ΑρχικήΕιδήσειςΤο αφεντικό του Amazon, Τζεφ Μπέζος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο...

Το αφεντικό του Amazon, Τζεφ Μπέζος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με 112 δισ. δολάρια

Το αφεντικό του Amazon, Τζεφ Μπέζος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με 112 δισ. δολάρια.

Με την πάροδο των ετών, ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς να ανεβοκατεβαίνει μεταξύ της δεύτερης και της πρώτης θέσης στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το έγκυρο περιοδικό forbes.

Ωστόσο το 2018, είναι τελικά η χρονιά που εκθρόνισε οριστικά από το θρόνο του το μεγιστάνα του πλούτου, τον Μπιλ Γκέιτς. Πλέον ο νέος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι ο αρχηγός του Amazon, ο Τζεφ Μπέζος , ο οποίος οδηγεί τη λίστα των υπέρ – πλουσίων ανθρώπων στον πλανήτη που ζούμε, με καθαρή αξία 112 δισεκατομμύρια δολάρια. Δηλαδή η συνολική περιουσία του είναι περίπου 22 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο από το δεύτερο πλουσιότερο πρόσωπο, ο οποίος είναι ο Μπιλ Γκέιτς με καθαρή αξία 90 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ενώ η λίστα των Forbes είναι γεμάτη από ανθρώπους που κληρονόμησαν χρήματα από τους γονείς τους, και κατά συνέπεια βρέθηκαν να είναι ζάμπλουτοι χωρίς να κοπιάσουν, το σημαντικότερο στοιχείο που δεν υπήρχε τις προηγούμενες δεκαετίες είναι ότι την τελευταία δεκαετία ο τομέας της τεχνολογία και οι τηλεπικοινωνίες ανέδειξαν πολλούς αυτοδημιούργητους δισεκατομμυριούχους, το οποίο είναι κάτι που θα αλλάξει ριζικά τον χάρτη της παγκόσμιας οικονομίας, αφού πλέον δεν αρκεί να έχεις μόνο λεφτά, αλλά να τα αξιοποιήσει κιόλας.

Στη λίστα των πλουσιότερων πλουσίων κυριαρχούν οι ηγέτες της Silicon Valley και οι επιχειρηματίες της τεχνολογίας που σημαίνει ότι σε αυτή την περιοχή των ΗΠΑ γίνεται σωστή δουλειά, έχοντας σαν θετικό αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται τα κέρδη τους.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως ο Mark Zuckerberg, ο CEO του Facebook κατέχει την 5η θέση με περιουσία αξίας 71 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η περυσινή του καθαρή αξία ήταν 56 δισεκατομμύρια δολάρια και είχε καταταχθεί πάλι στην ίδια θέση. Ο Zuckerberg πώλησε μετοχές ύψους 357 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο μήνα, λέγοντας επίσης ότι θα πωλήσει εκ νέου 35-75 εκατομμύρια μετοχές κατά τους επόμενους 18 μήνες για να στηρίξει τα επιχειρηματικά σχέδια της πλατφόρμας του.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ο Zuckerberg είναι πολύ νέος σε σχέση με τους ανταγωνιστές, και δεδομένου του ταχύτατου τρόπου με τον οποίο αυξάνεται η περιουσία του, μπορεί σύντομα να καταστεί ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, και μάλιστα στα επόμενα χρόνια.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166