Τα κέρδη της Airbus μειώθηκαν κατά 30%, μετά από καθυστερήσεις στην παράδοση

Τα κέρδη της Airbus μειώθηκαν κατά 30%, μετά από καθυστερήσεις στην παράδοση

Τα κέρδη της Airbus μειώθηκαν κατά 30%, μετά από καθυστερήσεις στην παράδοση.

Η Airbus σημείωσε πτώση των κερδών της κατά 30% το πρώτο τρίμηνο του 2018, λόγω καθυστερήσεων στην παράδοση των κινητήρων A320neo, αλλά εξακολουθεί να σχεδιάζει να προμηθεύσει 800 αεροσκάφη φέτος, ανέφερε η εταιρεία την Παρασκευή.

Το καθαρό εισόδημά της μειώθηκε στα 283 εκατομμύρια ευρώ (342 εκατομμύρια δολάρια) από 409 εκατομμύρια ευρώ για την ίδια περίοδο πέρυσι.

«Η απόδοση του πρώτου τριμήνου αντανακλά την έλλειψη κινητήρων A320neo», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus, Tom Enders, σε δήλωσή του.

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση για όλους, αλλά με βάση την εμπιστοσύνη που εκφράζουν οι κατασκευαστές κινητήρων και την ικανότητά τους να εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις μας, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τις προοπτικές μας για ένα καλύτερο έτος», πρόσθεσε ο Tom Enders.

«Ωστόσο το αισιόδοξο κομμάτι της υπόθεσης είναι πως πρέπει να διανύσουμε ένα μαραθώνιο φέτος έτσι ώστε να φτάσουμε στο στόχο των περίπου 800 παραδόσεων που αφορούν τα εμπορικά αεροσκάφη» σημείωσε ο Tom Enders.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Airbus ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει την παραγωγή των αεροσκαφών A320 της, παρά τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού της.

Το A320neo είναι μια πιο αποδοτική έκδοση του αεροσκάφους A320 της εταιρείας Airbus με καλύτερες πωλήσεις.

Τα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με μια νέα γενιά κινητήρων και έχουν αεροδυναμικές τροποποιήσεις που επιτρέπουν στις αεροπορικές εταιρείες να εξοικονομήσουν 15% στα καύσιμα, γεγονός που αποτελεί σημαντικό λειτουργικό κόστος.

Τα αεροσκάφη Airbus μεσαίου βεληνεκούς έχουν προσελκύσει χιλιάδες παραγγελίες, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες επιδιώκουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές και στο μέλλον.

Περίπου 181 αεροσκάφη A320neo παραδόθηκαν το 2017, από 68 κατά τη διάρκεια του 2016.

Η Airbus πρόσφατα έχει χτυπηθεί ανελέητα εξαιτίας διαφόρων ερευνών για τη διαφθορά στη Βρετανία και τη Γαλλία, και σε μικρότερο βαθμό στη Γερμανία και την Αυστρία, ωστόσο η εταιρεία παραμένει μια από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις της Ευρώπης.

Τον Μάρτιο, ανακοίνωσε σχέδια για την περικοπή περίπου 3.700 θέσεων εργασίας στα προγράμματα κατασκευής αεροπλάνου τύπου A380 και A400M.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας