ΑρχικήΔιαδίκτυοΤα εύκολα κείμενα: Όταν οι λέξεις κυλάνε από μόνες τους

Τα εύκολα κείμενα: Όταν οι λέξεις κυλάνε από μόνες τους

Άρθρο της Μαρίας Τρικαλινού.

Αραχνιάσαμε εδώ μέσα και καμιά τύψη δεν έχουμε γι’ αυτό. Και τώρα μη φανταστείτε πως θα πάρω το ξεσκονόπανο και θα αρχίσω να καθαρίζω, κάνει πολύ ζέστη και όπως συνηθίζω να λέω τελευταία, καλοκαίρι και blogging δεν συμβαδίζουν.

Αλλά μου ήρθε ξαφνικά μια διάθεση να γράψω σχετικά με τα εύκολα κείμενα. Κι ένα από τα εύκολα κείμενα είναι κι αυτό φυσικά αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να κάτσω να το γράψω. Τι εννοώ όμως όταν μιλάω για εύκολα κείμενα;

Εύκολα κείμενα είναι αυτά που οι λέξεις κυλάνε από μόνες τους και σχηματίζουν δημοσιεύσεις που σπαταλούν ελάχιστα λεπτά από τη ζωή σου. Σχεδόν δεν σκέφτεσαι όταν τα γράφεις, γράφεις αυτόματα και τα δάχτυλα σου χορεύουν πάνω στο πληκτρολόγιο.

Αυτά τα κείμενα είναι τα πιο ακίνδυνα συνήθως γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να αντιγράψεις κάτι ή κάποιον, δε χρειάζεσαι πηγές, ούτε και να κάτσεις να διαβάσεις 45 κείμενα σχετικά με το θέμα για να μη φανείς άσχετος. Το θέμα υπάρχει μέσα στο μυαλό σου άλλωστε και κυλά σαν ποτάμι.

Κατά ένα μαγικό τρόπο όμως, συνήθως είναι και τα καλύτερα κείμενα που έχεις γράψει ever. Ίσως να οφείλεται στον αυθορμητισμό που διαθέτουν συνήθως αυτά τα κείμενα, ίσως πάλι να έχει να κάνει με το φρέσκο της υπόθεσης. Δεν είναι το ίδιο πράγμα άλλωστε να τρως φρέσκα καλαμαράκια από τα να τρως κατεψυγμένα καλαμαράκια πολλών μηνών, έτσι δεν είναι;

Τώρα φυσικά μπορούν αρκετοί να με ρωτήσουν πόσο χρήσιμα είναι αυτά τα εύκολα κείμενα. Έχει αλήθεια τόσο μεγάλη σημασία; Μήπως όλα όσα κάνετε στη ζωή σας έχουν ως γνώμονα το χρήσιμο της υπόθεσης; Μη μου πείτε ναι, δε θα σας πιστέψω.

Με την ίδια λογική λοιπόν τα εύκολα κείμενα μπορεί να είναι χρήσιμα για ένα σύνολο ατόμων που πιθανότατα θα μπουν σε μια διαδικασία σκέψης και θα μεταφέρουν το θέμα σας στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του δικού τους μυαλού για να τα επεξεργαστούν και να τα εμπλουτίσουν με τις δικές τους σκέψεις και εμπειρίες ή να είναι τελείως άχρηστα για ένα άλλο σύνολο ατόμων που θα τα θεωρήσει σκουπίδια που γεμίζουν το ίντερνετ.

Μην υποτιμάτε τα εύκολα κείμενα και μη τα φοβάστε γιατί είναι συνήθως τα πιο ειλικρινή και αυθόρμητα κείμενα που γράφετε και πάνω από όλα, είναι μοναδικά στο είδος τους και δεν καταναλώνουν το χρόνο σας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166