Ξεκίνησε η πώληση της συσκευής Facebook Portal, ενδεδειγμένη για βιντεοκλήσεις

Ξεκίνησε η πώληση της συσκευής Facebook Portal, ενδεδειγμένη για βιντεοκλήσεις

Από σήμερα θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο η νέα συσκευή του Facebook που προορίζεται ιδίως για βιντεοκλήσεις μέσω του messenger, η οποία έρχεται σε δύο εκδόσεις, το Portal και το Portal+.

Μετά από χρόνια έρευνας για τη δημιουργία αυτής της συσκευής που συνοδευόταν από άκρα μυστικότητα, το Facebook τελικά ανακοίνωσε πως οι καταναλωτές θα μπορούν πλέον να την αγοράσουν.

Να επισημάνουμε δε, πως τα αποκαλυπτήρια της συσκευής έγιναν τον προηγούμενο μήνα για να την γνωρίσει ο κόσμος, ούτως ώστε να πάρει μία ιδέα για το περί τίνος πρόκειται.

Το κόστος αγοράς για το Portal με μέγεθος οθόνης 10 ιντσών θα είναι 199 δολάρια, ενώ το Portal+ με μέγεθος οθόνης 15 ιντσών θα κοστίζει 349 δολάρια. Και οι δύο εκδόσεις θα συνοδεύονται από το φωνητικό βοηθό Alexa.

Αξίζει να σημειώσουμε πως και οι δύο εκδόσεις της συσκευή Facebook Portal θα συνοδεύονται από ισχυρά χαρακτηριστικά που θα βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως η έξυπνη κάμερα, η οποία ζουμάρει αυτόματα με την προοπτική να αποδίδει την καλύτερη δυνατή εικόνα στο συνομιλητή την ώρα που πραγματοποιείται μία βιντεοκλήση

Επίσης η ποιότητα έντασης ήχου του μικροφώνου θα μπορεί να ρυθμίζεται αυτόματα (όπως και χειροκίνητα) με την προοπτική όλα τα άτομα που βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο που πραγματοποιείται η βιντεοκλήση να ακούγονται το ίδιο σωστά, κάτι που φυσικά θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για τις κλήσεις αυτού του τύπου.

Επίσης η κάμερα θα έχει τη δυνατότητα να ακολουθεί ένα άτομο το οποίο μπορεί να κινείται μέσα στο δωμάτιο. Επιπρόσθετα ένα άλλο σπουδαίο σημείο είναι ότι θα παρέχεται η δυνατότητα στο χρήστη να αναπαράγει την αγαπημένη του μουσική από το Spotify ή το Pandora κατά τη διάρκεια των κλήσεων.

Όταν δεν θα χρησιμοποιείτε το Facebook Portal για βιντεοκλήσεις, και θα βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής θα ενεργοποιείται μία λειτουργία που ονομάζεται Superframe, η οποία θα εμφανίζει εικόνες από προσωπικά άλμπουμ του εκάστοτε χρήστη στο Facebook καθώς και πρόσφατες φωτογραφίες στενών φίλων.

Το Facebook ελπίζει ότι ένα μεγάλο μέρος από τους 1,3 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες του Facebook Messenger θα αγοράσουν τη συγκεκριμένη συσκευή, διότι είναι ειδικά προσαρμοσμένη για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα και μπορεί να αξιοποιήσει στο μέγιστο όλα τα χαρακτηριστικά των βιντεοκλήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας