ΑρχικήΟχήματαΤο Ευρωπαϊκό δίκτυο γρήγορης φόρτισης Ionity θα ενισχύσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το Ευρωπαϊκό δίκτυο γρήγορης φόρτισης Ionity θα ενισχύσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το Ευρωπαϊκό δίκτυο γρήγορης φόρτισης Ionity θα ενισχύσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες πιστεύουν ότι το κοινό δίκτυο γρήγορης φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη θα ανοίξει τους πρώτους σταθμούς φέτος στη Γερμανία, την Αυστρία και τη Νορβηγία και οι εταιρείες ελπίζουν πώς αυτή η προσπάθεια θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη μαζική αποδοχή των αυτοκινήτων με μπαταρίες.

Η BMW, η Daimler, η Ford και ο όμιλος Volkswagen με τα σήματα της Audi και της Porsche έχουν ίσα μερίδια στην επιχείρηση Ionity, τα συγκεκριμένα σχέδια ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά πέρυσι.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δήλωσαν την Παρασκευή ότι οι πρώτοι 20 σταθμοί φόρτισης υψηλής ισχύος θα ανοίξουν αυτό το έτος σε αποστάσεις 120 χιλιομέτρων (75 μιλίων) μεταξύ τους κατά μήκος των μεγάλων οδών. Σχεδιάζουν να επεκτείνουν το δίκτυο σε περισσότερους από 100 σταθμούς το επόμενο έτος και να φτάσουν περίπου 400 σε κάθε χώρα σε όλη την Ευρώπη έως το 2020.

Οι ιδρυτικές εταιρείες δήλωσαν ότι όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων καλούνται και πρέπει να βοηθήσουν στην επέκταση του δικτύου.

Ο στόχος είναι να διευκολυνθούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις με την προοπτική να γίνουν πιο ελκυστικά στη μαζική αγορά. Οι χρονοβόρες διαδικασίες φόρτισης έχουν ως αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα που κινούνται με μπαταρίες να περιορίζονται στη χρήση μικρών αποστάσεων και για τοπικές μετακινήσεις αγορών σε σούπερ μάρκετ.

Οι ιδιοκτήτες συνήθως επαναφορτίζουν την μπαταρία τη νύχτα στο σπίτι ή στο χώρο στάθμευσης του εργοδότη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτή η αρνητική διαδικασία έχει καταστήσει τα αυτοκίνητα με μπαταρία ως δεύτερο όχημα σε ορισμένα νοικοκυριά και επιλέγουν ως πρώτη πρώτη επιλογή το συμβατικό αυτοκίνητο είναι πιο χρήσιμο για μεγάλες αποστάσεις ή ταξίδια. Η πιθανότητα γρήγορης φόρτισης μακριά από το σπίτι θα επιτρέψει στον κόσμο να χρησιμοποιεί αποκλειστικά ένα ηλεκτρικό όχημα, χωρίς την ανάγκη κάποιου εφεδρικού αυτοκινήτου.

Ένα τυπικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να χρειαστεί αρκετές ώρες για να φορτιστεί από το μηδέν, δηλαδή χρησιμοποιώντας ένα οικιακό καλώδιο, η μέγιστη ενέργεια που μπορεί να πάρει ένα τέτοιο όχημα είναι 7 κιλοβατώρες ανά ώρα. Οι σταθμοί δικτύου Ionity αντίθετα θα έχουν χωρητικότητα φόρτισης μέχρι 350 κιλοβάτ ανά ώρα. Το νέο δίκτυο θα χρησιμοποιεί επίσης τυποποιημένο βύσμα, το πρότυπο CCS ή συνδυασμένης φόρτισης, το οποίο δεν συνδέεται με κανένα κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Το νέο δίκτυο θα δημιουργήσει αυτούς τους σταθμούς σε συνεργασία με πρατήρια βενζίνης.

«Ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο ταχείας φόρτισης θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στη δημιουργία μιας αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ionity, ο Michael Hajesch.

Η νέα εταιρεία θα έχει την έδρα της στο Μόναχο της Γερμανίας και θα έχει 50 υπαλλήλους μέχρι τις αρχές του 2018.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166