ΑρχικήGadgetΤο Baidu αποκάλυψε 2 ρομπότ για το σπίτι και ένα έξυπνο ηχείο

Το Baidu αποκάλυψε 2 ρομπότ για το σπίτι και ένα έξυπνο ηχείο

Το Baidu αποκάλυψε 2 ρομπότ για το σπίτι και ένα έξυπνο ηχείο.

Η Baidu παρουσίασε σήμερα τα δύο οικιακά ρομπότ και ένα έξυπνο ηχείο που τροφοδοτείται από το DuerOS, το οποίο είναι μία τεχνολογία συνομιλίας τεχνητής νοημοσύνης (AI) παρόμοια με την Alexa του Amazon και την Cortana της Microsoft. Οι τρεις νέες συσκευές, μέρος της νέας σειράς Raven, έκαναν το ντεμπούτο τους στη σκηνή σήμερα στο συνέδριο Baidu World στο Πεκίνο.

Περισσότεροι από 100 συσκευές, όπως smartphones, τηλεοράσεις, ψυγεία και πλυντήρια χρησιμοποιούν το DuerOS, αλλά η σειρά Raven είναι οι πρώτες συσκευές που κατασκευάζει η Baidu για να εξυπηρετήσει τις υπηρεσίες AI.

Ο έξυπνος ομιλητής θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα για 256 δολάρια. Το ηχείο σχεδιάστηκε από την Raven Tech και την Teenage Engineering και συνοδεύεται από έναν ελεγκτή αφής LED το οποίο μπορεί να αποσπαστεί από τη βάση της συσκευής και να χρησιμοποιηθεί μέσα στην εμβέλεια WiFi για φωνητικό έλεγχο.

Η συνομιλία τεχνητής νοημοσύνης AI του DuerOS είναι σε θέση να πράξει ακριβώς τα ίδια πράγματα που κάνουν η Alexa και το Google Assistant, όπως η αναζήτηση στον ιστό, δημιουργία υπενθυμίσεων, εκτέλεση συναλλαγών, έλεγχος έξυπνων οικιακών συσκευών ή αναπαραγωγή μουσικής.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166