ΑρχικήHow toΠως να προσελκύσετε τουρίστες στην περιοχή σας. 15 Συμβουλές

Πως να προσελκύσετε τουρίστες στην περιοχή σας. 15 Συμβουλές

Πως να προσελκύσετε τουρίστες στην περιοχή σας. 15 Συμβουλές.

Ψάχνετε τρόπους για να προσελκύσετε νέους επισκέπτες στην πόλη, το χωριό και την περιοχή σας; Στην τρέχουσα ψηφιακή εποχή που διανύουμε, το διαδίκτυο θεωρείται ένα πολύτιμο εργαλείο για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η ανάπτυξη ενός σχεδίου μάρκετινγκ και η χρήση εργαλείων που προσφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) και άλλων διαφημιστικών μεθοδολογιών μπορούν να συμβάλουν ούτως ώστε να ωφεληθεί το σύνολο της περιοχής, Και κατά συνέπεια να υπάρξει τοπική ανάπτυξη ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας.

Πίνακας περιεχομένων

Δημιουργία σχεδίου μάρκετινγκ για να προσελκύσετε τουρίστες στην περιοχή σας

Εξετάστε τι κάνει την πόλη σας μοναδική

Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να δημιουργηθεί μια λίστα με όλες τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα που υπάρχουν σήμερα στην πόλη σας. Συχνά, οι τουρίστες ενδιαφέρονται για έναν συνδυασμό πραγμάτων που θα τους καθηλώσει στην περιοχή.

Συνήθως το πρώτο πράγμα θα κάνουν οι εν δυνάμει τουρίστες είναι να αναζητήσουν στο διαδίκτυο πληροφορίες για το μέρος σας, για παράδειγμα: αναρρίχηση σε βράχους, ορειβασία, αν είναι παραθαλάσσια περιοχή για να αράξουν στην παραλία, και ούτω καθεξής.

 • Επικεντρωθείτε σε δραστηριότητες ή αξιοθέατα που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού. Ακόμη και μια μικρή ή περίεργη έλξη θα μπορούσε να προσελκύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο και όχι μόνο από τις γύρω χώρες. Ρωτήστε τον εαυτό σας: Τι κάνει την πόλη να αξίζει ένα ιδιαίτερο ταξίδι από κάπου μακριά; Τι προσφέρεται σε ένα τουρίστα που δεν μπορεί να το βρει πουθενά αλλού;
 • Εργαστείτε με μια επιτροπή σχεδιασμού που εξειδικεύεται στον τουρισμό και περιορίστε την εστίασή σας στα τρία κορυφαία πράγματα που μπορεί να προσφέρει η πόλη σας. Όσο πιο συγκεκριμένοι μπορείτε να είστε (αποφεύγοντας τις γενικολογίες), τόσο πιο πιθανό θα είναι η πόλη σας να ενδιαφέρει το ευρύ κοινό.

Διεξάγετε έρευνα για να μάθετε τις απόψεις των μελών της κοινότητας σας

Μια έρευνα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στον προγραμματισμό του τουρισμού, καθώς σας θα σας βοηθήσει να συλλέξετε πληροφορίες για την πόλη σας και εξασφαλίζετε ότι η κοινότητα θα συμφωνήσει με ποιο τρόπο θα διεξαχθεί το μάρκετινγκ της πόλης σας. χωρίς να προσβάλουν κάποιον ή να υποβαθμίζουν την περιοχή της κοινότητας σας. Μην ξεχνάτε πως ορισμένοι κάτοικοι ενδέχεται να προσβληθούν από μία πρωτοποριακή ενέργεια προώθησης της περιοχής σας, ο κόσμος είναι παράξενος και στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να δημιουργηθούν διαμαρτυρίες ενάντια σε αυτό το σχέδιο που σκοπεύετε να εφαρμόσετε.

Προτείνονται οι συνεντεύξεις πρόσωπο με πρόσωπο ή τηλεφωνικές έρευνες. Κάντε ερωτήσεις όπως:

 • Τι νομίζετε ότι προσελκύει έναν επισκέπτη στην περιοχή μας;
 • Ποιο είδος επισκέπτη πιστεύετε πως μπορούμε να τραβήξουμε στην τοποθεσία μας;
 • Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την εμπειρία του επισκέπτη;

Κάντε έρευνα ρωτώντας τους επισκέπτες της πόλης σας

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε συνεντεύξεις πρόσωπο με πρόσωπο στο τοπικό εμπορικό κέντρο. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τους επισκέπτες να εγγραφούν σε μια λίστα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) και να σας στείλουν την άποψή τους μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Κάντε τουε ερωτήσεις όπως:

 • Σε ποια περιοχή της πόλης μένετε;
 • Τι ήταν αυτό που σας προσέλκυσε στην περιοχή μας;
 • Από που μάθατε για τα τουριστικά μας αξιοθέατα;
 • Τι είδους επιχειρήσεις ή εγκαταστάσεις χρησιμοποιήσατε;
 • Τι είδους καταλύματα ή υπηρεσίες χρειάζεστε;

Η αναζήτηση στοιχείων και πληροφοριών από τους τουρίστες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πόλη σας ή από εκείνους που ήταν το προηγούμενο διάστημα είναι ένας καλός τρόπος να προσδιοριστεί πώς θα εξυπηρετούνται καλύτερα οι μελλοντικοί τουρίστες.

Δημιουργήστε ένα πλάνο εφαρμογής του σχεδίου μάρκετινγκ

Ένας καλός τρόπος για να γίνει αυτό είναι να καθοριστούν τα τμήματα των στόχων. Ορίστε περιοχές της αγοράς που προσελκύουν τους περισσότερους επισκέπτες, όπως ένα πολύ γνωστό μονοπάτι πεζοπορίας στο βουνό, κάποια ωραία παραλία, ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο ή ένα μουσείο. Στη συνέχεια, διαιρέστε αυτές τις περιοχές σε κατηγορίες ταξιδιού και καθορίστε την πελατεία που θα προσελκύσει η κοινότητα σας.

Δημιουργήστε ένα γράφημα κατανεμημένο σε κατηγορίες όπως:

 • Χωρίστε την γεωγραφική σας περιοχή σε πολλά κομμάτια, όπως ένα τμήμα για ημερήσιες εκδρομές, διανυκτερεύσεις κλπ, εμπλουτισμένο με πολλών ειδών δραστηριοτήτων.
 • Εξωτερικές δραστηριότητες αναψυχής, όπως κάμπινγκ, πεζοπορία, ψάρεμα και πικ-νικ.
 • Διασκέδαση, όπως ιστορικοί χώροι, εκθέσεις. φεστιβάλ, ψώνια και δείπνο.
 • Άλλοι ταξιδιωτικοί προορισμοί, όπως επαγγελματικά ταξίδια και οικογενειακές επισκέψεις.

Δημιουργήστε ένα μοναδικό σύνθημα που θα ταυτίζεται με την πόλη σας.

Εάν βρείτε ένα σύνθημα, αλλά που το χρησιμοποιεί κάποια άλλη περιοχή αφαιρώντας το όνομα εκείνης και βάζοντας το δικό σας, τότε θα επρόκειτο για κοροϊδία και εξαπάτηση του κόσμου και προφανώς δεν θα είναι κάποιο νάρκωση. Αποφύγετε κοινές λέξεις κλειδιά όπως “εξερευνήστε” “ανακαλύψτε” “το κέντρο όλων” “κάτι για τον καθένα” “το καλύτερα φυλαγμένο μυστικό” κ.λπ.

Σκεφτείτε τα επιτυχημένα συνθήματα, όπως εκείνο που έχει το Λας Βέγκας «Ότι συμβαίνει εδώ, μένει εδώ», «Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ» της Νέας Υόρκης ή «Καρδιά της Νέας Δύσης» που χρησιμοποιεί Κάλγκαρι. Λειτουργούν σωστά επειδή είναι μοναδικά και αποφεύγουν τουε γενικούς όρους ή φράσεις.

Κάντε το σχέδιο σας πράξη

Αυτός θα είναι ο κατάλογος που θα εφαρμόσει το σχέδιο στις πραγματικές συνθήκες. Θα πρέπει να περιλαμβάνει:

 • Μια γενική σύσταση της επιτροπής προγραμματισμού του τουρισμού, συμπεριλαμβανομένου του προτεινόμενου σλόγκαν.
 • Ο προϋπολογισμός του σχεδίου για το μάρκετινγκ, συμπεριλαμβανομένου του κόστους όλων των διαφημιστικών υλικών.
 • Από πού θα βρεθεί η πηγή κεφαλαίων για να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο μάρκετινγκ.
 • Ποια άτομα θα ηγηθούν της προσπάθειας και ποιοι θα είναι οι βοηθοί.
 • Ένα χρονοδιάγραμμα για την έναρξη και την ολοκλήρωση του σχεδίου μάρκετινγκ.

Δημιουργήστε διαφημιστικό υλικό.

Αυτά μπορεί να είναι διαφημιστικά μπλουζάκια, καπέλα, αυτοκόλλητα και σημαίες με το σύνθημα της πόλης σας. Πηγαίνετε σε ένα τοπικό σχεδιαστή για να δημιουργήσετε το διαφημιστικό υλικό που θα ξεχωρίζει και δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο.

Πουλήστε αυτά τα διαφημιστικά υλικά στα τοπικά καταστήματα με είδη δώρων που βρίσκονται κοντά σε δημοφιλή αξιοθέατα.

Δημιουργήστε ραδιοφωνικά spot και τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για την προώθηση της πόλης είναι η δημιουργία ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών διαφημίσεων, με επίκεντρο το σύνθημα για την πόλη και τα σημεία που συζητούνται στο σχέδιο μάρκετινγκ.

Δημιουργήστε έναν τουριστικό χάρτη για την περιοχή σας με όλα τα ενδιαφέροντα σημεία.

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να προωθηθεί η πόλη είναι να δημιουργηθεί ένας λεπτομερής χάρτης για τους τουρίστες και να τοποθετηθούν σε τοπικά εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και μπαρ.

Ο χάρτης μπορεί να περιλαμβάνει μια σύντομη περιγραφή των βασικών αξιοθέατων και τοποθεσιών, καθώς και δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν οι τουρίστες σε αυτές τις τοποθεσίες.

Κάνετε ένα διαγωνισμό για μία δωρεάν διαμονή

Για να τραβήξετε την προσοχή των υποψηφίων επισκεπτών, δώστε τους ένα δωρεάν κίνητρο για να εξερευνήσουν την πόλη. Δημιουργήστε για παράδειγμα το κυνήγι του θησαυρού γύρω από την πόλη και προσφέρετε ένα βραβείο στους νικητές. Προσφέρετε μια δωρεάν διαμονή σε ένα δημοφιλές αξιοθέατο για τους επισκέπτες που θα κερδίσουν τον διαγωνισμό.

Δημιουργήστε μία τουριστική ιστοσελίδα για την πόλη σας

Εάν η πόλη σας δεν διαθέτει ήδη μια ιστοσελίδα, δημιουργήστε μια με σοβαρότητα για να αναδεικνύει τα μεγαλεία σας,κ αι μάλιστα απαιτείται να είναι πρωτότυπο. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε υψηλής ποιότητας εικόνες και γραφικά για τις τοποθεσίες σας, ώστε να φαίνεται επαγγελματική και ελκυστική.

Ένας καλός τρόπος για να έχετε περισσότερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπο είναι να δημιουργήσετε ένα τμήμα ιστολογίου εντός της ιστοσελίδας και να βεβαιωθείτε ότι ενημερώνεται τακτικά. Διεξάγετε συνεντεύξεις με τους ντόπιους και δημοσιεύστε τις συνεντεύξεις στο ιστολόγιο σας ή κάντε μια ανάρτηση για τις καλύτερες δραστηριότητες στην πόλη με βάση την εποχή.

Δημιουργήστε μια σελίδα στο Facebook και δημοσιεύστε κάτι καθημερινά

Η δημιουργία μιας σελίδας στο Facebook γίνεται με ιδιαίτερα εύκολο τρόπο και χωρίς πολλές διαδικασίες και σας επιτρέπει να κάνετε πιστούς φίλους για την περιοχή σας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η δημοσίευση μιας νέας εικόνας της πόλης ή λίγες λέξεις για μια επερχόμενη εκδήλωση θα διασφαλίσει επίσης ότι οι φίλοι σας θα τις παρατηρήσουν στην αρχική του σελίδα στο Facebook εκεί που εμφανίζονται οι ενημερώσεις των φίλων τους.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό Twitter και Instagram

Προωθήστε την πόλη και σε άλλες πλατφόρμες Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (social media), όπως το Twitter και το Instagram. Δημοσιεύστε τακτικά περιεχόμενο και ακολουθήστε τους χρήστες που έχουν πολλούς ακόλουθους και άτομα υψηλού προφίλ που είναι σπουδαία πρόσωπα, όπως δημοσιότητες.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα hashtag που χρησιμοποιεί το σύνθημα της πόλη σας και θα το βάζετε πάντα στο τέλος κάθε δημοσίευσης σε κάποιο tweet ή σε ανάρτηση στο instagram. Αυτό θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε αν η πόλη είναι δημοφιλής μεταξύ των χρηστών και να βελτιώσετε τις αναρτήσεις σας για να τραβήξετε μεγαλύτερη προσοχή σε αυτές τις πλατφόρμες.

Φτιάξτε ένα κανάλι στο YouTube

Αναμφισβήτητα το Youtube θεωρείται ένας πολύ καλός τρόπος για την προώθηση της πόλης σας και την προσέλκυση περισσότερων τουριστών. Διατηρήστε το κανάλι σε επαγγελματικό ύφος, αποφεύγοντας τις ερασιτεχνικές ενέργειες, και χρησιμοποιήστε εύχρηστους όρους στους τίτλους των βίντεο, όπως το όνομα της πόλης και η δραστηριότητα ή το συμβάν στο βίντεο.

Κατασκευάστε μία εφαρμογή για να προωθήσετε τις εκδηλώσεις και τα αξιοθέατα σας.

Προσλάβετε έναν προγραμματιστή για να δημιουργήσετε μια εφαρμογή για smartphone, ούτως ώστε να προωθήσετε τοπικά συμβάντα μέσω της εφαρμογής. Η εφαρμογή μπορεί να προγραμματιστεί για να παρουσιάσει ξενοδοχεία, εστιατόρια, ψώνια και εκδηλώσεις, καθώς και άλλες σημαντικές πληροφορίες για τον τουρισμό όπως οδηγίες, την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται το κέντρο των πληροφοριών, τους δημόσιους χώρους ανάπαυσης και αναψυχής και διάφορες μοναδικές προτάσεις που θα τους κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166