και λειτουργούσαν απροβλημάτιστα κατά χρονική περίοδο της κρίσης.

Η Telegraph ανέφερε ότι τα σούπερ μάρκετ της Μεγάλης Βρετανίας δεν ήταν σε θέση να επεξεργαστούν τις πληρωμές (την Παρασκευή), αναγκάζοντας τους πελάτες να αφήσουν τα καροτσάκια με τα ψώνια τους στην άκρη. Αρκετός κόσμος περιγράφοντας την αρνητική κατάσταση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης twitter και facebook, τόνισαν πως η όλη κατάσταση έμοιαζε με χάος.

Αξίζει να σημειωθεί πως και η Ελλάδα επηρεάστηκε από αυτό το πανδαιμόνιο αλλά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ήταν σε πολύ μικρό βαθμό, που ουσιαστικά δεν το καταλαβες σχεδόν κανένας, πλην ελαχίστων περιπτώσεων.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία οι υπηρεσίες της έχουν την δυνατότητα να επεξεργαστούν μέχρι και 65.000 πληρωμές ανά δευτερόλεπτο, που σημαίνει πως αυτό το όριο δεν είναι εύκολο να καταρριφθεί, ακόμα και σε εποχές με μεγάλη αγοραστική κίνηση, όπως η εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166