Τα Chatbots της Citibank ίσως φέρουν μια νέα εποχή στη κινητή τραπεζική

Τα Chatbots της Citibank ίσως φέρουν μια νέα εποχή στη κινητή τραπεζική

Τα Chatbots της Citibank ίσως φέρουν μια νέα εποχή στη κινητή τραπεζική.

Η Citibank ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για την ανάπτυξη του Messenger chatbot στο Χονγκ Κονγκ μέχρι τα τέλη του 2018. Η γνωστή τράπεζα επέλεξε το περασμένο έτος τη Σιγκαπούρη ως την πρώτη αγορά που θα βάλει σε λειτουργία bot, και τώρα επεκτείνει την υπηρεσία της και στο Χονγκ Κονγκ, δίνοντας εύκολη πρόσβαση σε εκατομμύρια χρήστες του Facebook να κάνουν χρήση αυτού του ιδιαίτερου προνομίου φέρνοντας μία νέα εποχή στην κινητή τραπεζική.

Τα chatbots της Citibank χρησιμοποιούν την επεξεργασία της φυσικής γλώσσας (αγγλικά: natural language processing ) για να βοηθήσει τους πελάτες να διαχειρίζονται τους λογαριασμούς τους μέσω του Facebook. Ενώ υπάρχουν πολλά τραπεζικά bots στην αγορά, αρκετοί εμπειρογνώμονες του είδους αναφέρουν ότι η Citibank θα φέρει το πρώτο chatbot που ενσωματώνει το Facebook Messenger, επιτρέποντας στους πελάτες να έχουν πρόσβαση στα οικονομικά τους αρχεία με ιδιαίτερη απλή διαδικασία, ενδεχομένως να διεξάγουν και συναλλαγές στο μέλλον.

Αν και υπάρχουν κάποιες αντιρρήσεις για τα bots που συνεργάζονται με τον τραπεζικό τομέα, η ιδέα της κινητής τραπεζικής σε μια πλατφόρμα συζητήσεων όπως το Facebook θεωρείται κάτι συναρπαστικό, αφού παρέχει αυξημένη προσβασιμότητα που θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τα δρώμενα του κλάδου, κάνοντας στροφή 180 μοιρών.

Οι τρέχουσες επιλογές – όπως οι εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας και τα bots – επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν ένα πιο εύχρηστο περιβάλλον στην κινητή τραπεζική, ωστόσο το Messenger chatbot καταστεί τις υπηρεσίες ακόμα πιο λειτουργικές, όπου οι χρήστες είναι πιθανό να είναι ήδη εξοικειωμένοι με το σύστημα, επιτρέποντας να ελέγχουν τακτικά τα στοιχεία τους χωρίς περαιτέρω διαδικασίες.

Είναι γεγονός πως αυτήν τη στιγμή έχει δημιουργηθεί αρκετός θόρυβος για τα Chatbots της Citibank, αλλά το συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δεν είναι το μόνο που προέβη σε αυτό το τολμηρό βήμα που σχετίζεται με την παροχή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών μέσω του Messenger. Άλλα αξιοσημείωτα ονόματα στο χώρο περιλαμβάνουν την Wells Fargo και την American Express. Αυτές οι δύο εταιρείες επίσης έχουν κάνει κίνηση να επεκτείνουν τις υπηρεσίες της κινητής τραπεζικής στο Facebook χρησιμοποιώντας το Messenger bots με διαφορετικές δυνατότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας