Στο Σαν Τροπέ δεν οδηγούν, πιλοτάρουν!

Στο Σαν Τροπέ δεν οδηγούν, πιλοτάρουν!

Βρίσκεται στη γαλλική Ριβιέρα και πρόκειται για έναν από τους πλέον προσφιλείς τόπους διακοπών και αναψυχής της ελίτ του Χόλιγουντ και όχι μόνο. Ο λόγος για το μαγευτικό Σαν Τροπέ, το οποίο όμως έχει απηυδήσει από την συνήθεια πολλών διασημοτήτων να μεταβαίνουν από τις εξοχικές τους βίλες στην παραλία με…ελικόπτερο, για να αποφύγουν τους ανεπιθύμητους παπαράτσι και την κίνηση.

Οι κάτοικοι παραπονιούνται για το καθημερινό και ενοχλητικό βουητό των ελικοπτέρων που προσγειώνονται και απογειώνονται με φρενήρεις ρυθμούς και τα οποία για ορισμένους έχουν πλέον αντικαταστήσει ακόμη και το αυτοκίνητο.

Κάνουν λόγο για ένα θορυβώδες, βάρβαρο και επικίνδυνο είδος μεταφορικού μέσου το οποίο μάλιστα αντιλαμβάνονται ως αγγλοσαξονικό σε τέτοιο βαθμό που θεωρούν ότι αλλοιώνει το γαλλικό προφίλ της περιοχής, και αντιπροτείνουν μετακίνηση με αυτοκίνητο ή μηχανάκι.

Χαρακτηριστικά, κατά το διάστημα Ιούνιος- Αύγουστος 2019 εκτιμάται ότι έγιναν περίπου 5.000 προσγειώσεις και απογειώσεις στο Σαν Τροπέ.

Οι κάτοικοι, λοιπόν, προσπαθούν να επιβάλλουν πλήρη απαγόρευση της χρήσης ελικοπτέρων. Επικεφαλής της αντίδρασης είναι οι εύποροι κάτοικοι του Σαν Τροπέ, οι οποίοι μάλιστα κατάφεραν να κλείσουν ένα αρκετά πολυσύχναστο ελικοδρόμιο.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι το θέμα της ασφάλειας, καθώς τα ελικόπτερα πετούν πολύ χαμηλά στις μαρίνες και ενδέχεται να συμβεί κάποιο απρόοπτο ατύχημα με ανυπολόγιστες ζημιές, και εννοούμε πάντα την απώλεια ανθρώπινων ψυχών.

Αρκετοί Γάλλοι αντιλαμβάνονται τη συνήθεια αυτή ως σύμπτωμα ενός κραυγαλέου αγγλοσαξονικού καπιταλισμού, ο οποίος αναστατώνει τους ήρεμους ρυθμούς ζωής του Σαν Τροπέ και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το μη υλιστικό προφίλ για το οποίο υπερηφανεύεται η περιοχή.

Βέβαια μία ελληνική παροιμία λέει «το χρήμα και ο βήχας δεν κρύβονται» και προφανώς όταν διαθέτεις άπειρο πλούτο, ως κοινός θνητός θέλεις να τον προβάλλεις με κάθε τρόπο για να καταπλήξεις τα πλήθη. Άλλωστε τα ίδια συμβαίνουν και στη χώρα μας, απλά με την οικονομική κρίση αυτό το φαινόμενο έχει αρχίσει να φθίνει σε σχέση με το παρελθόν που υπήρχε απέραντη ευμάρεια στην Ελληνική επικράτεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας