Το CCleaner 5.50 σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις

Το CCleaner 5.50 σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις

Η Piriform κυκλοφόρησε προχθές το CCleaner 5.50 και μαζί του φέρνει μια πολυαναμενόμενη δυνατότητα που την περίμενε καρτερικά αρκετός κόσμος, δηλαδή να μην γίνεται αυτόματα λήψη και εγκατάσταση νέων ενημερώσεων στην καινούργια έκδοση.

Να σημειώσουμε πως αυτή η ιδιομορφία αφορά μόνο εκείνουνς που πληρώνουν κάποια συνδρομή, και όχι τη δωρεάν έκδοση, που σημαίνει ότι οι υπόλοιποι θα πρέπει να τις εγκαταστήσετε χειροκίνητα.

Τον Σεπτέμβριο οι χρήστες του συγκεκριμένου λογισμικού είχαν αναστατωθεί και όχι άδικα, επειδή το CCleaner ενημερωνόταν αυτόματα στην πιο πρόσφατη έκδοση, ακόμη κι αν ο χρήστης δεν είχε ενεργοποιημένη αυτή την επιλογή, κάτι τέτοιο ουσιαστικά θεωρείται ανήθικο και καταπατά την ιδιωτικότητα των ανθρώπων.

Σε απάντηση αυτών των καταγγελιών από μία μεγάλη μερίδα ατόμων, η Piriform ανέφερε ότι θα αποκαταστήσει την ηθική νομιμότητα, προφανώς γιατί ετούτη η περίπτωση χαρακτηρίζεται νομικά ως αδίκημα και μπορεί να βρεθεί άξαφνα στο σκαμνί του δικαστηρίου ως κατηγορούμενη.

Η εταιρεία ανέφερε σχετικά με αυτό το ζήτημα: «Από την έκδοση CCleaner v5.46 και μετέπειτα ανταποκρινόμαστε στις νομικές απαιτήσεις τηρώντας ευλαβικά το γράμμα του νόμου και δίνουμε στους χρήστες μας περισσότερη αυτονομία και διαφάνεια σε σχέση με τις ρυθμίσεις απορρήτου τους.

Από δω και στο εξής δίνεται η ευκαιρία στο κάθε χρήστη να απενεργοποιήσει τις Σημαντικές Ενημερώσεις και κατά συνέπεια να μην εγκαθίστανται αυτόματα. Ωστόσο το παράδοξο στοιχείο της υπόθεσης είναι πώς αυτές οι ενημερώσεις θεωρούνται απόλυτα απαραίτητες, ούτως ώστε το CCleaner να εκτελείτε με ασφάλεια στον εκάστοτε υπολογιστή του χρήστη.

Οι σημαντικές ενημερώσεις εγκαθίστανται αυτόματα από προεπιλογή και η Piriform συνιστά να μην τις εμποδίσετε, καθώς περιέχουν διορθώσεις που μπορούν να επηρεάσουν την ομαλή του λειτουργία, και πολύ πιθανόν να επιφέρουν δυσλειτουργίες.

Η Piriform επισήμανε πως: «Αν διαπιστώσουμε ότι η έκδοση του CCleaner που χρησιμοποιείται είναι αρκετά παλιά και ξεπερασμένη, τότε θα εγκαταστήσουμε την οποιαδήποτε σημαντική ενημέρωση αυτόματα για να ελαχιστοποιήσουμε κάθε κίνδυνο κατά τον καθαρισμό».

Εν τούτοις οφείλουμε να ομολογήσουμε πως το CCleaner είναι αδιαμφισβήτητα το καλύτερο πρόγραμμα για τον καθαρισμό αρχείων σε επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας