Το CodeSandbox συγκέντρωσε 12,7 εκατ. δολ. για να ενισχύσει τη συνεργασία ανάπτυξης εφαρμογών

Το CodeSandbox συγκέντρωσε 12,7 εκατ. δολ. για να ενισχύσει τη συνεργασία ανάπτυξης εφαρμογών

Το CodeSandbox με έδρα το Άμστερνταμ έχει συγκεντρώσει χρηματοδότηση ύψους 12,7 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τους επαγγελματίες να συνεργαστούν αποτελεσματικά πάνω στην ανάπτυξη εφαρμογών που βασίζονται στον διαδίκτυο (web-based applications). Καθώς οι ομάδες προγραμματιστών επιδιώκουν διακαώς να επιταχύνουν τον κύκλο ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους, η ολλανδική εταιρεία βρήκε τον τρόπο να διευκολύνει τη δημιουργική διαδικασία κατασκευής εφαρμογών, διευκολύνοντας τη συμμετοχή ακόμα και των ατόμων που δεν έχουν καμία σχέση με τον προγραμματισμό.

Έτσι για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτό το γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκε η EQT Ventures, με τη συμμετοχή και προηγούμενων επενδυτών που είχαν ρίξει τα λεφτά τους σε προηγούμενους γύρους, συμπεριλαμβανομένων των Kleiner Perkins, Arches Capital. Η εταιρεία, η οποία έχει συγκεντρώσει τώρα συνολικά 15 εκατομμύρια δολάρια, και σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να ξεκινήσει το Pro Workspaces και να κερδίσει έσοδα από την πραγματικά απλή ανάπτυξη εφαρμογών.

«Θέλουμε να επεκτείνουμε τις περιπτώσεις χρήσης του CodeSandbox», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας, ο Ives van Hoorne. «Θέλουμε να επιτρέψουμε σε οποιαδήποτε ομάδα προγραμματιστών να συνεισφέρει στο τελικό αποτέλεσμα του έργου της».

Το CodeSandbox αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης κίνησης για την απλούστευση της κωδικοποίησης, η οποία συνήθως αναφέρεται ως «low code» ή «no code» και επί της ουσίας πρόκειται για μία καινούργια τάση που γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη στο διαδίκτυο. Με την συγκέντρωση αυτών των κεφαλαίων, η CodeSandbox θα έχει τα εχέγγυα να αντιμετωπίσει κάποιους ισχυρούς παίκτες σε τούτη την αγορά που θεωρούνται σκληροί ανταγωνιστές, όπως η Airtable, που πρόσφατα έλαβε χρηματοδότηση ύψους 185 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το CodeSandbox ιδρύθηκε από τους van Horne και Bas Buursma το 2017, και προσπαθεί να γεφυρώσει τη συνεργασία των ατόμων που εργάζονται πάνω σε εφαρμογές «χαμηλού κώδικα» μέσω μιας υπηρεσίας που είναι προσβάσιμη απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησης και όχι από κάποιο ξεχωριστό λογισμικό. Η ιδέα ήρθε στο μυαλό του van Horne πριν από μερικά χρόνια, ενώ ήταν σε διακοπές. Τα μέλη της ομάδας του που κατασκεύαζαν μία εφαρμογή του έκαναν ερωτήσεις, αλλά είχε μόνο ένα τηλέφωνο μαζί του και δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση στο περιβάλλον ανάπτυξης για να τους εξηγήσει αναλυτικά τι πρέπει να κάνουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας