ΑρχικήSmartphonesΤα ηλεκτρομαγνητικά κύματα των κινητών βλάπτουν τη γονιμότητα

Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα των κινητών βλάπτουν τη γονιμότητα

Φθορά και δυσλειτουργίες στο σπέρμα προκαλούν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα των κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με Ούγγρους επιστήμονες

Την αύξηση του ρυθμού φθοράς του σπέρματος από τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα των κινητών τηλεφώνων, επισημαίνει έρευνα Ούγγρων επιστημόνων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο βαθμός φθοράς του σπέρματος αυξάνεται κατά 30% και οι επιστήμονες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για τους άνδρες, που συνηθίζουν να βάζουν το κινητό στην τσέπη τους.

Ωστόσο, άλλοι ερευνητές υποστηρίζουν, πως η μελέτη αυτή δεν λαμβάνει υπόψη της σημαντικούς παράγοντες, όπως οι διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων και η ηλικία τους. Αξίζει να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη έρευνα συμμετείχαν 200 άνδρες.

Φθορά και δυσλειτουργίες στο σπέρμα

Η ουγγρική έρευνα είναι η πρώτη που μελετά την επίδραση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στο σπέρμα και τη γονιμότητα των ανδρών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, οι άνδρες που είχαν το κινητό τους σε κατάσταση αναμονής όλη την ημέρα είχαν ποσότητα σπέρματος ελαττωμένη κατά ένα τρίτο, σε σχέση με όσους κλείνουν το κινητό τους κάποιο διάστημα της ημέρας. Παράλληλα, σε αυτή τη μικρότερη ποσότητα σπέρματος τα σπερματοζωάρια “κολυμπούσαν” ακανόνιστα, μειώνοντας τις πιθανότητες για επιτυχημένη γονιμοποίηση του ωαρίου.

Όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες, τα συμπεράσματά τους καταδεικνύουν την αρνητική επίδραση των κινητών τηλεφώνων στο σπέρμα και την ανδρική γονιμότητα. Ωστόσο, άλλοι ερευνητές υποστηρίζουν, πως η ουγγρική μελέτη δεν λαμβάνει υπόψη της σημαντικούς παράγοντες, όπως η ηλικία και οι καθημερινές συνήθειες των ανδρών.

Ο καθηγητής Χανς Έβερς, πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για την Ανθρώπινη Αναπαραγωγή και την εμβρυολογία δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι η έρευνα δεν λαμβάνει υπόψη της χρήσιμα στοιχεία, όπως η ηλικία, το άγχος και η κοινωνική τάξη, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά.

Επίσης ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι πως σε γενικές γραμμές η εκπεμπόμενη ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων επηρεάζει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να έχουμε διαρκώς τη συσκευή δίπλα μας, τουλάχιστον όσο είναι εφικτό.

Διάβασε ακόμη: Εκπεμπόμενη ακτινοβολία συσκευών. Τι είναι SAR;

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166