Τιμωρήθηκε η Tesla για παραβίαση του νόμου περί επικίνδυνων αποβλήτων στο εργοστάσιο της

Τιμωρήθηκε η Tesla για παραβίαση του νόμου περί επικίνδυνων αποβλήτων στο εργοστάσιο της

Η εταιρεία θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 31.000 δολαρίων και θα αγοράσει εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης αξίας 55.000 δολαρίων για την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla κατέληξε τελικά σε συμφωνία με την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) των ΗΠΑ σχετικά με παραβιάσεις επικίνδυνων αποβλήτων που ανακαλύφθηκαν στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Φρέμοντ της Καλιφόρνια. Η Tesla συμφώνησε να καταβάλει χρηματικό πρόστιμο ύψους 31.000 δολαρίων και παράλληλα υποχρεώθηκε να αγοράσει εξοπλισμό αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης ύψους 55.000 δολαρίων για την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία.

Το 2017, η Tesla για ένα ανεξήγητο λόγο συγκέντρωνε επικίνδυνα απόβλητα στο εργοστάσιο της, χωρίς να λάβει την απαιτούμενη άδεια από τις τοπικές αρχές (η άδεια επιτρέπει στην εταιρεία να κρατάει ως και 90 μέρες τα επικίνδυνα απόβλητα στο χώρο της, ακολουθώντας πάντα τους κανόνες ασφαλείας για να μην βλάψει το περιβάλλον, τους ανθρώπους και τους εργαζόμενους που βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή).

Η EPA διαπίστωσε αυτές τις παραβιάσεις κατά τη διάρκεια δύο “αιφνιδιαστικών ελέγχων” που διεξήχθησαν στο εργοστάσιο Φρέμοντ της Tesla το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2017.

Γα εκείνους που δεν γνωρίζουν, σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό τα εργοστάσια που παράγουν επικίνδυνα και τοξικά είναι υποχρεωμένα να τα μεταφέρουν οι ίδιοι τους στον τόπο υγειονομικής ταφής, και όχι η πολιτεία, κάτι που συμβαίνει σχεδόν στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Εν τούτοις το πρόβλημα με αυτήν την υπόθεση εντοπίζεται στο γεγονός πως η διαδικασία μεταφοράς των αποβλήτων είναι αρκετά κοστοβόρα, και προφανώς οι εταιρείες για να μειώσουν το κόστος, ελαττώνουν τη συχνότητα των δρομολογίων, κρατώντας παραπάνω καιρό τα τοξικά απόβλητα στο χώρο τους.

Όμως όταν για παράδειγμα ορισμένα βαρέλια που περιέχουν τοξικές ουσίες δεν είναι κλεισμένα, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Tesla, τότε έχει ως αποτέλεσμα όλες αυτές οι χημικές ουσίες να απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα, με αρνητικό αποτέλεσμα να τα εισπνέουν οι ανυποψίαστοι άνθρωποι που κατοικούν στην εκάστοτε περιοχή.

Σε γενικές γραμμές τέτοιου είδους παραβάσεις είναι σχετικά συχνές στα περισσότερα εργοστάσια ανά την υφήλιο, ακόμη και στις αναπτυγμένες χώρες, και φυσικά αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που στις περιοχές των εργοστασίων οι άνθρωποι εμφανίζουν καρκίνο με μεγαλύτερη συχνότητα εν αντιθέσει με περιοχές που δεν υπάρχουν εργοστάσια.

Βέβαια από την άλλη πλευρά τα εργοστάσια δυστυχώς είναι αναγκαίο κακό για όλες τις χώρες, διότι αυξάνουν τον οικονομικό προϋπολογισμό του κράτους, και κατ’ επέκταση γιατί δίνουν δουλειά σε αρκετό άνεργο κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικές θερμαινόμενες κουβέρτες, προφυλάξεις και οδηγίες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας